• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER LIGA BIH: Drina nastavlja da tone

Autor mondo.ba

Preokretom u finišu susreta u Zvorniku, fudbaleri Slobode nastavili su seriju sjajnih rezultata i zadržali lidersku poziciju, dok Drina nastavlja sa katastrofalnim izdanjima i glavni je kandidat za selidbu u niži rang takmičenja.

 Premijer liga BiH, 12. kolo Izvor: MONDO/Ilustracija
Izvor: MONDO/Ilustracija

Subotnji program Premijer lige BiH donio je tri trijumfa gostiju i goleadu u Zenici, gdje je Čelik deklasirao Vitez.

Zeničani su već u prvih 45 minuta završili su posao. Prvi pogodak na današnjim utakmicama viđen je upravo na "Bilinom polju". Nakon proigravanja Anela Dedića u 13. minutu, odlično je reagovao Marin Popović i doveo Zeničane do prednosti.

Do drugog gola Čelik je došao u 38. minutu. Svojim petim ovosezonskim pogotkom na 2:0 povisio je Mahir Karić, a u finišu prvog dijela razigrani domaćin postigao je još dva gola. Prvo je Vernes Selimović u 43. minutu povisio na 2:0, da bi u nadoknadi izgubljenog vremena Semir Bajraktarević dotukao grogiranog rivala. Na poluvremenu, Čelik - Vitez 4:0!

Golovi su se i u nastavku redali kao na traci. Uspjeli su Vitežani u 58. minutu da smanje zastatak preko Nusmira Fajića, ali je Bajraktarević već u sljedećem napadu ponovo vratio Zeničanima četiri gola prednosti. Minut prije kraja Benjamin Čolić prelijepim golom iz slobodnog udarca postavio je konačnih 6:1.

Posljednjeplasirana Drina vodila je protiv lidera Slobode do 85. minuta. Strijelac vodećeg gola bio je Nemanja Stojanović u 18. minutu, nakon slobodnog udarca. Čedomir Ćulum je odlično centrirao, lopta je prevarila gostujuću odbranu, stigla do Stojanovića, koji je savladao gostujućeg čuvara mreže Kenana Pirića.

Ipak, za samo tri minuta gosti su stigli do preokreta. Prvo je defanzivac Ivan Kostić donio egal svom timu u 71. minutu, da bi Sulejman Krpić pogodio za vođstvo i pobjedu Slobode, koja je sačuvala lidersku poziciju i najprijatnije je iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva.

Gosti su zasluženo slavili i u Travniku. Haris Dilaver donio je prednost Mladosti protiv Travnika petnaestak minuta prije kraja meča, da bi Mirza Rizvanović u 83. minutu stavio tačku na "i".

Treba napomenuti da je na golu Travničana dugo vremena branio povrijeđeni Adis Nurković, što su gosti znalački iskoristili i postigli dva gola. Sve što su "veziri" uspjeli do kraja da urade je počasni gol Irhana Smajića u posljednjim trenucima susreta.

Gosti su se gostili i u Prijedoru. U 75. minutu i Radnik je postigao gol vrijedan tri boda, iako su domaći imali inicijativu. Adnan Šećerović bio je čovjek odluke. Semberci su tako nastavili sa odličnim izdanjima u gostima i jedina su neporažena ekipa u ligi van svog stadiona.

Preokret je viđen i na derbiju u Mostaru, gdje je Željezničar vodio protiv Zrinjskog od 33. minuta golom Brazilca Tijaga. Dušan Mladenović u 85. minutu je isključen, što su Mostarci odmah u narednom napadu iskoristili i izjednačili na 1:1 golom Ognjena Todorovića.

Nije idržala odbrana sarajevskih plavih, koja je još jednom kapitulirala u 95. minutu, a tri izuzetno vrijedna boda "plemićima" donio je Miloš Filipović.

PREMIJER LIGA BIH - 12. KOLO:

Drina - Sloboda 1:2 (1:0)
/Stojanović 18 - Kostić 81, Krpić 84/

Travnik - Mladost 1:2 (0:0)
/Smajić 90 - Dilaver 75, Rizvanović 83/

Čelik - Vitez 6:1 (4:0)
/M. Popović 13, Karić 38, Selimović 43, Bajraktarević 45+2, 60, Čolić 89 - Fajić 58/

Rudar Prijedor - Radnik 0:1 (0:0)
/Šećerović 75/

Zrinjski - Željezničar 2:1 (0:1)
/Todorović 86, Filipović 90+5 - Tijago 33/

U nedjelju:

Sarajevo - Velež (15:00)
Slavija - Borac
Široki Brijeg - Olimpik (17:00)

TABELA: Sloboda 25, Zrinjski 24, Radnik 22, Sarajevo (-1) 19, Široki Brijeg (-1) 19, Čelik 19, Željezničar 17, Slavija (-1) 17, Mladost 16, Olimpik (-1) 13, Travnik 13, Vitez 13, Borac (-1) 12, Rudar Prijedor 12, Velež (-1) 7, Drina 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC