• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanski huligani prete: Sloboda za Morinu ili krv

Autor mondo.rs

Dve navijačke albanske grupe "Crvene brigade" i "Gerilska jedinica Tirane" uputile su pretnje preko društvenih mreža: "Ako Morina ne bude oslobođen, napašćemo srpske fudbalere!".



Albanske vlasti su na velikom ispitu pred meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Albanija - Srbija u četvrtak uveče u Elbasanu. Pogotovo nakon najnovijih informacija koje bi mogle da budu signal za alarm.

Naime, Internetom kruže pretnje dve da kažemo navijačke grupe "Crvene brigade" i "Gerilska jedinica Tirane": "Oslobodite Ismaila Morinu ili ćemo napasti srpske fudbalere!".

Ismail Morina, čovek koji je upravljao dronom na utakmici u Beogradu nakon čega je ona prekinuta i nastao je haos, uhapšen je danas zbog pretnji srpskom premijeru Aleksandru Vučiću. Kod njega je pronašen pištolj i više od 30 ulaznica za sutrašnju utakmicu.

Albanski mediji prenose mejl koji su dobili od dve spomenute grupe koje bi trebalo shvatiti ozbiljno:

"Igramo protiv zakletih neprijatelja škija (pogrdan albanski naziv za Srbe). Odmah oslobodite Balistu (nadimak uhapšenog Morine) i našu zatvorenu braću do 18 sati. U suprotnom, reprezentativcima Srbije koji danas dolaze u Tiranu može da se desi svašta, a to će biti vaša sramota", pisalo je u mejlu "Gerilskih jedinica" (Njesitet Guerile Tirane)..

Sličnu poruku poslala je i grupa koja sebe zove "Crvene brigade" (Brighada a Kuqe):

"Duboko žalimo zbog hapšenja našeg brata Baliste. Verujemo da su u taj čin umešani špijunski krugovi iz Srbije u saradnji sa Ramom. U grad dolaze naši večni neprijatelji i moraju biti dočekani kako zaslužuju. Ako mislite da ste preduzeli dovoljno mera da zaštitite škije, varate se. Mi ćemo svetu pokazati da smo pravi Albanci i da nas niko neće gaziti. Nismo zaboravili 14. oktobar i napad Srba na naše fudbalere. Živela velika Albanija! Za slobodu!".

Inače, ministar policije Albanije danas je saopštio da će na obezbeđenju biti angažovano 2.300 policajaca i još nekoliko stotina radnika obezbeđenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC