• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma se kockala, Arsenal rukom do pobede u derbiju

Autor mondo.rs

Burni mečevi prvog dana 3. kola Lige šampiona.

Derbi meč prvog dana trećeg kola Lige šampiona igran je u Londonu, između Arsenala i Bajern Minhena, međutim, ina ostalim terenima je "prštalo".



Posebno u Leverkuzenu, gde je Roma posle manje od 20 minuta igre gubila 0:2, zatim vodila 4:2, ali je Bajer uspeo da izjednači i ostavi "vučicu" u velikom problemu kada je u pitanju plasman u drugu fazu elitnog takmičenja.

Golom u finišu rešen je i meč u Zagrebu, gde je Olimpijakos slavio 1:0 protiv Dinama.

Za razliku od Rome, Arsenal je uspeo da se izbori sa pritiskom "moranja" i na svom stadionu savladao Bajern Minhen 2:0. Doduše, vodeći pogodak usledio je posle igranja rukom Olivijea Žirua...

Drugi londonski klub, Čelsi, nije imao sreće, pošto je odigrao samo 0:0 u Kijevu protiv Dinama. Pogađali su "plavci" nekoliko puta okvir gola, imali veliki broj prilika, ali lopta "nije htela u gol"...

Valensija je opravdala ulogu favorita na Mestalji protiv Genta, međutim, mnogo teže nego što se očekivalo - 2:1, zahvaljujući autogolu Stefana Mitrovića sredinom drugog poluvremena.

Još jedan reprezentativac Srbije nije imao sreće ovog utorka uveče, a to je Predrag Rajković, koji je sa svojim Makabijem doživeo još jedan poraz u Ligi šampiona. Ekipa koju sa klupe vodi Slaviša Jokanović ovaj put je poražena od Porta u gostima (0:2).

Od igrača iz Srbije, od prvog minuta igrali su: Nemanja Milunović i Filip Mladenović (BATE), Nemanja Matić (Čelsi), Luka Milivojević (Olimpijakos), Predrag Rajković i Nikola Mitrović (Makabi) i Stefan Mitrović (Gent).

Radovao se, dakle, samo Luka Milivojević, pošto su Milunović i Mladenović doživeli rutinski poraz od Barselone (0:2).

REZULTATI prvih mečeva 3. kola i opširnije o dešavanjima na terenu:


GRUPA E (TABELA: Barselona 7, Bajer 4, BATE 3, Roma 2):

BATE BORISOV - BARSELONA 0:2 (0:0)
/Rakitić 48, 65/

- Barselona od početka utakmice vrši pritisak na domaćina i stvara šanse. Videćemo koliko će (i da li će) igrači BATE Borisova uspeti da se brane.

- Potencijalni problem za Luisa Enrikea, pošto je u 17. minutu Serhi Roberto morao van terena zbog povrede. U igru je ušao Ivan Rakitić. Pitanje je da li je Roberto zamenjen iz predostrožnosti ili je ozbiljno povređen.

- Tek što je počelo drugo poluvreme, Barselona je probila bunker gostiju! Sjajno je šutirao Ivan Rakitić sa 17 metara u gornji ugao domaćeg gola.

- Ušao je kao zamena za povređenog Serhija Roberta a, može se već sada reći, doneo je pobedu Barseloni. Svojim drugim golom u meču Ivan Rakitić duplira prednost gostiju u 65. minutu.

BAJER LEVERKUZEN - ROMA 4:4 (2:2)
/Ernandez pen 4, 19, Kampl 84, Mehmedi 86 - De Rosi 30, 38, Pjanić 53, Falke 73/

- Umalo da Bajer povede protiv Rome već u 2. minutu, ali su gosti imali dosta sreće. Ćićarito Ernandez je pokušao glavom da skrene loptu u gol, koja se iznenada odbila do njega, međutim, bio je neprecizan.

- Roma je u velikom problemu! Bajer vodi 1:0 od 4. minuta, golom Ćićarita Ernandeza iz penala, pošto je Torosidis prethodno igrao rukom.

- Bajer vodi 2:0 od 19. minuta! Ćićarito je veoma raspoložen za igru, pošto je posle očajne reakcije kompletne odbrane gostujućeg tima imao dovoljno vremena da iz drugog pokušaja duplira prednost svog tima.

- Ima nade za fudbalere Rome, pošto je Danijele De Rosi uspeo u 30. minutu da smanji zaostatak. Posle centaršuta iz kornera domaći fudbaleri nisu uspeli da izbace loptu na polovinu terena, već je ona došla do spretnog veziste Rome.

- De Rosi vraća Romu u život svojim drugim pogotkom u meču! Na centaršut Pjanića u 38. minutu, kolenom je sproveo loptu u gol!

- Preokret Rome! Miralem Pjanić je strelac u 53. minutu iz slobodnog udarca za 3:2! Pitanje je, međutim, da li je prethodno bio faul u korist gostiju na nekih 17 metara od gola, po sredini.

- Roma dominira u drugom poluvremenu, a to potvrđuje i pogodak Falkea u 73. minutu. Nesebičan je bio Žervinjo na dodavanje Pjanića i omogućio saigraču koji je letos stigao iz Đenove da pogodi mrežu.

- Ludilo na Baj areni se nastavlja! Prvo je Kampl u 84, sjajnim udarcem, smanjio razliku, a onda Mehmedi dva minuta kasnije doneo izjednačenje posle odlične akcije po levoj strani i centaršuta u srce kaznenog.

GRUPA F (TABELA: Bajern 6, Olimpijakos 6, Dinamo 3, Arsenal 3):

ARSENAL - BAJERN MINHEN 2:0 (0:0)
/Žiru 77, Ozil 90+4/

- Umalo da Arsenal povede u 8. minutu, ali je Manuel Nojer sjajno intervenisao na šut Mesuta Ozila i poslao loptu u korner.

- Samo nekoliko minuta kasnije uzvratio je Bajern: sjajan dupli pas odigrali su Miler i Alkantara, ali je Petr Čeh bio na visini zadatka.

- Još jednu dobru priliku imao je Arsenal, ali je Aleksis Sančez očajno šutirao iz povoljne šanse za gol. Još bolju priliku imao je Volkot u 33. minutu, ali je Manuel Nojer maestralno intervenisao na gol-liniji!

- Arsenal potvrđuje pobedu u derbiju golom Mesuta Ozila u nadoknadi. Beljerin je sjajno ukrao loptu  gostima i povukao kontru, koju je golom završio reprezentativac Nemačke.


- Arsenal je bio opasniji u prvom poluvremenu, ali je u drugom Bajern taj koji više preti.

- Samo minut pošto je Petr Čeh sjajnom intervencijom sačuvao svoj gol, na suprotnoj strani Manuel Nojer je "plivao" u prazno na centaršut sa desne strane, što je iskoristio Olivije Žiru da dovede Arsenal u vođstvo. Doduše, rukom!

DINAMO ZAGREB - OLIMPIJAKOS 0:1 (0:0)
/Braun 79/

- U prvih 15 minuta viđena je po jedna solidna šansa na obe strane, međutim, golmani su bili dobro postavljeni.

- Velika šansa za Dinamo u 52. minutu, međutim, kapiten Antolić je pogodio stativu. Previše su petljali domaći fudbaleri u kontranapadu, koji je mogao da ima i bolji ishod po njih.

- Veliki, veliki promašaj Iedeja Brauna sredinom drugog poluvremena! Nigerijski napadač iz redova Olimpijakosa bio je potpuno sam u petercu Dinama, pokušao je uklizavanjem da pošalje loptu u gol, ali je ona otišla pored...

- Uspeo je Idej Braun da se iskupi za prethodni promašaj pošto je u 79. minutu doveo Olimpijakos u prednost! Gotovo iz "mrtvog ugla" pogodio je mrežu Zagrepčana.

GRUPA G (TABELA: Porto 7, Dinamo 5, Čelsi 4, Makabi 0):

DINAMO KIJEV - ČELSI  (0:0)

- Čelsi konstantno napada Dinamo, a najbliži pogotku bio je Eden Azar, koji je pogodio stativu u 10. minutu.

- Posle solo akcije sredinom prvog poluvremena, Sesk Fabregas je pao u kaznenom prostoru Dinama. Bio je okružen dvojicom domaćih igrača, ali je sudija Damir Skomina procenio da nema elemenata za penal...

- Ubrzo posle te situacije usledio je i slalom Nemanje Matića, međutim, reprezentativac Srbije je neprecizno šutirao.

- Još jednom gosti pogađaju okvir gola, ovaj put Vilijan prečku, par minuta po povratku sa odmora.

PORTO - MAKABI TEL AVIV 2:0 (2:0)
/Abubakar 37, Braimi 41/

- Predrag Rajković je na golu Makabija, ali njegovi saigrači za sada dobro odrađuju posao u defanzivi, pa nije imao mnogo prilika da interveniše.

- Porto vodi od 37. minuta golom Vinsenta Abubakara, koji je snažno šutirao glavom iz neposredne blizine. Lopta je pogodila Rajkovića u koleno, ali se odbila u mrežu.

- Jasin Braimi u finišu prvog poluvremena duplira prednost Porta. Izašao je sam pred Rajkovića, tako da je srpski golman bio nemoćan...

GRUPA H (TABELA: Zenit 9, Valensija 6, Lion 1, Gent 1):

VALENSIJA - GENT 2:1 (1:1)
/Feguli 15, Mitrović ag 72 - Foket 40/

- Dobru šansu imao je Santi Mina, koji se sam izborio za poziciju za šut, ali je lopta otišla iznad prečke.

- Očekivano, Valensija od 15. minuta vodi 1:0 golom Alžirca Fegulija koji se najbolje snašao na centaršut sa desne strane.

- "Bombom" Tomasa Foketa iz desnog ugla Gent je izjednačio protiv Valensije u 40. minutu.

- Uz mnogo muke, favorizovana Valensija stiže do nove prednosti. U 72. minutu, reprezentativac Srbije Stefan Mitrović nesrećno je zatresao mrežu svog gola. Posle velike gužve u kazneom, lopta se od njegovih grudi odbila u gol.

ZENIT - LION 3:1 (1:0)
/Dzjuba 3, Hulk 56, Dani 83 - Lakazete 49/

- Prvi gol ove večeri postigao je Zenit. Strelac je bio Artur Dzjuba posle greške igrača Liona, koji su na polovini terena izgubili loptu, a potom i bili loše postavljeni. Bio je to njegov šesti gol ove sezone, a drugi u Ligi šampiona. A dao ih je šest i za reprezentaciju!

- Zenit dominira u Sankt Peterburgu, ali su se ispromašivali domaći fudbaleri pa je i dalje "samo" 1:0.

- Iznenađujuće izjednačenje u Rusiji! Samo četiri minuta po povratku sa odmora Lion je izjednačio i to majstorskim potezom petom Aleksandra Lakazetea.

- Vraća Zenit prednost, "topovskim" udarcem Hulka sa velike udaljenosti.

- Zenit stiže do pobede. Treće u isto toliko mečeva! Dani je u 83. minutu zapečatio sudbinu Liona u ovoj utakmici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC