• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Borac ponovo ima mlađe kategorije!

Autor mondo.ba

Poslije osam godina "posta", Košarkaški klub Borac ponovo će imati i mlađe kategorije!

  Rezultat je to sporazuma o saradnji košarkaških klubova Borac i Alf-Om koji su u srijedu u prostorijama Borca potpisali direktor i trener "crveno-plavih" Bojan Božić i prvi čovjek Alf-Oma Saša Krejić.

Sporazumom, koji u praksi predstavlja svojevrsni vid fuzije dva kluba, predviđeno je da pioniri, kadeti i juniori Alf Oma postanu članovi crveno-plave košarkaške porodice i ubuduće predstavljaju mlađe selekcije člana Prve lige Republike Srpske, koje će se takmičiti u svim takmičenjima pod okriljem košarkaških saveza Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

"Već od naredne takmičarske sezone Borac će imati takmičarske selekcije kada su u pitanju mlađe kategorije. Sa oko 250 članova košarkaškog kluba Alf-Om, koji će ubuduće predstavljati Borčeve mlade selekcije, radiće treneri sa višegodišnjim iskustvom u radu kako sa mlađim selekcijama tako i u seniorskoj košarci i stručnjaci koji su sa trenerske klupe predvodili mlađe reprezentativne selekcije Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Pionirima će "komandovati" Nikola Gnjajić, kadete će podučavati Milan Jovanić, dok će o juniorima brigu voditi Nenad Ignjatić. Svakako vrijedi istaći da je kompletan sadašnji kako igrački, tako i trenerski pogon Košarkaškog kluba Šampion Alf-Om u službi Borca", rekao je predsjednik Alf-Oma Saša Krejić u izjavi za "Borac-sport" prilikom današnjeg potpisivanja ugovora.

Krejić sa zadovoljstvom ističe činjenicu da će mlađe kategorije crveno-plavih imati odlične uslove za rad.

"Najveći dio treninga obavljaće se u dvorani Sportskog centra Šampion u krugu Banjalučkog velesajma. Treninzi će biti obavljani kako u jutarnjim tako i večernjim časovima, a svi polaznici će takođe koristiti i Borčevu teretanu koja se nalazi u neposrednoj blizini prostorija ovog kluba. Takođe, svim igračima će na raspolaganju biti i dvorane Borik i Obilićevo u zavisnosti od dogovorenih termina u tim sportskim objektima. Planirano je da treninzi za sve mlađe selekcije počnu već u prvoj sedmici jula", dodao je Krejić, istakavši da su četvorica košarkaša Alf-Oma koji tekuće godine izlaze iz juniorskog tima već sada priključeni treninzima prvog tima Borca pod komandom trenera Bojana Božića, koji takođe nije krio zadovoljstvo danas potpisanim ugovorom.

Trener Banjalučana Bojan Božić je istakao da je ovim sporazumom načinjen ogroman korak ka razvoju i daljem napretku kako jednog, tako i drugog sportskog kolektiva.

"Borac nema finansijskih sredstava da dovodi igrače sa strane, ali sigurno može da, uz odlične uslove i kvalitetan trenerski rad, stvara domaće igrače koji će biti okosnica seniorskog tima. Sigurno je da će sa igračima raditi izuzuetno školovani treneri koji će, pored košarkaškog, veliku pažnju obraćati i na pedagoški i edukativni rad sa igračima. Svakako moram da istaknem da će svim članovima Borčevih mlađih selekcija svakodnevno na raspolaganju biti medicinska služba, odnosno službeni klupski doktor i fizioterapeut", izjavio je Božić.

On je dodao da je jedna od misija Borca da mladi igrači, svojim odnosom i zalaganjem prema grbu i klubu koji predstavljaju, te rezultatima koje budu ostvarivali na terenu pod komandom svojih trenera, u dogledno vrijeme ispune dvoranu Borik, pa zašto ne reći i do posljednjeg mjesta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC