• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grahovac za MONDO: Kakav remi, samo pobjeda

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Vezni fudbaler bečkog Rapida, Banjalučanin Srđan Grahovac uoči odlučujuće utakmice Bosne i Hercegovine na Kipru (utorak 20.45 h) u kvalifikacijama za EURO 2016 za MONDO je istakao da će "zmajevi" igrati bez kalkulacija.

Izabranici Mehmeda Baždarevića u Nikoziji mogu da odigraju neriješeno i da se uz poraz Izraela u Belgiji, koji je veoma izvjestan ako gledamo razliku u kvalitetu, plasiraju u baraž za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Međutim, nekadašnji kapiten banjalučkog Borca Srđan Grahovac ne želi da razmišlja na taj način.

"Mi idemo na tri boda jer ne želimo da zavisimo od Izreala i Belgije. Takođe, ne volim ni da obećavam pobjedu, ali ćemo dati svoj maksimum u Nikoziji. Ukoliko budemo kompaktni i skoncentrisani kao protiv Velsa u Zenici, problema neće biti jer smo kvalitetnija ekipa od Kiprana", rekao je Grahovac za naš portal iz prestonice Kipra.

Vezista Rapida se po prvi put našao na okupljanju "zmajeva" na poziv selektora Baždarevića i njegovi utisci su fantastični.

GRUPA B

1. Belgija 20

2. Vels 18

3. Bosna i Hercegovina 14

4. Izrael 13

5. Kipar 12

6. Andora 0

"Momci su me odlično prihvatili i osjećam se kao da sam dugo vremena u reprezentaciji iako još nisam imao priliku da zaigram. Naravno, ako dobijem šansu, potpuno sam spreman za debi u dresu A selekcije".

O protivniku u eventualnom baražu za plasman u Francusku takođe nije želio da govori vodeći se onom narodnom "ne izuvajte se prije vode" ili "prvo skoči, pa reci hop".

"Ajde da najprije osiguramo plasman u doigravanje pa ćemo onda vidjeti šta, kako i protiv koga. Uostalom, žrijeb će odlučiti", dodao je Grahovac za naš portal.

Utakmica Kipar - BiH igra se u utorak na stadionu "GSP" od 20 sati i 45 minuta, a sudiće je engleski arbitar Entoni Tejlor.

Osim meča u Nikoziji, u okviru Grupe B, snage će odmjeriti Belgija i Izrael te Vels i Andora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC