• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Basta tragičar, Juve pukao opet, Miha odahnuo!

Autor mondo.rs

Bilo je burno ove večeri, a biće burno i sutra, naročito u Torinu, gde će se šampion probuditi sa 11 bodova zaostatka za liderom.

Bilo je burno ove srede uveče, a biće zanimljivo videti sutrašnje naslove italijanskih sportskih i ne samo sportskih dnevnika!

Jer, a to je svakako udarna vest, Juvenus je ponovo izgubio! Četiri poraza, tri remija i tri pobede četvorostrukog uzastopnog prvaka Italije i finaliste poslednjeg izdanja Lige šampiona...

To, uprkos tome što je takmičarski pogon "razbucan" letos, niko nije očekivao: Sasuolo - Juventus 1:0, uz isključenje Đorđa Kjelinija u prvom poluvremenu.

U isto vreme, Roma je upisala petu uzastopnu pobedu, a sedmu u deset kola Serije A, pao je Udineze na "Olimpiku" - 3:1, pa je "vučica" zadržala prednost u odnosu na Fiorentinu, koja je posle pada u prošlom kolu baš protiv Rome, nastavila odlične rezultate - 0:2 u Veroni.

Na "minus 2" u odnosu na Romu je i Napoli, uz rutinskih 2:0 sa Palermom kod kuće, Inter koji je pobedio u utorak uveče u Bolonji rezultatom 0:1, a bio bi i Lacio da...

...da nije bilo neshvatljive greške Dušana Baste. Pogledajte potez našeg fudbalera, kojim je započet veliki preokret u Bergamu - 2:1 na kraju za Atalantu.

A, Milan?

Nakom samo jednog šuta u okvir gola u prvom poluvremenu, olakšanje celoj crveno-crnoj porodici, a najviše našem treneru Siniši Mihajloviću, doneo je bek Luka Antoneli u 53. minutu, koji je na pas Karlosa Bake postigao tek drugi gol od kad igra za "rosonere", prvi ove sezone!



I svakako rezutlatski najvažniji: Milan - Kjevo 1:0, tako da je Mihajlović, iako je bilo bolnih i neprijatnih poraza ove sezone (Fiorentina 2:0, Inter 0:1, Napoli 0:4), pete pobede u sezoni i pete minimalne, jer je pre toga pobeđivao Sasuolo 2:1, Udineze 2:3, Palermo 3:2 i Empoli 2:1.

U Rimu, za svega devet minuta, "vučica" je rešila stvar protiv Udinezea. Vremešni Majkon odigrao je kao u najboljim danima. Prvo asistencija za peti prvenstveni gol Miralema Pjanića ove sezone, a onda sjajan solo prodor i pogodak u stilu onog Majkona iz Intera, 2010. godine.

Roma je hitala ka petoj pobedi u Seriji A u nizu uz bar dva postignuta gola, a onda je stigao i treći od Žervinja, pre nego što je Siril Tero sačuvao čast "zebretama".





Pogledajte sjajan pogodak Nikole Sansonea iz 20. minuta utakmice, koji je legendarni Đanluiđi Bufon samo pogledom ispratio i koji je, ispostaviće se, presudio meč komšija podno Alpa. Nešto kasnije, Juve je ostao bez Đorđa Kjelinija, koji je za kratko vreme dobio dva žuta kartona.

Poraz, poraz, remi, pobeda, remi, poraz, pobeda, remi, pobeda... poraz!



U Napulju, sve po starom. Marek Hamšik do Gonzala Iguaina, Gonzalo Iguain u sam ugao gola.

Bio je to osmi pogodak u deset kola Serije A za sjajnog Argentinca, kojem su navijači ekspresno oprostili promašaje iz finiša prošle sezone koji su klub koštali Kupa Italije i plasmana u Ligu šampiona. Posle poraza od Sasuola na startu i remija sa Empolijem i Sampdorijom, Napoli je vezao devet pobeda i remi u narednih deset utakmica u Italiji i Evropi.

Impresivno!



Najlepši gol večeri postigao je Davide Zapakosta, koji je letos stigao iz Atalante, a ove večeri se upisao u dresu Torina. I to kako!



Ništa manje impresivna nije bila ni sama utakmica u Torinu, koja bi bila završena rezultatom 2:2, nakon sjajne golgeterske reakcije Leonarda Pavoletija...



...međutim, poslednju reč imao je defanzivac Đenove, Grk Panajotis Takidis, koji je poput Baste smestio loptu u svoju mrežu i u 90. minutu postavio konačnih: Torino - Đenova 3:2!

REZULTATI:

Milan – Kjevo 1:0 (0:0)
/Antoneli 53/

Roma – Udineze 3:1 (2:0)
/Pjanić 4, Majkon 9, Žervinjo 63 – Toro 77/

Atalanta – Lacio 2:1 (0:1)
/Basta ag 69, Gomez 86 - Bilja 17/

Frozinone – Karpi 2:1 (0:0)
/Ćiofani 51, Samarko 90+1 – Marone 66/

Napoli – Palermo 2:0 (1:0)
/Iguain 39, Mertens 80/

Sasuolo – Juventus 1:0 (1:0)
/Sansone 20/

Torino – Đenova 3:2 (2:1)
/Lopez 28, Zapakosta 35, Takidis ag 90 – Laksalt 26, Pavoleti 67/

Verona – Fiorentina 0:2 (0:1)
/Markez ag 25, Kalinić 57/

U četvrtak:

Sampdorija – Empoli (20.45)

U utorak:

Bolonja – Inter 0:1 (0:0)
/Ikardi 67/

TABELA: Roma 23, Napoli 21, Fiorentina 21, Inter 21, Sasuolo 18, Lacio 18, Torino 17, Atalanta 17, Milan 16, Sampdorija (-1) 14, Kjevo 12, Juventus 12, Palermo 11, Udineze 11, Empoli (-1) 10, Đenova 10, Frozinone 10, Bolonja 6, Karpi 5, Verona 5.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC