• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko bi rekao: Mojes i Van Gal ispred Murinja!

Autor mondo.rs

Mančester junajted pod vođstvom portugalskog trenera beleži najlošiji start sezone u poslednjih 27 godina.

Navijači Mančester junajteda nikako da dočekaju menadžera koji će na dostojan način zameniti ser Aleksa Fergusona i vratiti klub u red kandidata za titulu.

Dejvid Mojes i Luj van Gal trpeli su oštre kritike u prethodne tri sezone, ali brojke kažu da je Junajted pod vođstvom Žozea Murinja još dalje od visokih standarda postavljenih u Fergijevoj eri!

"Crveni đavoli" iz prvih 13 kola su osvojili 20 bodova (pet pobeda, pet remija i tri poraza), što je negativni klupski rekord u eri Premijer lige (od sezone 1992/93) i najlošiji start od jeseni 1989.

Mojesov Junajted posle 13 odigranih kola je imao 22 boda, kao i Van Galov u sezoni 2014/15, dok je prošle jeseni pod vođstvom vremešnog Holanđanina osvojeno 27 bodova.

Ferguson je u svojoj oproštajnoj sezoni, kada se na Old Trafordu poslednji put slavila titula, imao 30 bodova iz 13 prvenstvenih utakmica. Na tom nivou su sada Liverpul i Mančester siti, kao prvi pratioci vodećeg Čelsija, koji je sakupio 31 bod.

Najveći problem Murinjovog tima je neefikasnost. Ibrahimović i drugovi sa 18 postignutih golova nisu "dobacili" ni do proseka od 1,5 pogodaka po utakmici, a svaki od rivala koji trenutno okupiraju mesta u Top 4 zatresao je mrežu bar 28 puta.

Junajted je najbolji u Premijer ligi sa gotovo 86 odsto tačnih dodavanja i treći po broju "stoprocentnih" šansi za gol, od kojih je u golove pretvoreno samo 31 odsto situacija.

Murinjo, koji konstantnim sukobima sa sudijama kao da odaje sopstvenu nesigurnost i frustraciju, traži od javnosti strpljenje za svoj projekat i podseća na početak Fergusonovog trofejnog mandata.

"Najboljem menadžeru u istoriji Premijer lige trebalo je nekoliko godina da započne ciklus uspeha. Ako je najboljem bilo potrebno toliko vremena, to znači da je potrebno i drugima", rekao je nedavno Murinjo.

"Ovaj posao je težak, baš kao što sam očekivao. Pre početka sezone sam rekao da ćemo probati da osvojimo Premijer ligu, a bio sam svestan da tim izjavama dosta rizikujem".

Junajtedov start zaista je bio na šampionskom nivou, ali je kratko trajao. Posle tri uvodne pobede usledio je poraz od Sitija u gradskom derbiju, a počev od te utakmice, ekipa u prvenstvu beleži skor 2-5-3.

Četiri uzastopne premijerligaške utakmice na Old Trafordu (Stouk, Barnli, Arsenal, Vest Hem) završene su nerešenim rezultatom, što se poslednji put desilo krajem 1989. i početkom 1990.

Situaciju Murinju ne olakšava činjenica da je letos na pojačanja potrošio bezmalo 150 miliona funti. Kupovali su i drugi, ali niko kao on. Kada se tome dodaju 250 miliona funti vredne kupovine tokom dve Van Galove sezone, navijačima ostaje samo da maštaju šta bi Ferguson postigao sa uloženih 400 miliona funti, da ga starost nije naterala na povlačenje...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC