• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Nole prvo sa Vordom

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta neće imati lak zadatak na trećem grend slemu sezone, na kojem brani prošle godine osvojenu titulu. U četvrtfinalu potencijalni rival Raonić, u polufinalu Federer, pa Marej

Prvi nosilac Novak Đoković odbranu titulu na ovogodišnjem Vimbldonu počeće protiv petog britanskog igrača Džejmsa Vorda, koji na ATP listi zauzima 177. mesto.

Momak iz Londona, koji je isto godište kao Novak, nikada nije odmeravao ranije snage sa najboljim igračem sveta, a na Vimbldonu najbolji rezultat ostvario je prošle godine, kada je stigao do trećeg kola, gde ga je zaustavio Vasek Pospišil.

Srpski as bi u drugoj rundi mogao da se susretne sa Francuzom Adrianom Manarinom, 54. sa liste najboljih igrača sveta, zatim bi rival u trećem kolu mogao da mu bude visoki i snažni Amerikanac Sem Kveri, protiv kojeg ima skor u pobedama 8-1.

Prema očekivanom raspletu Đoković bi u osmini finala mogao da ima ozbiljniji test protiv iskusnog Davida Ferera, trenutno 14. igrača sveta. Srpski teniser upornog Španca pobedio je ukupno 16 puta u karijeri, uz pet poraza, od čega je poslednjih 10 u nizu rešio u svoju korist.

Prema žrebu potencijalni rival u četvrtfinalu Đokoviću, koji je tri puta osvajao trofej na Vimbldonu u karijeri, mogao bi da bude Kanađanin Miloš Raonić, u polufinalu Rodžer Federer, dok bi u finalu mogao da odmeri snage sa drugim igračem sveta Endijom Marejom.

U Marejevom delu žreba nalaze se i Dominik Tim, Rišar Gaske i Sten Vavrinka, sa kojim bi mogao da se susretne u polufinalu.

Marej će u prvoj rundi igrati protiv zemljaka Liama Brodija, 234. sa ATP liste, Federer će za prvog rivala imati Argentinca Gvida Pelju, dok će Vavrinka prvo ići na Amerikanca Tejlora Frica, koji je ove sezone napravio veliki napredak na ATP listi, a potom bi potencijalni rival mogao da mu bude Huan Martin del Potro.

Ostali srpski teniseri koji nastupaju na Vimbldonu ove sezone imaće ozbiljan izazov.

Viktor Troicki, kao 25. nosilac u prvom kolu igraće protiv kvalifikanta, dok će Janko Tipsarević odmah na startu odmeriti snage sa Žilom Simonom, koji je 16. favorit za titulu u Londonu.

Tipsarević, koji se prema zaštićenom renkingu našao u žrebu za treći grend slem sezone, protiv Simona ima skor 2-8. Poslednji put sastali su se prošle godine na turniru u Bukureštu i Francusz je slavio sa 7:5, 6:4.

Dušan Lajović na početku takmičenja za rivala će imati Nemca egzotičnog izgleda Dastina Brauna, 88. igrača sa ATP liste.

Vimbldon startuje u ponedeljak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC