• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sead i prečka spasili Šalke u Dortmundu

Autor mondo.ba

"Rurski derbi" između Borusije Dortmund i Šalkea završen bez golova. Sead Kolašinac i Matija Nastasić odlični u odbrani gostiju.

Borusija je stala, Šalke je nastavio seriju uspjeha.

Veliki pokrajinski derbi između Borusije i Šalkea razočarao je navijače na ispunjenom Signal Iduna Parku i one pred TV ekranima jer je završen bez golova, a fudbal se praktično igrao tek u drugih 45 minuta.

Borusija Dortmund je definitivno u krizi rezultata. Iako u Ligi šampiona "milioneri" igraju odlično, poslije poraza od Bajera u Bundesligi, momci u žuto-crnim dresovima upisali su sada već treći remi u nizu i Tuhel će definitivno morati nešto da mijenja u igri.

Na drugoj strani Šalke je poslije katastrofalnog starta sezone konačno "prodisao" i ušao u seriju "pobjeda kod kuće-remi na strani" koji je u subotu produžen na četiri meča.

Bod veliki "kao kuća" osvojili su gosti iz Gelzenkirhena, prvenstveno zahvaljujući odličnoj odbrani u kojoj su svoj posao sjajno odradili Sead Kolašinac i Matija Nastasić.

Reprezentativac BiH je u 78. minutu spasio čist gol intervencijom ispred  Dembelea na dva metra od linije gola Fermana koji je već bio savladan.

Nekoliko minuta prije toga upravo je Ferman bio junak kada je odbranio pokušaj Marija Gecea, koji će poslije ove partije možda i ponovo zamoliti za strpljenje navijače Dortmunda.

Najbolju prilika na meču promašio je Osman Dembele u 53. minutu kada je sa tri metra od gola poslije centaršuta Piščeka pogodio prečku.

Bio je to prvi šut Borusije na utakmici!

Prethodna rečenica najbolje opisuje prvo poluvrijeme u kojem usuđujemo se reći nije viđeno ništa. Tek jedan udarac Šalkea u okvir gola sigurno nije nešto čime je preko 80.000 gledalaca na Signal Aduna Parku bilo zadovoljno.

U nastavku je Borusija krenula ofanzivnije, ali nije uspjevala da probije bedem ispred gola Šalkea.

Reprezentativac BiH osim nekoliko dobrih intervencija pred svojim golom bio je zapažen i na protivničkoj polovini. Lijevi bek Šalkea uhvaćen je doduše nekoliko puta u ofsajdu, ali je u drugom poluvremenu imao priliku i da se upiše u strijelce ali je njegov šut poslije prodora odbranio Burki.

Najbolji strijelac Borusije Pjer Emerik Obamejang vratio se na teren na ovom meču poslije oporavka od povrede, ali je bio gotovo neprimjetan. O njegovoj igri dovoljno govori činjenica da je prvi šut na utakmici uputio u 81. minutu – pored gola.

Pokušao je Tuhel u finišu i sa takođe oporavljenim Andreom Širleom, ali rezultat se nije mijenjao.

BUNDESLIGA, DEVETO KOLO:

Subota:

Augzburg - Bajern 1:3 (0:2)

/Ku Čeol 67 - Levandovski 19, 48, Roben 21/

Verder – Frajburg 1:3 (0:2)

/Garsija 67 - Filip 29 , Grifo (p) 39, Abraši 75 /

Darmštat – Lajpcig 0:2 (0:0)

/ Sabicer 57, 82/

Majnc – Ingolštat 2: 0 (0:0)

/ Mali (p) 51, Ozuntali 85 /

Volfsburg – Bajer 1:2 (1:0)

/ Arnold 37 – Mehmedi 79, 83 /

Borusija D. – Šalke 04 0:0

Nedjelja

Hofenhajm – Herta 15.30

Keln – HSV 17.30

Petak:

Borusija M. – Ajntraht 0:0

TABELA: Bajern 23, Lajpcig 21, Herta (-1) 17, Hofenhajm (-1) 16, Keln (-1)15, Ajntraht 15, Frajburg 15, Borusija D. 15, Majnc 14, Bajer 13, Borusija M. 12 , Augzburg 8, Darmštat 8, Šalke 8, Verder 7, Volfsburg 6 , Ingolštat 2, Hamburger (-1) 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC