• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Dam probudio Želju iz evropskog sna!

Autor mondo.ba

Nije Žan Klod ali jeste Žel Van Dam presudio sarajevskom Željezničaru u revanšu trećeg pretkola Lige Evrope na "Koševu"! Standard je slavio sa 0:1 i ukupnim rezultatom 3:1 ide u plej-of.

 Željo izgubio od Standarda na Koševu Izvor: MONDO

Šteta, baš šteta...

Željo nije nadigrao Standard, ali je mogao da je bilo malo više sportske sreće eliminisati Belgijance i naći se u završnoj rundi za plasman u takmičenje po grupama najmasovnijeg takmičenja.

Da je ona lopta Damira Sadikovića u 56. minutu odsjela u mreži umjesto na stativi, ko zna kako bi to završilo, ali mora se priznati da u dalju rundu ipak ide bolji tim, koji je u dvije utakmice pokazao više i koji je znao da kazni za Evropu, mnogo neiskusniji Željezničar.

A za to surovo kažnjavanje postarao se prezimenjak Žan Kloda Van Dama, slavnog glumca poznatog po borilačkim vještinama.

Taj Van Dam, inače kapiten ekipe Slavoljuba Muslina, iako defanzivac po vokaciji, je u 68. minutu reagovao u maniru rasnog strijelca - pogledao je sa ivice kaznenog prostora i rutinski plasirao loptu u nebranjeni dio mreže - za konačnih 0:1.

Poslije tog pogotka je svima na stadionu bilo jasno da je to kraj evropskih snova za klub sa "Grbavice" iako je u tom trenutku ostalo još mnogo da se igra...

Bez obzira na eliminaciju, izabranici Milomira Odovića zaslužili su sve aplauze kojim ih je ispratio skoro dupke pun koševski stadion i skandiranje "Željo, Željo"...

U prošli četvrtak u Liježu, Željo je izgubio rezultatom 2:1, ali je i pokazao da može igrati fudbal sa belgijskim timom, kao i večeras na "Koševu" pred više od 20.000 navijača, koji su bili u najbukvalnijem smislu "12 igrač" plavih.

Standard: Tiram-Ulijen, Milec, Fati, Teikseira, Van Dam, Trebel, El Mesaudi, Badibanja, Enoh, Nokert, Santini.

Željezničar: Antolović, Memija, Bogdanović, Kosorić, Mladenović, Hadžiahmetović, Blagojević, Đelmić, D. Sadiković, Kokot i Bajić.

TOK UTAKMICE

1 - Počela je utakmica, sretno Željo!

6 - Željo je mnogo bolje ušao u utakmicu, Amir Hadžiahmetović se našao odmah u polušansi, ali nije uspio d zahvati loptu. Plavi su stvorili i dva kornera i konstantno napadaju posljednju liniju Belgijanaca.

11 - Van Dam je zaradio žuti karton poslije žestokog prekršaja nad Ognjenom Đelmićem. Bila je to prilika za ubacivanje u kazneni prostor, ali visoki stoperi Standarda su otklonili opasnost.

13 - Prvi korner za goste, ali bez većih problema za Marijana Antolovića.

17 - Đelmić je dosad najagilniji u Željinom taboru i pravi mnogo problema gostima po desnoj strani.

25 - Plavi su bolji, imaju više loptu u nogama, atakuju ka golu Standarda, ali bez nekih izrazitih prilika. Na drugoj strani, Antolović je morao da interveniše kod udarca Badibange, ali kapiten Sarajlija je bio na visini zadatka.

30 - U posljednjih nekoliko minuta uglavnom se igra na sredini terena.

33 - Opasan napad Želje, Riad Bajić je pokušao da ubaci loptu ka Zoranu Kokotu, koji bi se našao sam ispred golmana Standarda, ali napadač plavih je bio za malo u ofsajdu.

40 - Treba napomenuti i da se na "Koševu", tačnije na sjevernoj tribini nalazi i pedesetak navijača gostiju.

44 - Žuti karton za Dušana Mladenovića, defanzivca Želje, koji je faulom prekinuo kontranapad Standarda.

45 - Stopostotna šansa za goste! Ivan Santini je izbjegao ofsajd zamku, Antolović je izišao i skratio ugao, a napadač Standarda je potkopao loptu i prebacio golmana Želje...Na sreću, ona se otkotrljala pored desne stative.

- poluvrijeme -

Izvor: MONDO

46 - Nastavljena je utakmica na "Koševu".

55 - Sijevnula je desnica Ognjena Đelmića sa nekih 20-ak metara, ali je lopta prošla tik pored desne stative. Šteta.

56 - Stativa za Želju! Damir Sadiković je odlično reagovao na centaršut Đelmića, ali je saveznik Standarda bio okvir gola.

58 - Već nekoliko minuta bez prestanka se ori "Koševom" - Ajde Željo daj gol...

66 - Enis Sadiković zamijenio je Hadžiahmetovića, a ubrzo je Odović izveo Damira Sadiković i u igru uveo Dženisa Beganovića. reagovao je i Muslin i na teren poslao De Sarta umjesto El Mesaudija.

68 - GOOOL! Standard je poveo sa 0:1. Van Dam je praktično iz ničega pogodio mrežu Želju. Lopta je došla do defanzivca Standarda na nekih 18 metara, golman Antolović je bio pokriven i lopta je odsjela u njegovom lijevom donjem uglu.

...
Izvor: YouTube

76 - Gol je šokirao Želju, pa je trener Odović pokušao da razdrma tim uvođenjem Joce Stokića umjesto Kokota.

79 - Standard je u samo dvije akcije opasno zaprijetio preko Nokerta i Trebela...Želji sad treba gol pod hitno kako bi vratio nadu, ali izvjesno je da Sarajlije nemaju snage za preokret.

87 - Trebel je umalo povisio na 0:2 nakon što je pokušao da lobuje Antolovića sa 50-ak metara, ali je golman Želje krajnjim naporom uspio da izbaci loptu u korner.

- kraj utakmice - 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC