• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema predaje za Čelsi: Siti NOKAUTIRAN na Etihadu!

Autor mondo.rs

Ekipa Antonija Kontea gubila od "građana" 0:1, ali se ponovo vratila iz minusa i osvojila tri boda. I to u Mančesteru - 3:1!


Tri udarca, za tri gola, za tri boda!

Čelsi je autogolom Gerija Kejhila gubio posle 45 minuta u Mančesteru od Sitija (0:1), Pep Gvardiola uradio je praktično sve što je trebalo i činilo se da će bodovi ostati na stadionu.

Međutim...

"Plavci" su u drugom poluvremenu izveli tri ekspresna napada i sa tri mata (Dijego Kosta, Vilijan i Eden Azar) potvrdili svoj ostanak na prvom mestu tabele. U prošlom kolu takođe su se vraćali iz zaostatka u derbiju protiv Totenhema i takođe upisali tri boda, što potvrđuje da je ekipa apsolutno prihvatila ratnički karakter italijanskog stručnjaka.

Pep Gvardiola ironično je na kraju utakmice aplaudirao sudiji, smatrajući da je njegov tim bio oštećen za penal, Serhio Aguero je krvnički startovao na Davida Luiza i zaradio direktno isključenje, kao i Fernandinjo zbog nervoze i udaranja Fabregasa...

"Građani" su jako teško podneli poraz u utakmici u kojoj se dugo činilo da će oni pobediti. Ipak, Konte je bio taj koji je na kraju primao čestitke.

SITI - ČELSI 1:3 (1:0)

U pobedničkom timu nije bilo Nemanje Matića zbog povrede mišića, Bane Ivanović presedeo je meč na klupi i burno slavio golove svojih saigrača. Njihov tim je ovim trijumfom "pobegao" Sitiju četiri boda, a Liverpulu zadao zadatak, pa će Redsi u nedelju morati da pobede Bornmut ako žele da ostanu na bod zaostatka.

Sa druge strane, Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za domaćina, uložio veliki trud, ali u 70. i 90. minutu nije uspeo da stigne Vilijana i Azara u njihovom trku ka golu Klaudija Brava. Pre njih, mrežu domaćina zatresao je maestralni Dijego Kosta, iskoristivši savršenu dugu loptu Seska Fabregasa sa svoje polovine.

Rođeni Brazilac, naturalizovani Španac "otresao" je Otamendija na isteku sata igre i snažnim udarcem nagovestio veliki preokret, koji se i dogodio.

Da li bi epilog bio isti i da napadač Sitija Kevin De Bruje neposredno pre izjednačujućeg gola nije pogodio prečku, već mrežu? Odgovor je verovatno odričan, ali to je sada mala uteha veoma nervoznim "građanima".

Domaći će žaliti i za ispuštenim vođstvom i za tom prečkom, a i za propuštenom velikom prilikom u 53. minutu, kada je Aguero "iščačkao" loptu između Kejhila i Tiba Kurtoe, ali ni to nije uspeo da pretvori u gol za 2:0.

Čelsi je odoleo u kriznim trenucima, izdržao nalete vidno oslabljen za Matićevu disciplinu i organizaciju, pa nizao ubojite kontre i golove. Ovom pobedom pokazao je da je trenutno najozbiljniji konkurent za titulu, dok je pred Sitijem još mnogo rada da bi ostao u toj trci.

"Građani" će, svakako, biti izuzetno ljuti na sebe, ali i na sudiju Entonija Tejlora od koga su u finišu prvog poluvremena tražili penal zbog starta Kantea na Gundoganu, kao i opomenu za Davida Luiza, jer je u istom periodu grubo startovao na Aguera i prošao bez kazne, iako je Argentinac mogao da uđe u veliku šansu.

Rezultati 14. kola

Mančester siti - Čelsi 1:3 (1:0)
/Kejhil 45' ag - Kosta 60', Vilijan 70, Azar 90'/

Kristal Palas - Sautempton 16 časova
Stouk - Barnli
Sanderlend - Lester
Totenhem - Svonsi
VBA - Votford
Vest Hem - Arsenal

u nedelju

Bornmut - Liverpul 14.30
Everton - Junajted 17

u ponedeljak

Midlzbro - Hal 21

Tabela: Čelsi (+1) 34, Liverpul 30, Siti (+1) 30, Asenal 28, Totenhem 24. Junajted 20, Everton 19, Votford 18, Sautempton 17, Stouk 16, Bornmut 15, Barnli 14, Lester 13, Midlzbro 12, Vest Hem 12, Kristal Palas 11, Hal 11, Svonsi 9, Sanderlend 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC