• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real ne prašta promašaje!

Autor mondo.rs

Madriđani dozvolili igračima Rome nekoliko sjajnih šansi, a potom ih kaznili za promašaje i "overili" plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Jedini put kada su fudbaleri Real Madrida ispali iz "nokaut" faze nekog evro-kupa posle dobijenog prvog meča, bilo je u sezoni 1994/95, protiv danskog Odenzea u UEFA kupu.

Nadali su se igrači Rome da bi oni mogli da budu drugi koji će učiniti isto, međutim, ništa od senzacije ovog utorka na Santjago Bernabeu.

Posle 0:2 u Rimu, "vučica" je istim rezultatom poražena i u Madridu...

Pored Reala, u četvrtfinale elitnog takmičenja plasirao se i Volfsburg, koji je ponovo bio bolji od Genta.

Real je na Santjago Bernabeu dobio čak 29 od poslednje 33 utakmice Lige šampiona (uz tri remija i dva poraza), a uz to, jedini je klub ove sezone u elitnom takmičenju koji nije primio gol na svom terenu!

Uskoro opširnije...

REAL MADRID: Navas - Danilo, Ramos, Pepe, Marselo - Kasemiro (83. Kovačić), Modrić (75. Rodrigez), Kros - Rodrigez, Bejl (61. Vaskez), Ronaldo.

ROMA: Šćešni - Florenci, Manolas, Zukanović, Dinje - Pjanić (46. Vainker), Keita (86. Maikon) - Salah, Peroti, El Šaravi (74. Toti) - Džeko.

TOK UTAKMICE (2:0):










KRAJ! REAL MADRID JE U ČETVRTFINALU.

- Strelac drugog gola za Real u prvom meču, Hese Rodrigez, zamenio je Luku Modrića u 75. minutu.

- Legendarni kapiten Rome Frančesko Toti dobio je šansu u 74. minutu umesto skoro nevidljivog El Šaravija.

- GOOOL, 2:0! Hames Rodrigez duprlira prednost Reala u 68. minutu, na asistenciju Ronalda.



- GOOOL, 1:0! Real Madrid vodi od 64. minuta golom Kristijana Ronalda. Njegovim 13. u osam utakmica Lige šampiona ove sezone. Sjajno je reagovao na centaršut Lukasa Vaskeza, koji je samo tri minuta ranije zamenio Bejla.




- Prva izmena u timu Real Madrida u 61. minutu. Van terena će Geret Bejl koji se posle dva meseca opet našao u startnoj postavi, a u igri je Lukas Vaskez.

- NEVEROVATNO, još jedan promašaj Rome, zapravo odbrana Navasa! Manje od jednog minuta prošlo je od udarca Florencija, a ovaj put probao je Manolas. Uhvatio je volej posle gužve pred golom Reala, ali mu je golman domaćina odlično "ušao u šut".


- Odličan solo-prodor Florencija u 57. minutu, kada se oslobodio Ramosa i snažno šutirao, ali je Kejlor Navas pokazao sjajan refleks.

- Sjajan početak drugog poluvremena! Prvo gužva pred golom Rome i šanse za Marsela i Ronalda, ali i nove odlične intervencije Šćešnija, a onda i još jedan veliki promašaj Mohameda Salaha pred golom Reala. Sve to u prvih pet minuta po povratku sa odmora!



Miss Goal Mohamed Salah - Real Madrid 0-0 Roma...by 109253pr

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u sastavu Rome. Umesto Miralema Pjanića igraće Vilijam Vainker. Nije poznato da li je ovo taktička ili prinudna izmena, zbog moguće povrede Pjanića.

Poluvreme. Bilo je uzbuđenja, ali ne i golova. I dalje je 2:0 u ukupnom rezultatu za Real.

- Posle nekoliko minuta zatišja, igrači Rome došli su do još jednog pokušaja da postignu pogodak. Šutirao je Salah u 43. minutu, ali nedovoljno jako da bi savladao Navasa.

- Uspeli su igrači Reala u drugom delu prvog poluvremena da "oteraju" goste daleko od svog kaznenog prostora. Videćemo da li će se nešto promeniti u preostalih pet minuta do odlaska na odmor.

- Roma ima mnogo bolje šanse, ali Real ih je sakupio više. Sve su to bili udarci sa distance. Posle Salahovog promašaja, na suprotnoj strani zapretili su i Bejl i Ronaldo, ali je opet Šćešni bio na visini zadatka.

- Promašaji Džeka i Salaha omogućili su Kejloru Navasu da izbije na drugo mesto golmana sa nadužim nizom bez primljenog gola u Ligi šampiona (658 minuta). Reprezentativac Kostarike je u 28. minutu revanša sa Romom izbio na drugo mesto, preskočivši Edvina van der Sara iz sezone 1995/96, kada je branio za Ajaks. Ispred golmana Reala sada je samo Jens Leman (Arsenal) sa 853 minuta od februara 2005. do septembra 2006.

- JOŠ JEDAN ZICER za Romu odlazi u nepovrat! Ovaj put u šansi je bio Mohamed Salah, u 28. minutu, ali je poput Džeka nešto ranije i on bio neprecizan. Prethodno je, čini se, ipak bio faul nad defanzivcem Reala Danilom koji sudije nisu sankcionisale.


Mohamed Salah Terrible 1 On 1 Miss vs Real Madrid!by wittyfutty

- Real kao da nema dva gola prednosti, ali ko je pa očekivao da će se Madriđani braniti na svom terenu... Posle nekoliko brzih napada Rome, domaći igrači pojačali su inicijativu i zapretili, a najopasnije bilo je posle udarca Luke Modrića sa distance u 20. minutu, ali je Šćešni uspeo da odbije loptu i sačuva mrežu.

- AUUUUUU, zicer je promašio Edin Džeko u 14. minutu! Salah je odlično "vukao" po desnoj strani, centrirao je po zemlji u sredinu, a tamo El Šaravi propustio loptu do usamljenog Džeka. Izbio je sam pred Navasa, ali je očajno šutirao...


- I drugi šut ka protivničkom golu uputili su igrači Reala. Ovaj put Šćešni je morao da interveniše, u 10. minutu, ali nije imao težak posao posle pokušaja Krosa.

- Prva šansa u utakmici viđena je pred golom Rome u 8. minutu. Marselo je šutirao iz prve, u padu posle dodavanja Bejla, ali nije bio precizan... Možda bi bilo bolje da je Brazilac propustio loptu Hamesu Rodrigezu, ali je i sam gestikulirao da ga nije čuo.

- Uzbudljiv početak utakmice, rastrčani su i jedni i drugi, a nešto ofanzivniji su fudbaleri Rome. U toku je 7. minut.

Utakmicu sude Poljaci, predvođeni Simonom Marciniakom.



LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Real Madrid - Roma 2:0 (0:0), ukupno 4:0
Volfsburg - Gent 1:0 (0:0), ukupno 4:2

u sredu:

Zenit - Benfika 18.00 (0:1)
Čelsi - PSŽ 20.45 (1:2)

15. mart:

Atletiko Madrid - PSV (0:0)
Mančester siti - Dinamo Kijev (3:1)

16. mart:

Bajern Minhen - Juventus (2:2)
Barselona - Arsenal (2:0)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC