• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaigrao jer "nikog drugog nema" i spasio Napoli

Autor mondo.ba

Pogotkom štopera Lorenca Tonelija na njegovom debiju Napoli stigao do preokreta u 95. minutu i pobjede 2:1 nad Sampdorijom.

Ekipa Mauricija Sarija nije briljirala, ali je stigla do tri vrijedna boda u duelu sa Sampdorijom.

Napoli je slavio 2:1 poslije velikog preokreta u režiji rezerviste i debitanta, odnosno Manuela Gabijadinija i Lorenca Tonelija.

Prvi je donio Napolitancima izjednačenje, a drugi učinio da stadion San Paolo u Napolju eksplodira u petom minutu sudijske nadoknade.

Ali vratimo se na početak.

Malo šta je nagovještavalo trijumf Napolija poslije poluvremena u kojem ekipa Mauricija Sarija nije igrala na svom nivou i u kojem je uspjela da zatrese samo svoju mrežu.

Igrao se 30. minut kada je Sampdorija probila po desnoj strani, a lopta se poslije ubacivanja Šika odbila od Hisaja u vlastitu mrežu.

Autogol Hisaj
Izvor: YouTube

Dugo vremena Dris Mertens isticao je kandidaturu za tragičara utakmice, pošto je na samom otvaranju drugog poluvremena sa šest metara šutirao preko gola, a potom u 68. minutu sa deset metara šutirao pored stative.

Ova titula ipak će pripasi Silvestreu, fudbaleru Sampdorije koji je u 60. minutu napravio pravu glupost.

Potpuno nepotrebno u 60. minutu napravio je prekršaj nad golmanom Reinom u protivničkom šesnaestercu i zaradio drugi žuti karton, ostavivši svoju ekipu na cjedilu.

U međuvremenu Mauricio Sarije je u igru uveo Gabijadinija i kockice su se poklopile.

Kaljehon je u 77. minutu ubacio praktično sa gol aut linije, a Gabijadini koljenom postigao svoj četvrti gol ove sezone za izjednačenje.

Gol Gabijadini
Izvor: YouTube

Sampdorija sa igračem više nije imala snage da se odbrani do kraja. Napadi Napolija bili su sve češći, dok na drugoj strani usamljeni Murijel nije mogao ništa protiv bar dvojice-trojice igrača koji su u svakom trenutku motrili na njega.

Golman gostiju Pruđoni u 85. i 87. minutu izvadio je nemoguće, prvo poslije šuta Gabijadinija, potom i Hamšika, ali nije mogao da izbjegne neizbježno.

U petom minutu sudijske nadoknade štoper Lorenco Toneli, momak koji je stigao u Napoli u julu prošle godine, ali nikada nije zaigrao, postao je heroj na svom debiju.

Napoli je jurnuo u posljednji napad, u protivnički šesnaesterac otišao je i Toneli i povratnu loptu poslao u mrežu za veliko slavlje navijača na San Paolu.

Gol Toneli
Izvor: YouTube

Odličan nastup fudbalera koji je, kako je još juče izjavio njegov otac, uvršten u sastav Sampdorije jer „nikog drugog nema“.

U prvoj utakmici 19. kola Empoli je u „derbiju začelja“ sa minimalnih 1:0 savladao Palermo. Jedini gol postigao je Makareone iz jedanaestarca kojeg je sam izborio.

Makarone gol iz penala
Izvor: YouTube

SERIJA A, 19. kolo:

Empoli – Palermo 1:0 (0:0)

/Makarone 78 penal/

Napoli – Sampdorija 2:1 (0:1)

/Gabijadini 77, Toneli 90+5 - Hisaj 30/

U nedjelju:

Udineze – Inter (12.30)

Kjevo – Atalanta (15.00)

Đenova – Roma

Lacio – Krotone

Sasuolo – Torino

Milan - Kaljari (18.00)

Juventus – Bolonja (20.45)

odgođeno

Peskara – Fiorentina

TABELA: Juventus (-1) 42, Roma 38, Napoli (+1) 38, Lacio 34, Milan (-1) 33, Atalanta 32, Inter 30, Torino 28, Fiorentina 27, Udineze 25, Kjevo 25, Đenova 23, Sampdorija (+1) 23, Kaljari 23, Bolonja (-1) 20, Sasuolo 17, Empoli (+1) 17, Palermo (+1) 10, Krotone (-1) 9, Peskara 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC