• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak brži od mraka, a bolji od Bedenea!

Autor mondo.rs

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Aljaža Bedenea u trećem kolu Rolan Garosa i zakazao duel sa Robertom Bautistom Agutom.

Neverovatan meč na Šatrijeu!

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je plasman u četvrto kolo Rolan Garosa pošto je savladao Britanca Aljaža Bedenea u tri seta - 6:2, 6:3, 6:3. a nije mnogo falilo da se meč prekine zbog mraka.

Zašto kažemo da je meč koji je Novak dobio u dva seta za nešto više od dva sata bio neverovatan?

Nekoliko je razloga...

Meč je prvo imao čudnu uvertiru jer je kiša u Parizu zaustavila tenis na terenima Rolan Garosa na dva sata. Zbog toga je meč Novaka Đokovića i Aljaža Bedenea pomeren na teren "Lenglen", ali je potom zbog predaje Žoa Vilfreda-Conge ipak prebač na Novakov omiljeni - "Šatrije".

Meč je počeo oko 19.20, što je značilo da će meč teško potrajati duže od dva sata zbog mraka, a Novak je uz velike napore uspeo da meč završi "u roku".

Naturalizovani Britanac nije pružio naročito velik otpor u prvom setu u kojem je Novak sa dva napravljena brejka došao do 1:0, a ono što je još važnije - igrao je zaista dobro i dominirao u vinerima. Činilo se da će još lakše završiti drugi set, kada je sredinom seta imao dva brejka prednosti, ali umesto toga pad koncentracije i teže do 2:0.

Treći set je bio neverovatno zabavan za publiku, ali ne i za Novaka.

Vidno nervozan zbog toga što je noć mogla da ga omete u tome da ima dva dana pauze na grend slemu, grešio je neobično mnogo, pa je Bedene uspevao da ga isprovocira traženjem od sudije Paskala Marije da "siđe" na teren i pogleda da li je bio aut, i kada nije bilo osnova za to.

Đokovića je to prvo nerviralo, mnogo je grešio, a zatim je počeo i da se smeje na takve situacije.

Bilo je neverovatno gledati Novaka koji ne uzima ni peškir da se obriše nakon poena, a provodio je i minimalno vremena pre servisa sa njegovim čuvenim tapkanjem loptice, ali je uspeo u onome što je namerio. Napravio je brejk na 3:2, a potom i brejkom osvojio set.

Na kraju meča dok je publika aplaudirala nasmejanom sudiji Paskalu Mariji, koga je Novak Đoković pozvao prvo da proveri da li je aut kod poslednjeg poena, pa na intervju, a potom i ispisao njegovo ime na kameru kratko rekao: "Bilo mi je bitno da završim večeras i zamalo da to ne uradim zbog Paskala", našalio se on.

Novaka u narednom kolu čeka duel sa Robertom Bautistom-Agutom.

N A J A V A

"Šatrije", pa "Lenglen", a na kraju ipak "Šatrije".

Glavni krivac za odlaganje ovog duela, a samim tim i premeštanje na drugu lokaciju, bila je kiša koja je danas organizatorima grend slema u Francuskoj napravila dosta problema...

Bilo je predviđeno da zbog toga Novak Đoković za mesto u četvrtom kolu Rolan Garosa protiv Aljaža Bedenea igra na "Lenglenu", ali je povlačenje Žoa-Vilfreda Conge zbog povrede "ubrzalo" čitav proces i vratilo Novaka na "Šatrije".

Trenutni rezultat: Đoković - Bedene - 3:0 .

Najbolji teniser sveta je do mesta u šesnaestini finala stigao posle pobeda nad Luom i Darsisom, obojicu je pobedio u tri seta, dok je naturalizovani Britanac proveo znatno više vremena na terenu i ispustio tri seta. Pobedio je kvalifikanta Melzera u četiri seta, dok je rezultatom 3:2 izbacio Karenja-Bustu.

Đoković se sa momkom iz Ljubljane do sada susretao samo jednom, na prošlogodišnjem Australijan Openu, i to u prvom kolu, a tada je Novak bio uspešniji u tri seta: 6:3, 6:2 i 6:4.

Bedene je dve godine mlađi od Novaka (1989), igra desnom rukom i trenutno je 66. na ATP listi. Treće kolo na Rolan Garosu mu je ujedno i najveći rezultat na grend slemovima u karijeri.

MEČ UŽIVO:

6:3 - KRAJ!

5:3 - Kakva brzopotezna igra Đokovića. Ovo je neverovatno gledati!

4:3 - Brz gem za Bedenea, uglavnom poenima iz Novakovih iznuđenih grešaka.

Još dva, a mrak je tu!

4:2 - BRAVO!

Potpuno lud gem. Bedene pokušava da produži meč, a samim tim preseli ga za sledeći dan, pa je tako počeo da poziva Paskala Mariju da proverava svaki drugi poen. Đokovića je to iznerviralo, nastavlja da greši, ali "brani" gem na svoj servis.

3:2 - BREJK! 

Dobar odgovor Novaka, koji možda zbog toga što žuri da završi meč večeras, više i greši.

2:2 - BREJK!

Ovo nije trebalo Novaku. Malopre je bio blizu brejka, a sada greškama dozvoljava Bedeneu da se vrati u meč. Imao je dve brejk lopte Britanac, a drugu je iskoristio nakon nove neiznuđene greške Đokovića. Nije sve ni u greškama, mora se reći da je Aljaž osvojio i prelep poen na mreži kada je lobovao Novaka.

2:1 - Bedene ne dozvoljava Novaku novi brejk....

2:0 - Bilo je teško!

Malo nervozniji Novak je u dve situacije imao dosta sreće da osvoji poen, ali mora se priznati i da Bedene pokušava zadnjim naporima da se vrati u meč. Novak se trudio za svaki poen, Bedene je pokušavao da ostane dugo u poenima, ali uzalud.

1:0 - BREJK!

Žuri se Novaku kako bi se meč završio večeras, a izgleda da je sve u redu sa Bedeneom kojem je medicinsko osoblje ukazalo pomoć zbog problema sa okom. Gledali smo odličan uvodni gem u treći set, u kome za razliku od dosta gemova, nisu dominirale greške već lepi poeni.

6:3 - SET!

Moglo je ovo i mnogo ranije, ali eto, Novak je ipak u drugom setu proveo više vremena na terenu nego u prvom. Bedene je dosta grešio, ali jeste i Đoković, koji je sredinom seta uspeo da dođe do dva brejka, ali je potom koncentracija pala. Na set je od plasmana u četvrto kolo.

Bedene je zatražio medicinsku pomoć zbog problema sa okom.

5:3 - Dug gem u kom Novak ne uspeva da iskoristi brejk šanse koje je imao. Uspeo je da stvori četiri šanse za brejk, međutim, Bedene je uspevao da ih anulira dobrim servisom, koje Novak najčešće nije mogao da vrati. Šteta za ovaj gem...

5:2 - BREJK!

Uf, uf... Novak se opustio na kraju drugog seta i produžio ga makar za jedan gem. Želeo je neke atraktivne poene, lopticu udario čak i nogom, a loš smeč je Bedeneu stvorio brejk šansu koju odmah koristi.

5:1 - BREJK!

Definitivno ga je "slomio". Novak želi što pre da završi ovaj meč, pa koristi četvrtu od sedam brejk lopti koje je stvorio do sada.

4:1 - BREJK! PA POTVRDA BREJKA

Ne može se reći da je Bedene odigrao tako loš gem, ali je sa četiri uzastopne iznuđene greške izgubio servis. Odmah je Britanac shvatio šta je uradio, pa Novak potvrđuje brejk sa nulom. Da li će ovo značiti i pad u igri i lak završetak posla za Novaka?

2:1 - Bedene nastavlja da igra sasvim dobro na svoj servis. Osvaja i najlepši poen u dosadašnjem toku meča. Sjajan potez na mreži... A Novak za manje od dva minuta osvaja novi gem. Ekspresno je naterao Bedenea na greške.

1:0 - Za razliku od prvog gema u prvom setu, Novak se znatno više potrudio da bi na semaforu pisalo 1:0. Bedene je agresivan, pokušava da Novaka pozove na mrežu, ali za sada srpskom teniseru sve funkcioniše, sem prvog servisa, kojim nije u potpunosti zadovoljan.

6:2 - BREJK! SET! 

Da, kao što se očekivalo, kada je važno Novak ubaci u "šestu brzinu" i samelje protivnika. Tako je bilo i u osmom gemu prvog seta u kome je Đoković osvojio drugi brejk iz druge šanse u ovom gemu, a Bedene ni servisima nije uspeo da se sačuva u meču.

5:2 - Nije bio idealan gem, ali je ono što je Novak uradio na kraju obećavajuće. Gubio je 30:15, a potom je sa tri vinera uspeo da privede ovaj gem kraju. Dva puta iz forhenda i jednom iz bekhenda, dovoljno da zabrine Bedenea koji će sada servirati za opstanak u prvom setu.

4:2 - Opet mnogo grešaka, Novak kao da je ušao u neki kontra-ritam. 

4:1 - Najduži gem do sada koji ipak dobija Novak. Bedene se potpuno opustio, rizikuje i to mu se isplaćuje, a iako je imao jednu brejk loptu, nije uspeo da slomi otpor Đokovića. Nije naročito bio zadovoljan svojom igrom posle ovog gema, pa je gledao ka Bekeru...

3:1 - Upisuje se i Britanac. Pre svega zahvaljujući odličnim servisima kojima je Novaka naterao na greške.

3:0 - Ne naročito lep gem, ali uspešan za Novaka. Nije Novak najbolje otvorio gem neiznuđenom greškom iz bekhenda, da bi potom vezao četiri poena u kojima je on Bedena naterao da pogreši. Brzo i lako.

2:0 - BREJK!

Slutilo je u prvom gemu da će odmah "napasti" Bedenea, a odmah je to on potvrdio i igrom. Sjajan tenis igra Novak za sada, naročito sa osnovne linije, a treću brejk loptu je iskoristio i dobio gem. Bedene se zahvaljujući agresivnosti izvukao dva puta, ali treću šansu Novak nije propustio.

1:0- Ovo je bilo silovito. Novak Đoković rešio je da što pre završi ovaj meč, bar se tako čini posle prvog gema. "Bije" sa osnovne linije i osvojio je dva direktna poena iz forhenda, dok je odličnim udarcima naterao Britanca na dve greške. Iz forhenda i bekhenda...

- Meč sudi Paskal Marija. Đoković će prvi servirati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC