• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovica Cvetković opet vodi "orlove"!

Autor mondo.rs

Jovica Cvetković obavljaće funkciju selektora na početku kvalifikacija za EP u Hrvatskoj. Nasledio Dejana Perića, a spomiljali se i stranci.

 Jovica Cvetković selektor rukometaša Srbije Izvor: MN PRESS

Proslavljeni rukometni as Jovica Cvetković izabran je za selektora muške reprezetnatcije i on će voditi "orlove" na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine.

Popularni "Cvele" pokušaće da obezbedi plasman na prvo veliko takmičenje posle šampionata Starog kontinenta u Poljskoj, gde je najbolji tim Srbije osvojio tek 15. mesto. "Orlovi" su zatim propustili dva velika takmičenja - Olimpijske igre u Riju, a neće ih biti ni na Svetskom prvenstvu naredne godine.

Cvetković je na mestu selektora zamenio Dejana Perića, koji je dobio jedan glas od članova Upravnog odbora RSS tokom otvorene diskusije. Zanimljiv je bio i predlog da "A" tim vodi Radno telo i za tu opciju takođe je glasao jedan član, dok je za imenovanje Cvetkovića bilo čak 11 članova UO.

"Moje mišljenje je da bi Jovica Cvetković mogao da okupi ekipu i motiviše u kratkom periodu. On je većinu ovih igrača uveo u reprezentaciju. To je po meni najbolje moguće rešenje. Nismo pregovarali tako da ne znam da li bi pristao na V.D status. Poslednjih dana pričao sam sa reprezentativcima i velika većina bi se odazvala pozivu", rekao je predsednik RSS Božidar Đurković.

Novi čelni čovek srpskog rukometa kaže da se pričalo i o drugim imenima.

"Spominjalo se puno imena od Vranješa, Kadenasa, Pastora, Gonzalesa, Vujovića, Cvetkovića... Dovođenje stranca u ovom momentu je nemoguća misija, jer se ni sa kim nije razgovaralo. Vujović ima ugovor sa Slovenijom koji će produžiti do 2020. Od mladih ne bih voleo da nekoga uvedemo da izgori u tri dana, kao što je to bilo sa Vladanom Matićem", objasnio je Đurković.

On je kazao da bi eventualni neuspeh mogao da izazove "dalekosežne posledice" i "nestanak sa scene do EP 2020".

"Veliki ulog je pred nama. Moramo dočekati kvalifikacije spremni sa najboljim mogućim igračima i vođenjem sa klupe. Prisustvovao sam sednici Zajednice trenera i zaključili smo da je potrebno nešto menjati. Imamo jako kratak rok. Ko god da je pobedio na Skupštini u septembru, imao bi malo vremena da donosi važne odluke. Rezultati nisu dobri. Vidim vaše raspoloženje da treba promeniti Dejana Perića. Imamo vrhunske igrače koji iz raznih razloga nisu igrali za reprezentaciju. Ako se ne napravi neka šok terapija pred ove mečeve, možemo imati probleme", kazao je predsednik RSS.

Cvetković je "orlove" vodio u periodu od 2006. do 2009. godine. Za početak će na klupi reprezentacije biti u mečevima sa Poljskom (3.11, Gdanjsk, 20 časova) i Belorusijom (6.11, Niš - 18 časova).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC