• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda nije Liga šampiona!

Autor mondo.rs

Šampion Srbije nadigran je pred 50.000 ljudi, mada su se crveno-beli svojski potrudili da tako i bude. Od Lige šampiona neće biti ništa, a šta će doneti žreb za Ligu Evrope, krajnje je neizvesno... Ko je kriv?

 Zvezda nije Liga šampiona! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda neće igrati Ligu šampiona ove sezone.

Da li će igrati Evropu uopšte? Teško je reći, jer nakon što je primila šest golova u dva meča sa bugarskim prvakom, izbušeni tim srpskog šampiona biće prebačen u kvalifikacije za Ligu Evrope, gde protivnici mogu da budu znatno jači od ovog...

...koji se ispostavio kao sasvim dovoljno jak za treću uzastopnu eliminaciju šampiona takmičenja zvanog Superliga Srbije.

Ludogorec, klub bugarskog milionera za koji igraju dvojica Bugara i legija Brazilaca, posle Partizana 2013. i 2014. izbacio je i Crvenu zvezdu 2016. godine u kvalifikacijama za takmičenje koje traži mnogo, mnogo više od onoga što su prikazali crveno-beli večeras pred 50.000 ljudi.

Na Stadionu Rajko Mitić igrali su se produžeci, ali jako kratko. Golovima u 91. i 96. minutu "nadoknade" vremena, posle burnih 2:2 u Razgradu i 2:2 u Beogradu:

Crvena zvezda – Ludogorec 2:4, 2:2 (1:2), pre svega zahvaljujući majstorijama Vandersona, Marselinja, Kafua i ostalih latina na privremenom radu u Razgradu.

Poslednjih 25, 26 minuta bili su pravo mučenje i za crveno-bele na terenu i za crveno-bele na tribinama, koji nisu u međuvremenu napustili stadion, a većina svakako se pitala:

"Šta sada?"

Pa... Realno, malo toga mogu da urade momci Miodraga Božovića, kao i sam trener, osim da probaju što pre da zaborave "meč decenije" i da sačekaju ishod žreba za plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, gde zbog očajnih rezultata na međunarodnoj sceni u prethodnoj deceniji bivši prvak Evrope i sveta, sa minimalnim koeficijentom, mora da strahuje, jer ko se na mleko ispeče taj i u jogurt duva.

Dok je krajnje neizvesno govoriti o šansama crveno-belih da se nekako domognu jeseni u Evropi, koju nisu igrali od 2007. godine, ono što je izvesno i što je moglo da se nasluti i u mečevima sa Valetom:

- Crvena zvezda nema odbranu za ozbiljne utakmice;
- Crvena zvezda nema disciplinu u igri za ozbiljne poduhvate;
- Crvena zvezda ima vezni red koji bar deset puta u toku meča može da ode od sjaja do očaja i nazad (i nazad);

A to im tim poput Ludogoreca nije oprostio u noći koja je neodoljivo podsetila na revanš me s APOEL-om od 28. avgusta 2008. godine, koji je označio početak crne serije rezultata slavnog kluba na međunarodnoj sceni.

Kada posle 180 minuta igre između dva prvaka susednih zemalja bude 4:4, a onda brzih 0:2, teško je reći šta je presudilo. Nemoguće je izabrati jedan detalj. Samo nabrajajnje šansi, propusta, nedopustivih i razumljivih grešaka, sudijskih previda i taktičkih "ispadanja" potrajalo bi do žreba za Ligu Evrope...

Bilo bi pogrešno reći i da je kriv Damir Kahriman zbog očajne reakcije kod drugog gola "Bugara", netačno bi bilo označiti i Gelora Kangu za glavnog negativca, iako će ga svi koji to žele s pravom kritikovati za glupost, ogromnu glupost na poluvremenu, korisno bi, ali ne i presudno, bilo prebrojati koliko je Damijen Le Talek izgubio lopti i započeo kontri rivala, na kraju - ozbiljna analiza i fudbalsko predznanje bilo bi potrebno da se s trenerom Miodragom Božovićem, koji bi svakako sujetno branio svoje taktičke odluke, ušlo u vatru zbog odluke da i revanš počne bez klasičnog napadača...

Jer!



U jednom od intervjua datih uoči mečeva sa timom iz "Lude šume", popularni "Grof" priznao je da je želeo baš njih za protivnike, što će običnog navijača ili posmatrača dovesti u nedoumicu - kako se onda dogodilo da je Zvezda oba susreta počela bez centarfora u polju i bar 65 do 70 odsto vremena tokom teških 210 minuta borbe bila u podređenom položaju i pritisnuta intenzitetom s druge strane terena...

Semafor

1:0, 17. minut – Donald

1:1, 24. minut – Kafu

1:2, 40. minut – Vanderson

2:2, 62. minut – Ibanjez (p)

2:3, 91. minut – Vanderson

2:4, 96. minut – Vanderson

Možda je najpametnije dalju diskusiju saseći kratkom i iskrenom konstatacijom da dalje ide taktički i fizički spremniji tim, bolji tim, koji je imao brže pojedince i sigurniju odbranu, ali i dodati da su se trener i fudbaleri Crvene zvezde u dva nezaboravna utorka uveče svojski potrudili da to i potvrde...

Crvena zvezda je eliminisana, jer je napravila sasvim dovoljno grešaka za ovu fazu takmičenja i ovaj nivo fudbalske igre, kakav ne može da oseti na superligaškim igralištima...

/golove možete videti u "iz minuta u minut" sekciji izveštaja/

Svaki navijač dobio je reči pesme kako bi svi pevali
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović



GOLOVI


1:0 (17. minut) - Strelac vodećeg gola bio je Mičel Donald, koji je u 17. minutu "zategao" sa distance i podigao stadion i ne samo stadion na noge. Golčina, golčina Holanđanina, posle čega je usledila i golčina Brazilca.

1:1 (24. minut) - Kafu, koji je zaludeo odbranu crveno-belih u Razgradu i dao divan gol za 1:0, sada je ponovio tu majstoriju, nanizao petoricu igrača Zvezde i savladao Damira Kahrimana, koji je očajno reagovao u 40. minutu kod drugog gola gostiju.

1:2 (40. minut) - Strelac je bio Vanderson, koji je ko zna koju grešku veznog reda i odbrane Crvene zvezde kaznio lošim prijemom i solidnim šutem koji bi golman ekipe koja želi da igra Ligu šampiona morao da odbrani - Kahriman nije!

Crveni karton (44. minut) - U razmaku od samo 40-ak sekundi, zbog žutih kartona u 42. i 43. minutu, isključen je štoper Ludogoreca Igor Plaštun. Prvo zbog faula nad Gelorom Kangom, a onda i zbog prekršaja nad Pablom Moučeom, međutim Crvena zvezda u drugom poluvremenu neće imati igrača više.

Crveni karton (poluvreme) - Zašto? Zato što je pri izlasku s terena Gelor Kanga naseo na provokaciju kapitena gostiju Svetoslava Đakova, koji mu se uneo u lice i povukao ga za ruku, a kada ga je vezista iz Gabona odgurnuo rukom - jedini Bugarin u polju u redovima šampiona Bugarske pao je kao da ga je udario kamion, što je Italijan Luka Banti jedva dočekao - pokazao je direktan crveni karton Kangi!

Njega neće biti na terenu u drugom poluvremenu, a izvesno ni u dve utakmice plej-of runde takmičenja, bilo u LŠ ili LE. Neverovatno!

2:2 (62. minut) - Trener "Grof" Božović odlučio se da i revanš počne bez napadača, a kada ga je uveo - on mu je doneo penal. Ugo Vijeira, malo nakon što je ušao u igru umesto Slavoljuba Srnića, našao se na pravom mestu, pokupio odbitak i bio oboren, a Banti s pravom pokazao na belu tačku, odakle je u 62. minutu hrabri Luis Ibanjez zakucao loptu po sredini gola u mrežu za 2:2.

2:3, 2:4 (91. i 96. minut) - Taj rezultat bio je na snazi do prvog minuta igre u produžecima, kada su Bugari dali "dva gola". Porozna i spora odbrana Crvene zvezde "pukla" je usled pasa po sredini koji je izbacio Vandersona ispred Kahrimana, Brazilac je bocnuo loptu u mrežu i utišao "Marakanu", jer je svima bilo jasno da crveno-beli sada moraju da daju dva gola da bi otišli dalje, a ono što se dalje desilo je još jedan gol Vandersona koji je het-trikom ispratio crveno-bele u drugo takmičenje.

Crvena zvezda: Kahriman – Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjez – Le Talek, Donald – Mouče (od 57. Ruiz), Kanga, Srnić (od 53. Vijeira) – Katai.

Ludogorec: Stojanov – Minev, Moci, Plastun, Natanijel – Đakov, Abel, Kafu (od 70. Misđan), Marselinjo, Vanderson – Kešeru (od 46. Palomino).

Anketa

Može li Crvena zvezda da prođe Ludogorec?

  • Da

    73.18% (131)

  • Ne

    26.82% (48)



IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ

96 - KRAJ! OPET VANDERSON, 2:4!

Sada ovo može da postane debakl, ne eliminacije. Rasturenu Crvenu zvezdu ponovo je kaznio Vanderson.

2:4
Izvor: YouTube



91 - GOL! BUGARI VODE S DVA GOLA RAZLIKE!

Kako su počeli produžeci, tako je Zvezda pala. Marselinjo je pasom između Fibela i Ibanjeza izbacio zemljaka Vandersona ispred Kahrimana, lob udarac, tajac... 2:3.

Vanderson.
Izvor: YouTube



91 - Bez izmena na startu produžetaka, a treneri imaju pravo na još po jednu.

PRODUŽECI!

90+1 - Iz čekalice - velika šansa! Banti je svirao ofsajd koji nije postojao, ali to ne umanjuje poroznost Zvezdine odbrane i značaj Kahrimanove intervencije.

89 - Ova revija grešaka na obe strane klizi u produžetak, dok grčevi počinju uveliko...

82 - NIŠTA, NIŠTA, PA PANIKA!

U nekoliko sekundi dve šanse na dve strane. Prvo je Vijeira primio dugu loptu i vezao par driblinga ali ostao bez snage za presudan potez, posle čega je sevnula kontra Ludogoreca, koju nije umeo iz prve da završi Vanderson, pa mu je Cvetković skinuo loptu s noge u veoma opasnoj situaciji po Kahrimana.

76 - DONALD! UFFF....

Koliko je ovo bilo blizu. Sjajno se okrenuo Vijeira posle lopte koju je dobio od Donalda, ušao u 16, ostavio loptu sa strane za svog vezistu, koji je "nategao" iz sve snage spoljnim delom stopala i umalo postigao još efektniji gol od onog u prvom poluvremenu.

Malo ko na stadionu se nije uhvatio za glavu.

70 - Čovek koji se dva puta narugao Crvenoj zvezdi, Kafu, napušta igru. Menja ga sveži Misđan.

62 - GOOOOOOOOL! IBANJEZ!

Omaleni Argentinac je preuzeo odgovornost i to s razlogom - levom, punom, bam, po sredini - 2:2!

Ibanjez.
Izvor: YouTube



61 - PENAL!

Zašto Crvena zvezda nije igrala sa napadačem od početka? Čim je ušao u igru, Vijeira je ušao i u šansu. Katai je naterao Stojanova udarcem sa 18 metara na reakciju, odbijenu loptu nije uspeo da smiri Palomino, sve je pratio Vijeira koji je ušao u posed između Stojanova i Palomina, rezervista Ludogoreca ga je oborio, a Banti pokazao na belu tačku.

Opravdano.

Penal.
Izvor: YouTube



57 - I Ruiz u igri. Umesto Moučea, koji je žestoko, žestoko kritikovao Kangu zbog crvenog kartona, ali koji nije mnogo toga uradio na terenu.

53 - Zvezda će igrati sa napadačem. Vijeira umesto Srnića.

52 - Nemoguće šta Banti nije okarakterisao kao faul nad Srnićem. Brzonogi fudbaler Crvene zvezde utrčao je ispored Natanijela, koji ga je šutnuo po nogama kao da želi da uhvati volej, ali je Italijan pokazao da se igra nastavi.

Da sve bude gore, faul se dogodio na ivici šesnaesterca, sa pozicije odakle bi Katai mogao da pogodi, a Natanije je zaslužio čist žuti karton.

49 - Pripremaju se Vijeira i Ruiz. Ko će prvi dobiti šansu?

46 - Dermendžijev je menjao, Palomino umesto Kešerua, Božović nije. Palomino je štoper, Kešeru napadač. Jasno je da je Bugarin želeo da popuni rupu u odbrani nastalu isključenjem štopera Plastuna.

POLUVREME (II): Ne, Zvezda neće imati igrača više u nastavku. Zašto? Jednostavno, Kanga je naseo na provokaciju Đakova, odgurnuo ga je, Bugarin je pao kao pokošen, a Banti se obradovao - dobio je priliku da pokaže i drugi crveni koju nije propustio. Kakva glupost najvećeg pojačanja crveno-belih ovog leta.

Detalji iz prvih 45 minuta.
Izvor: YouTube



POLUVREME: Zvezda je povela, pa primila dva gola i potom ispratila štopera Ludogoreca u svlačionicu zbog dva žuta kartona, ali utisak je da je Crvena zvezda nadigrana, pretrčana, da joj je igra pročitana i isečena žestokim presingom gostiju koji jesu poveli posle velike greške Kahrimana, ali koji su igrom to i zaslužili. Bili su bolji, međutim u drugom poluvremenu imaće igrača više.

43 - CRVENI!!!

Neverovatno. Ukrajinac Plastun u razmaku od 40-ak sekundi zaradio je DVA žuta kartona. Posle Kange, srušio je i Moučea u kontri, ponovo nevino podigao ruke, ali Banti je s pravom ispunio svoju normu od jednog crvenog kartona na tri utakmice.

Ludogorec sa desetoricom.
Izvor: YouTube



Ludogorec će igrati celo poluvreme sa desetoricom, Crvena zvezda ima priliku da to kazni, ali nekada je (kažu mnogi akteri takvih susreta) teže savladati ekipu koja ima igrača manje i koja je skoncentrisana samo na odbranu.

Videćemo koji će biti Božovićev sledeći potez.

42 - ŽUTI II!

Kanga nema mnogo prostora, ali kad dobije loptu automatski natera rivale na faul, a dva su bila za žuti karotn. Posle Abela, požuteo je i Plastun. Pokazivao je Bantiju da mu je to tek drugi na utakmici, uzalud.

40 - KAHRIMAN!? GOL!

Ludogorec vodi, Vanderson je postigao gol, koji ne bi smeo to da bude, ali... Ali, golman Crvene zvezde napravio je veliki kiks i propustio loptu kroz ruke. Sada Zvezda mora da juri rezultat...

Greška Kahrimana.
Izvor: YouTube



39 - Igraju se zeleni pred krhkom odbranom crveno-belih koja je predal loptu rivalu na 25 metara od gola i umalo primila pogodak. Bio je ofsajd, mali.

36 - VANDERSON!

Koliko mu je malo potrebno... Napao je s levog krila Cvetkovića, sasekao unutra, i umesto driblinga "prodao" šut iz kolena - malo pored gola!

33 - KATAI!

Zvezda konačno na polovini protivnika i odmah šansa za Kataija, koji je prihvatio loptu u sredini, povukao na levo, prošao dvojicu igrača i tukao preko prečke.

30 - Posle pola sata igre moramo da primetimo da fudbaleri Crvene zvezde ne mogu da se snađu sa žestokim presingom Ludogoreca, koji "očas posla" osvaja posed i konstantno pritiska poslednju liniju odbrane srpskog šampiona.

Zvezda, uprkos vođstvu, igra podređenu ulogu u ovom meču. Za sada.

23 - GOL! DEJA-VU!

Sve što je uradio u Razgradu, Kafu je ponovio u Beogradu. Nevrovatno. Prošao je petoricu igrača Crvene zvezde i savladao Kahrimana. Sve sam. Slalom Brazilca pred 50.000 ljudi i gol za 1:1.

Mora mu se čestitati, dokazao je da ono u prvom meču nije bio samo trenutak nadahnutosti, već da on ovo može da ponavlja i ponavlja.

A, zvezdaši? Samo su ga pratili pogledom... Neozbiljna reakcija cele odbrane, uprkost tome što je Kafu postigao zaista majstorski gol.

Kafu golčina.
Izvor: YouTube



17 - GOOOOOOOOOOOOOL! GOLČINA!

Zvezdin "Pol Pogba", Mičel Donald, postiže novi evro-gol nakon što se proslavio u meču sa Valetom pre dve nedelje na istom mestu. Crvena zvezda vodi divnim pogotkom holandskog veziste, koji je sačekao na pravom mestu jednu nespretno ispucanu loptu iz kaznenog prostora, primio je "u krilo", a onda uhvatio "drop kik" koji je zaludeo Stojanova.

I digao stadion na noge. Zvezda vodi!

Pogledajte.

Mičel Donald doveo Crvenu zvezdu u vođstvo u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca. Holanđanin postigao prelep gol.
Izvor: YouTube



15 - Zvezda olako, jako lako gubi posed lopte, a Ludogorec kad god osvoji loptu brzo i s velikim brojem igrača ide napred. Očigledno da Bugari nisu podlegli atmosferi, deluju veoma sigurno s loptom u nogama.

14 - Opasno je bilo po Kahrimana! Serija konrera koju su izveli gosti zamalo na kraju da bude i kobna po domaćina. Treći ili četvrti korner od početka utakmice dočekao je glavom Moci, ali bio neprecizan za oko pola metra.

9 - ŽUTI!

Banti je već izvadio kartu iz džepa, opomenut je Abel! Italijan je oprostio simulaciju Natanijela u kaznenom prostoru Crvene zvezde, nije ga kaznio žutim kartonom, ali je par sekundi kasnije, kada je krenula kontra crveno-belih, kaznio Abela za oštar faul nad Kangom...

7 - KAHRIMAN!

Marselinjo je "zategao" iskosa sa desne strane, sa otprilike 20 metara, nije bio pokriven, namestio se, dobro je gađao, ali je golman Crvene zvezde izbio loptu u korner.

4 - Poslušajte navijače Crvene zvezde.




3 - Delije su podsetile čelnike UEFA na njihov Statut koji kaže da niko ko nije priznat od strane Ujedinjenih nacija ne može biti član te organizacije. Osim u slučaju takozvane Republike Kosovo.



1 - Faul. Slobodnjak. Udarac Ibanjeza sa preko 25 metara. Stojanov lako brani.

1 - POČELO JE!

20:29 - Dok se "Marakanom" ori "Pukni zoro", uz crveno-belu koreografiju preko sve četiri tribine, ekipe se slikaju i zagrevaju.

20:28 - Ovo je ispred stadiona zabeležio naš reporter Stefan Stojanović. Pogledajte kako su dočekani fudbaleri Ludogoreca.

20:15 - Još 15 minuta do početka, "Marakana" grmi!

19:55 - Atmosferu koja "kuva" podgrejao je ulazak legendarnog Dejana Stankoviča u VIP ložu, što je ovacijama pozdravio ceo stadion.

19:53 - Stadion je gotovo pun.

19:52 - Delije su odštampale i uputstvo za "upotrebu" koreografije.

19:49 - Veliki broj stranih skauta očekuje se na stadionu. Koga će gledati?

19:42 - Delije su navijačima sa severne tribine postavile jedno prosto i konkretno pitanje...



19:41 - Navijači su počeli da pristižu na stadion, a zbog velikih gužvi saobraćaj se otežano odvija na Autokomandi.

19:40 - Jake policijske snage nalaze se oko Stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu, gde će večeras fudbaleri Crvene zvezde i Ludogoreca igrati revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, javlja agencija Beta.

19:38 - Evo protokola!

Izvor: MONDO



19:34 - Dermendžijev je napravio dve izmene u odnosu na Razgrad, najbolji strelac ekipe, Rumun Kešeru igraće u startnoj postavi umesto brzog i neugodnog Lukokija, dok je Abel u manevru zamenio Sašu. Formacijski neće se mnogo menjati, videćemo hoće li dva nova lica doneti nešto novo bugarskom timu...

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

top

Truli klub

Mirko

Znam da boli i da niko nije kriv, ako ce manje da boli mozete da stavite naslov na primer - POSTO JE LUDOGOREC VEC DVA PUTA ELIMINISAO I PONIZIO PARTIZAN IZGLEDA DA JE I CRVENU ZVEZDU NESRECNIM SLUCAJEM ONEMOGUCIO DA OSVOJI LIGU SAMPIONA - ima da prodje kao podmazano

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC