• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milan bez Evrope, za sada

Autor mondo.ba

Napoli direktno u Ligi šampiona, Roma u kvalifikacijama. Ukoliko ne osvoje kup (u finalu igraju protiv Juventusa), fudbaleri Milana neće vidjeti Evropu. Umjesto njih, na međunarodnu scenu mogao bi ove sezone sjajni Sasuolo.

Mečevi posljednjeg, 38. kola Serije A koji su odlučivali o putnicima u Evropu odigrani su večeras.

Napoli je trijumfom 4:0 protiv Frozinonea osigurao drugo mjesto i direktan plasman u Ligu šampiona, dok je Roma uprkos laganom trijumfu na "San Siru" protiv Milana (3:1) ostala trećeplasirana i moraće u kvalifikacije, odnosno plej-of za plasman u evropsku elitu.

Porazom od "vučice", Milan je ostao na sedmom mjestu i ukoliko ne dođe do trofeja u Kupu Italije, naredne sezone neće vidjeti Evropu. A to će timu Kristijana Brokija biti izuzetno teško da ostvari, s obzirom da se u meču za trofej sastaju sa petostrukim uzastopnim šampionom Italije - Juventusom.

MILAN - ROMA 1:3 (0:1)

Roma je potpuno razmontirala Milan na "San Siru". Tim Lučana Spaletija nastavio je sjajnu prvenstvenu seriju i slavio 3:1. Muhamed Salah donio je vođstvo "vučici", Stefan El Šaravi pogodio za 0:2, nije slavio gol bivšem klubu, za šta je dobio ovacije milanske publike.

Samo što je ušao u igru, mladi Brazilac Emerson Palmijeri postigao je svoj prvi gol u Seriji A i povisio na 0:3, a kada je sve bilo riješeno, Karlos Baka postavio je konačnih 1:3.

Kristijan Abijati nije dobio priliku da se oprosti od "San Sira", pa će u penziju sa samo jednom odigranom utakmicom u sezoni 2015/16.

NAPOLI - FROZINONE 4:0 (1:0)

Posao Napoliju bio je olakšan, s obzirom da je Mirko Gori već u petom minutu zaradio direktan crveni karton. Odolijevali su gosti sve do finiša prvog poluvremena, kada je vođstvo Napolitancima donio Marek Hamšik.

U nastavku je sve bilo u znaku Gonzala Iguaina. Rafalom na svakih deset minuta srušio je rekord star 66 godina.

Prvi strijelac lige prvo je u 52. minutu povisio na 2:0, a svojim drugim golom deset minuta kasnije izjednačio se po broju pogodaka u jednoj sezoni sa legendarnim Šveđaninom Nordalom Gunarom, koji je u sezoni 1949/50. takođe postigao 35 golova.

U 72. minutu ispisao je istoriju. Het-trik protiv Frozinonea, za 36. gol sezone!



SASUOLO - INTER 3:1 (3:1)

Sasuolo je sjajnu sezonu krunisao trijumfom protiv Intera 3:1, a svi golovi viđeni su u prvom poluvremenu. Dva je postigao Mateo Politano, jedan Lorenco Pelegrini, dok je utješni pogodak za "nerazure" djelo Rodriga Palasija.

Ekipa koju je tokom prvenstva sjajno predvodio Euzebio di Frančesko sada čeka rasplet u Kupu Italije i nada se da će "stara dama" doći do duple krune, kako bi ova sjajna generacija Sasuola po prvi put u istoriji izborila plasman na međunarodnu scenu.

SERIJA A - 38. KOLO

Juventus - Sampdorija 5:0 (3:0)
/Evra 5, Dibala 15 pen, 37, Kjelini 77, Bonući 85/

Napoli - Frozinone 4:0 (1:0)
/Hamšik 44, Iguain 52, 62, 72/

Sasuolo - Inter 3:1 (3:1)
/Politano 6, 39, Pelegrini 26 - Palasio 32/

Milan - Roma 1:3 (0:1)
/Baka 86 - Salah 19, El Šaravi 59, Emerson 81/

U nedjelju:

Đenova - Atalanta (18:00)
Kjevo - Bolonja
Empoli - Torino
Udineze - Karpi (20:45)
Lacio - Fiorentina
Palermo - Verona

TABELA: Juventus (+1) 91, Napoli (+1) 82, Roma (+1) 80, Inter (+1) 67, Fiorentina 61, Sasuolo (+1) 61, Milan (+1) 57, Lacio 54, Kjevo 49, Đenova 46, Torino 45, Empoli 43, Atalanta 42, Bolonja 41, Sampdorija (+1) 40, Udineze 39, Palermo 36, Karpi 35, Frozinone 31, Verona 28.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC