• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pukli Arsenal i Čelsi, Barselona se izvukla!

Luda noć u Ligi šampiona. Dva sjajan gola našeg Mladenovića. Bajern muči Dinamo.

  Pukli Arsenal i Čelsi, Barselona se izvukla! Izvor: MN PRESS

Grčki Olimpijakos, ubedljivo najtrofejniji fudbalski kolektiv u toj zemlji, do večeras 12 puta putovao je u Englesku da igra fudbal.

I 12 puta vratio se u Pirej poražen.

Kome je 13. gostovanje Olija na Ostrvu bilo baksuzno? Arsenalu!

Slavni klub iz Londona nalazi se nadomak eliminacije u prvoj fazi Lige šampiona posle samo dva kola u Grupi F i porazima od zagrebačkog Dinama na "Maksimiru" (2:0), odnosno Olimpijakosa ove večeri na "Emirejtsu" - 2:3 (1:2).

Mislite da smo ovo rekli prerano? Razmislite... Naredne dve utakmice tvrdoglavog Arsena Vengera u Ligi šampiona je dvomeč sa minhenskim Bajernom koji je poštedeo Dinamo na "Alijanc areni" i stao posle pet postignutih golova za 55 minuta, od čega je Robert Levandovski dao tri.

Računajući i prethodna dva meča, Poljak je bio strelac 10 pogodaka!

Dakle, posle 180 minuta u Grupi F: Bajern 6, Olimpijakos 3, Dinamo 3, Arsenal 0, a tek sledi 180 minuta nadigravanja između Bajerna i Arsenala.

#WengerOut?

Hmmmm... Navijači Arsenala će opet biti podeljeni, ali će im biti draže kad čuju rezultat sa "Dragaa": Porto - Čelsi 2:1 (1:1) u derbiju Grupe G.

Očajne rezultate u Premijer ligi, ljuti Žoze Murinjo pokušao je da preseče na stadionu bivšeg kluba, kojeg je 2004. odveo na krov Evrope, "benčirao" je Edena Azara, Nemanju Matića i Džona Terija, ali se vratio kući poražen.

Ova dva rezultata su senzacije večeri samo i isključivo zbog 120 sekundi "mraka" igrača Bajera iz Leverkuzena, koji su do 80. minuta vodili 0:1 na stadionu šampiona Evrope, ali se kući vratili poraženi. Rezervista Serđi Roberto i Luis Suarez učinili su da prvi meč posle teške povrede Lea Mesija ne bude i debakl - 2:1 za Barselonu!

Slavlje trenera Luisa Enrikea pokvarila je nova vest o povredi ključnih igrača - ovog puta Andresa Inijeste.

Srpski fudbaler Filip Mladenović postigao je dva prelepa gola u 8. i 12. minutu utakmice BATE - Roma (golovi su u "live" delu izveštaja), u kojoj je na poluvremenu bilo ubedljivih 3:0, uz nekoliko tragikomičnih reakcija golmana rimskog kluba Vojčeha Šćešnija, ali su Partizanovi "dželati" u plej-of rundi kvalifikacija za na kraju "čuvali živu" glavu.

Ipak, Roma i njen as Žervinjo prekasno su se probudili - 2:3, tako da "vučica" u grupi u kojoj je i Barsa ima samo bod posle dve utakmice. Vicešampion Italije nalazi se na četvrtom mestu na tabeli...

I Nemanja Milunović, štoper BATE Borisova i strelac u 1. kolu po grupama, na gostovanju u Leverkuzenu, odigrao je odličnih 90 minuta, protiv "vučice" koja bi uskoro mogla da smeni trenera Luisa Garsiju.

Makabi Slaviše Jokanovića, posle poraza od Čelsija rezultatom 4:0 u Londonu, doživeo je novi težak udarac - 0:2 u Tel Avivu.

Po četiri minuta igre u prvom i drugom poluvremenu bila su dovoljna kijevskom Dinamu da remi s Portom iz prvog kola (2:2) pretvori u prvu pobedu u grupi. U oba navrata, asistent je bio Paragvajac Derils Gonzales. Naš Radosav Petrović nije nastupio, ali jeste mladi reprezentativni golman Predrag Rajković.

Ni kod prvog pogotka, koji je delo Andrija Jarmolenka, ni kod drugog pogotka, u izvedbi Žuniora Moraiša, Rajković nije mogao ništa da uradi.

Fudbaleri Zenita zabeležili su večeras pobedu i u drugom kolu Lige šampiona, pošto su u Grupi H 2:0 savladali Gent. Nakon trijumfa nad Valensijom, ekipe iz Sankt Peterburga je dobila i Gent, iako je belgijska ekipa imala priliku da ostvari povoljan rezultat u Rusiji.

Zenit je vodio golom Artjoma Dzjube u 35, a nadu gostima doneo je Tomas Maton u 56. minutu. Ipak, pobedu ruskom klubu doneo je Oleg Šatov u 67. minutu. Valensija je očajan start sezone na svim poljima ublažila ove večeri i pobedila Lion, našeg Milana Biševca - 0:1 i to lepim golom Sofijana Fegulija u 42. minutu posle brze kontre "slepih miševa".


REZULTATI:

Grupa E

Barselona - Bajer Leverkuzen 2:1
/Serđi Roberto 80, Suarez 82 - Papadopulos 22/

BATE Borisov - Roma 3:2
/Stasevič 8, Mladenović 12, 30 - Žervinjo 66, 82/

TABELA: Barselona 4, Bajer 3, BATE 3, Roma 1.

Grupa F

Bajern Minhen - Dinamo Zagreb 5:0
/Daglas Kosta 13, Levandovski 22, 28, 55, Gece 25/

Arsenal - Olimpijakos 2:3
/Volkot 35, Sančez 65 - Felipe Pardo 33, Fortunis 42, Finbogason 66/

TABELA: Bajern 6, Olimpijakos 3, Dinamo 3, Arsenal 0.

Grupa G

Makabi Tel Aviv - Dinamo Kijev 0:2
/Jarmolenko 4, Moraiš/

Porto - Čelsi 2:1
/Andre Andre 39, Maikon - Vilijan 45+1/

TABELA: Porto 4, Dinamo 4, Čelsi 3, Makabi 0.

Grupa H

Lion - Valensija 0:1
/Feguli 42/

Zenit - Gent 2:1
/Zjuba 35, Šatov 67 - Maton 56/

TABELA: Zenit 6, Valensija 3, Lion 1, Gent 1.

LIGA ŠAMPIONA IZ MINUTA U MINUT:


85 - STATIVA U LONDONU!

Posle gola za kratkih 2:2, Sančez je ponovo pripretio Robertu glavom, ali je ovog puta centaršut s leve strane poslao samo do stative.

82 - BARSA VODI!

Za samo 120 sekund, šampion Evrope okrenuo je stvari u svoju korist. Suarez je fantastičnim golom, tačnije udarcem iz prve pod prečku, razgalio "Kamp Nou".



82 - OPET ŽERVINJO!

Roma se opasno približila Belorusima, koji su na poluvremenu odlučili da se brane i to će im se, možda, obiti o glavu. Posle prvog, Žervinjo je dao i drugi gol.

80 - BARSA IZJEDNAČUJE!

Samo što je ušao u igru umesto nevidljivog Rakitića, Serđi Roberto je postigao gol. On je započeo akciju Barse i imao i sreće i pameti da prati loptu do kraja, posle čega je sa peterca samo ubacio fudbal u mrežu. Pre toga, Alba je centaršutem našao Nejmara u sredini, ovaj pokušao da savlada Lena, a Roberto bio srećan da mu se lopta od golmana Bajera odbije pravo pod noge.



78 - Statističari ukazuju na to da naš kapiten reprezentacije Ivanović nema mnogo uspeha u duelima sa igračima Porta.




76 - UMALO DA IVANOVIĆ POGODI!

Kapiten Čelsija nadvisio je čuvara na centaršut s leve strane, Kasiljas krenuo pa stao na tu loptu, ali Ivanović nije bio precizan - prohujala je malo pored stative!


67 - ZENIT OPET VODI!

Posle lepe akcije cele ekipe, Šatov je istrčao pred gol Belgijanaca i "bocnuo" loptu za 2:1.

66 - ROMA SE UPISALA!

"Tika-taka" akciju Rimljana u gol je pretvorio Žervinjo, udarcem sa 12, 13 metara od gola domaćih. Roma daleko bolja u nastavku, ali je sebi dala pretežak zadatak u prvih 45 minuta.

66 - OLIMPIJAKOS TREĆI PUT VODI!

Nije prošao ni minut, a Grci su se vratili u vođstvo. Islanđanin Fingbogason uspeo je sa peterca, bez da je imao pravog rivala pored sebe, da pogodi mrežu statičnog Ospine, koji danas ne sme da izađe sa crte!

Finbogason je ušao na poluvremenu, a sredinom drugog dela upisao se u strelce.

65 - SANČEZ ZA 2:2!

Arsenal je drugi put na meču izjednačio, ovog puta preko Čileanca. Sančez se poklonio glavom na centaršut Volkota sa desne strane. Dugo su otvarali Englezi Grke i na kraju uspeli.


60 - ČELSI DO PREČKE, ARSENAL DO GOL-CRTE!

Otprilike u isto vreme, Dijego Kosta umalo nije savladao Kasiljasa - pogodio je "gredu", dok je Arsenal tri puta šutirao ka golu Olimpijakosa u razmaku od par sekundi, ali su golman Roberto i defanzivci gostujućeg sastava svojim telima zaustavili pokušaje Volkota, Mertesakera i Kasorle.



56 - GENT POSTIŽE GOL!

"Petrovski", u jeku napada Zenita, video je izjednačenje Belgijanaca. Odbrana Zenita "pukla" je po levoj strani, a Maton volej udarcem, iz prve, zatresao mrežu svetlo plavih - 1:1.

55 - U MINHENU 5:0.

Treći gol Levandovskog, najlepši do sada. Prebacio je Eduarda.

52 - MNOGO SREĆE ZA BARSELONU!

Barsa je izgubila loptu na sredini terena, usledila je brza kontra Bajera i lopta na peterac, gde se Belarabi baš baš obrukao. Šutirao je iz prve, neometan, i prebacio gol "debelo".

52 - ČELSI OPET GUBI!

Maikon je, u trenutku izvođenja kornera, potrčao ka prvoj stativi, izvukao za sobom Ramireša i onda jednu nisku loptu iz ugla uspeo da "trzne" tako da pogodi donji desni ugao Begovićevog gola - 2:1!



49 - MAKABI GUBI 0:2!

Četiri minuta igre u prvom, četiri u drugom delu bila su potrebna Dinamu da postigne gol. Ponovo je duga lopta po dijagonali napravila problem za Jokanovićev klub, ovog puta asistent Gonzales napravio je dva driblinga na "roglju" šesnaesterca i u sredini pronašao Moraiša, koji je na malom prostoru uspeo da primi loptu i uputi neodbranjiv udarac.

Rajković je samo gledao kako lopta ulazi u mrežu - 0:2.

46 - Počela su druga poluvremna.

POLUVREMENA! Palo je "samo" 16 golova za jedno poluvreme. Probaćemo sada da ubacimo snimke nekih od...

45+1 - OLAKŠANJE ZA MURINJA!

Sjajnim golom Vilijana, koji je video rupu u živom zidu Porta, Čelsi je izjednačio. Iako se legendarni Kasiljas bunio na svoje saigrače iz živog zida, Brazilac je plasirao loptu u "njegov" ugao, tamo gde golmani uglavnom stoje kada dešnjak šutira iskosa sa leve strane.

Njegov gol!

42 - VALENSIJA VODI!

Feguli je pogodio za 0:1 na "Žerlanu". Opisali bismo vam i ovaj gol, ali ne stižemo da popišemo sve golove koji padaju na svim stadionima. Ne zamerite nam!

40 - ARSENAL OPET GUBI!

Posle katastrofalne intervencije Ospine, koji je sam uneo loptu u gol nakon još jednog kornera gostiju. Smehotresan potez golmana Arsenala, ali i gol koji je pripisan Fortunisu, igraču koji je zakucao loptu u mrežu.

Venger insistira da se brani zonom posle prekida. Danas je primio dva. U poslednjih pet sezona, nijedan klub u Premijer ligi nije primio više golova posle prekida.

39 - GUBI ČELSI!

Porto vodi na "Dragau" golom Andrea Andrea. Brahimi se driblingom "našalio" sa našim Ivanovićem, šutirao potom i "izazvao" fantastičnu odbranu Begovića, međutim lopta je pala pravo na volej Andrea, koji je bio brži od golmana Čelsija - 1:0!

Galama!

35 - ZENIT VODI, A ARSENAL JE IZJEDNAČIO!

U istom minutu, Zenit je poveo protiv Genta preko Zjube, a Arsenal poništio vođstvo Olimpijakosa preko Volkota, kojem je ovo bio 16. gol u poslednjih 20 nastupa. Probile su "tobdžije" goste preko levog krila, odakle je Volkot na pas Sančeza kaznio loše postavljanje Roberta Himeneza.

Lopta mu je prošla "kroz ruke".
33 - ARSENAL GUBI!

Posle poraza od Dinama u Zagrebu, Arsenal gubi i od Olimpijakosa u Londonu. Podsećamo, Olimpijakos je 12 puta gostovao u Engleskoj i doživeo 12 poraza. Ovog puta, Pirejci su preko Felipa Parda poveo.

Niko od igrača Arsenala, koji stalno staju u zonu kad se brane od kornera, nije pazio na "kapicu", usledila je lopta pravo iz kornera na ivicu šesnaesterca, a Pardo odatle "iz prve" probušio Čeha!

Trebalo je da vidite facu Arsena Vengera. Kako sada stvari stoje, Arsenal u grupi sa Bajernom, Dinamom i Olimpijakosom ima NULA bodova, a sledi mu dvomeč sa Bavarcima.

30 - MLADENOVIĆ!?!?

Kakva noć za našeg fudbalera. Ispratio je akciju svog tima po levoj strani, primio loptu, utrčao u šesnaesterac i onda iz skoro pa "mrtvog" ugla, sa leve strane, levom nogom, zakucao loptu pod prečku iznad nevidljivog Šćešnija!

Neverovatno!

30 - Dinamo je u Minhen stigao sa serijom od 45 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, a onda primio četiri gola u razmaku od 14 minuta.

29 - Ter Štegen, koji u Barsi ima prednost u odnosu na Brava, primio je 17 golova na osam utakmica ove sezone.

28 - U MINHENU 4:0.

Opet Levandovski.

25 - U MINHENU 3:0.

Ovog puta Gece.

22 - TAJAC U BARSELONI!

Matje je čekao da na centaršut Čalhanoglua iz kornera istrči Ter Štegen, Ter Štegen je ostao zakucan za gol-liniju čekajući da interveniše Matje, a snažni Grk Papadopulos sa bukvalno dva metra ukucao loptu u praznu mrežu - 0:1!

Ter Štegen i Matje su potom nastavili da se svađaju.

22 - LEVANDOVSKI!

Čovek je nezaustavljiv, naročito kada mu date priliku kao odbrana Dinama, koja se obrukala u 22. minutu. Bajern se ušetao u gol gostiju.

15 - Arsenal pritiska Olimpijakos, ali bez rezultata. Za sada. Otprilike u isto vreme Zenit je imao veliku šansu protiv Genta. I tamo je 0:0.

13 - BAJERN VODI!

Bavarci su rano "otvorili" Dinamo, preko Daglasa Koste. On je iskosa sa leve strane video da se heroj pobede nad Arsenalom, Eduardo, loše postavio, tako da je plasirao loptu između njega i "prve" stative - 1:0.

12 - GOLČINA FILIPA MLADENOVIĆA!

Fantastičan potez našeg fudbalera, koji je primio loptu iskosa sa leve strane na oko 35 metara od gola Šćešnija, video da se Poljak neadekvatno namestio i da je previše istrčao, a onda opalio i snažno i precizno i surovo kaznio golmana Rome - lopta je ušla uz prvu stativu, za delirijum - 2:0!



Bravo, Filipe!

8 - BATE VODI PROTIV ROME!

U Borisovu, divna akcija plavih u kojoj je učestvovao i Mladenović, lopta je na kratko završila na prečki, ali se odbila na čelo Staseviču, koji je doveo BATE u vođstvo. Roma gubi!



Da se podsetimo šta znači skraćenica BATE - Borisov Automobile and Tractor Electronics. Prvak Belorusije izbacio je Partizan u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

5 - U istom minutu veliike prilike za Barselonu i Čelsi i velike odbrane Lena i Kasiljasa. Rakitić je probao glavom, a Košta oštro nogom, ali su čuvari mreže bili bolji.

4 - GOL!

Rajković je savladan na samom početku, duga lopta Gonzalesa po dijagonali obesmislila je pokušaj ofsajd zamke Makabija, Jarmolenko istrčao sam pred našeg golmana i rutinski ga savladao, Makabi - Dinamo Kijev 0:1.

3 - Počelo je burno. Žervinjo je bio blizu gola, Porto ušao u peterac Čelsija bez završnice, Čičarito umalo savladao Ter Štegena u Barseloni...

20.45 - POČELE SU UTAKMICE!

20:37 - Teo Volkot dao je 15 golova na poslednjih 19 nastupa za Arsenal, tako da ne treba da čudi što je počeo da dobija prednost u odnosu na Olivijea Žirua. Samo da ostane zdrav, a to nije bio čest slučaj od kada je došao u klub.

20.32 - Od odlaska Gvardiole iz Barselone, Katalonci su bez Mesija u startnih 11 pobedili u samo dve od šest utakmica u Ligi šampiona.

20.31 - Trener Bajerna Pep Gvardiola za meč sa Dinamom iz Zagreba, na "Alijanc areni", izveo je najmlađi sastav šampiona Nemačke još od marta 2012. godine i utakmice sa Olimpikom iz Marseja. Protiv Dinama, koji je u prvom kolu napravio senzaciju i pobedio Arsenal 2:0, nastupiće tim prosečne starosti 24 godine i 337 dana.

I to "dobrim" delom zbog kapitena Filipa Lama (31).



20.26 - Naši fudbaleri Nemanja Milunović i Filip Mladenović biće u startnih 11 BATE Borisova za meč sa Romom u Belorusiji.



20.18 - Azar je dugo bio Murinjov miljenik, ali večeras izgleda da je platio ceh lošoj formi. On nije dao gol u poslednjih 12 zvaničnih mečeva za Čelsi, još od 3. maja.

20.16 - Naš povremeni reprezentativac Stefan Mitrović biće u sastavu Genta za meč sa Zenitom na "Petrovskiju".



20.13 - U Londonu će biti odigran crveno-beli derbi, Arsenal - Olimpijakos. Grci su do sada izgubili svih 12 utakmica na tlu Engleske. Evo sastava...



20.12 - "Zlatni orlić" i reprezentativac Srbije, Predrag Rajković, zauzeće mesto među stativama. U Tel Avivu, Makabi Slaviše Jokanovića dočekuje Dinamo iz Kijeva.



20.11 - U akciji će biti i Milan Biševac, čiji Lion na "Žerlanu" dočekuje Valensiju u jednom od derbija večeri.



20.06 - Možda i više derbija nego večeras, očekuje nas sutra. Evo svih informacija o prenosima, povredama i suspenzijama pred mečeve u sredu.

20.04 - Aktuelna je i priča o povredi Kristijana Ronalda. Evo o čemu se radi.

20.03 - Pročitajte sve najave večerašnjih mečeva.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC