• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje je nestao Joco Stokić?

Autor mondo.ba

Fudbaleri Željezničara u prvih 15 kola zatresli su protivničke mreže svega 16 puta, što je jedan od glavnih razloga lošeg plasmana sarajevskih plavih (deveto mjesto).

 Joco Stokić od dolaska u Željezničar nije postigao niti jedan pogodak Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Polovina prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine je iza nas, a nakon 15 odigranih kola sarajevski Željezničar je devetoplasirana ekipa prvenstva, sa identičnim brojem bodova kao i Slavija na 10. mjestu (21), koja je tik iznad zone ispadanja.

Razloge u lošem plasmanu plavih treba tražiti u slaboj realizaciji. Tim sa "Grbavice" postigao je svega 16 golova na 15 utakmica.

Najbolji strijelci ekipe su Brazilac Tiago i Ognjen Đelmić, koji su po četiri puta tresli protivničke mreže, dok je Zoran Kokot postigao gol manje.

Prethodnih godina najbolji strijelac banjalučkog Borca Joco Stokić, od dolaska u Želju nije postigao niti jedan gol, a ove sezone odigrao je 12 utakmica, od čega je bio starter šest puta.

Isti učinak ima i 19-godišnji napadač Dženis Beganović, koji je na terenu proveo tačno 100 minuta više od Stokića (611 u odnosu na Stokićevih 511).

Očigledno je da Željezničara nije uspio da nadoknadi odlazak najboljeg strijelca Premijer lige BiH prošle sezone Riada Bajića.

Mladi, 21-godišnji napadač, koji trenutno nastupa za turski Konjaspor, u prošlom prvenstvu postigao je 15 golova čime je ponio titulu golgetera lige s najmanjim brojem postignutih golova otkako se igra zajednička Premijer liga BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC