• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Kalinić čuva "violu"

Autor mondo.ba

Fiorentina je odigrala samo 2:2 na svom "Artemio Frankiju" protiv Empolija, ali s obzirom da je nakon prvog poluvremena imala dva gola zaostatka, i remi je uspjeh za klub iz Firence. I Laciju samo bod protiv Palerma.

U najzanimljivijem meču 13. kola Serije A ovog popodneva, Fiorentina i Empoli podijelili su bodove odigravši 2:2, iako su gosti nakon prvog poluvremena imali dva gola "viška".

Tri od četiri gola u Firenci postigli su hrvatski internacionalci. Trener domaćih Paolo Souza napravio je pravi potez kada je na pauzi između dva poluvremena u igru umjesto Marija Suareza ubacio Nikolu Kalinića.

Fiorentina je nakon prvih 45 minuta imala dva gola zaostatka. Marko Livaja u 18. minutu postigao je vodeći gol za Empoli, da bi samo devet minuta kasnije, poslije gola Marsela Bišela, na semaforu pisalo iznenađujićih 0:2.

Ipak, hrvatski internacionalac u redovima domaćina za samo pet minuta u nastavku postigao je dva gola i anulirao prednost gostiju.

Imala je "viola" pola sata do kraja da dođe do potpunog preokreta, mogao je Kalinić u 78. minutu da kompletira het-trik, ali je prečka bila saveznik Empolija. Ostalo je 2:2.

...
Izvor: YouTube

Kalinić se sa današnja dva gola izjednačio sa Ederom iz Sampdorije sa po devet golova, jednim manje od Gonzala Iguaina (Napoli), koji je trenutno vodeći strijelac lige sa 10 pogodaka.

I Lacio je na domaćem terenu gubio poslije prvog poluvremena od Palerma (strijelac Edoardo Goldaniga), da bi u 70. minutu stigao do izjednačenja.

U prodoru je bio bh. reprezentativac Senad Lulić, Oskar Hiljemark ga je srušio u šesnaestercu Sicilijanaca, a sa "bijele tačke" siguran je bio Antonio Kandreva i postigao svoj prvi gol ove sezone. Prije izjednačenja Lacio je djelovao potpuno nemoćno, tako da Rimljani sa ovim bodom mogu biti zadovoljni.

...
Izvor: YouTube

Udineze je minimalnim rezultatom slavio protiv Sampdorije, dok je jedan gol bio je dovoljan i Torinu za tri boda u Bergamu. U derbiju začelja Kjevo odnio bodove sa gostovanja Karpiju.

Uzbudljiva završnica viđena je u Đenovi, gdje su u sudijskoj nadoknadi postignuta dva gola, po jedan na obje strane. Ipak, bodovi su ostali domaćoj ekipi.

Kikseve Fiorentine i Rome, koja sinoć nije uspjela da savlada Bolonju, pokušaće večeras da iskoristi Inter i osamostali se na čelu tabele. "Nerazuri" će od 20:45 protiv slabašnog Frozinonea kompletirati 13. kolo Serije A.

SERIJA A - 13. KOLO:

Verona - Napoli 0:2 (0:0)
/Insinje 66, Iguain 72/

Atalanta - Torino 0:1 (0:0)
/Bovo 52/

Karpi - Kjevo 1:2 (0:2)
/Gamberini 61 autogol - Ingleze 8, Međorini 14/

Fiorentina - Empoli 2:2 (0:2)
/Kalinić 56, 61 - Livaja 18, Bišel 27/

Đenova - Sasuolo 1:1 (0:0)
/Rinkon 51 - Aćerbi 90+4/

Lacio - Palermo 1:1 (0:1)
/Kandreva pen 70 - Goldaniga 21/

Udineze - Sampdorija 1:0 (1:0)
/Agjemang-Badu 34/

Inter - Frozinone (20:45)

Odigrano u subotu:

Bolonja - Roma 2:2 (1:0)
/Masina 14, Destro pen 87 - Pjanić pen 52, Džeko pen 72/

Juventus - Milan 1:0 (0:0)
/Dibala 65/

TABELA: Napoli 28, Fiorentina 28, Roma 27, Inter (-1) 27, Sasuolo 22, Juventus 21, Milan 20, Lacio 19, Torino 18, Atalanta 18, Kjevo 16, Sampdorija 16, Đenova 16, Palermo 15, Udineze 15, Empoli 15, Bolonja 13, Frozinone (-1) 11, Verona 6, Karpi 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC