• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Zanimaju nas samo tri boda

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri sarajevskog Željezničara će gostovanjem u banjalučkom predgrađu početi proljetni dio prvenstva i nastaviti borbu za ulazak u Ligu 6.

 Krupa Željezničar 19. kolo Premijer liga BiH najava Slavko Petrović Izvor: MONDO/Samir Cacan

Toga su svjesni i na "Grbavici". Trener "plavih" Slavko Petrović kazao je kako je Krupa jako dobra ekipa, ali da on očekuje sva tri boda.

"Svi su kao zapete puška jedva čekaju da krene prvenstvo. Imamo gostovanje koje se može računati kao jedno od najtežih na podlozi koja nama nije prirodna", kazao je Petrović.

Šef stručnog štaba tima s "Grbavice" kazao je da je njegov tim u potpunosti pripremljen za nastavak prvenstva, te da su uradili "zadaću" pred susret s Krupom.

"Ako igrači ispoštuju sve što smo se dogovorili, ne sumnjam da ćemo se vratiti s tri boda. Tri boda su u opticaju i oni znaju da ih moramo osvojiti kako bismo što mirnije ušli u nastavak prvenstva", kazao je Petrović koji u ovom susretu neće moći računati na povrijeđenog Ivana Crnova.

Za Željezničar je cilj izboriti plasman u Evropu, ali "plavi" ne odustaju niti od trofeja.

"Sve ekipe su se manje ili više pojačale u ovom prelaznom roku. Zrinjski ostaje glavni kandidat za titulu uz nekoliko iskusnih pojačanja koja su dovedena, ali oni trebaju da znaju da iza njih stoje dva kluba spremna da iskoriste svaku njihovu grešku", iskren je bio Petrović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan


Krilni igrač Željezničara Goran Zakarić koji vjeruje da se uz dobru igru Željo iz banjalučkog predgrađa može vratiti sa sva tri boda.

"Spremili smo se na najbolji način i jedva čekamo da počne prvenstvo. Poželjeli smo se fudbala i naših navijača. Svjesni smo da neće biti lako, ali nadam se da ćemo uspjeti ispuniti ciljeve u ovoj utakmici", kazao je Zakarić.

O protivniku ima samo riječi hvale, ali je dodao da od saigrača očekuje maksimalan angažman.

"Neće nam biti lako, Krupa je pokazala u prvom dijelu prvenstva da ima dobru ekipu, ali uz maksimum zalaganja i uz ono što smo odradili kroz ovaj period priprema, ne bi se trebali brinuti i u Sarajevo se vratiti s tri boda", kazao je Zakarić.

Susret između Krupe i Željezničara igra se u nedjelju od 14:30 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC