• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kneževe" nije izdao napad, Siti pao posle drame!

Autor mondo.rs

Fantastični Monako uspeo je da nadoknadi minus iz prvog meča (5:3) i posle velike drame uspeli su da izbace Mančester siti zbog više golova u gostima - 3:1!

Veliki podvig "kneževa"!

Monako je odigrao briljantan meč protiv Mančester sitija i uspeo da izbaci favorizovanu Gvardiolinu ekipu, koji nikada do sada takmičenje u Ligi šampiona nije završio ovako rano.

Za samo pola sata uspeli su da nadoknade minus iz prvog meča (5:3) pošto su pogodili sjajni Kilijan Mbape (8. minut) i Fabinjo (29. minut), a Siti je sat vremena bio bez udarca u okvir gola. Kada su krenuli ka Danijelu Subašiću videle su se sve mane tima Leonarda Žardima, a nakon nekoliko intervencija hrvatskog golmana pogodio je Liroj Sane (71. minut) i doneo pozitivan rezultat za "građane".

Monako nije odustajao, napao je rivala, i pokazao da je ekipa koja uživa da igra na gol više, a pogodak odluke postigao je Timue Bakajoko u 77. minutu, glavom posle prekida.

Tim iz Francuske ide dalje zbog više golova datih u gostima.

MONAKO - MANČESTER SITI 3:1 (2:0)

Posle prvog meča na "Etihadu" Pep Gvardiola je rekao da će njegova ekipa ispasti ako ne postigne gol, ali uprkos "zakucavanju" Sanea - i to se desilo.

Odbrana Mančester sitija je vrlo loša čitave sezone, a tako je bilo i na ovom meču.

Prava je misterija zbog čega se Pep Gvardiola odlučio za postavku sa samo jednim igračem u veznom redu kome je defanziva poznata reč (Fernandinjo), a ni sjajni Brazilac nije mogao da ispravi sve greške u začetku napada i oduzete lopte koje su gubili De Brujne, Silva, Sterling, Sane i Kun Aguero.


Monako je počeo "jako" i odmah dao do znanja Sitiju da žele da igraju na gol više, a defanziva "građana" nije bila spremna za takvu igru.

Kilijan Mbape je odmah pokašao kakav je "lovac na golove", kada je mudro postavio nogu na pet metara nakon ubačene lopte Bernarda Silve, a prednost je duplirana opet posle ataka po levoj strani i preciznog pasa Mendija na "kreč" gde je Fabinjo ostao sam između Sterlinga i Kolarova.

Siti je užasno izgledao do kraja poluvremena, ali je Monako "prikočio".

"Građani" su u nastavak meča ušli bez promena, ali sa jasnom idejom da se približe golu Monaka i u tome su uspeli. Videlo se da neiskusna Žardimova ekipa ima problema kada stane u defanzivni stav, ređale su se šanse, gol je "visio" u vazduhu, a pogodio je Liroj Sane nakon odličnog udarca Sterlinga i odbrane Subašića.

Monako je morao da napadne i gol su postigli posle prekida.

Tomas Lemar je poslao dubinsku loptu, Aleksandra Kolarova je lopta preletela i stigla do Bakajoka, a visoki vezista je savladao Kabaljera za veliku pobedu i prolazak Monaka u četvrtfinale.

Osim njih, tamo su i Atletiko Madrid, koji je večeras remizirao sa Leverkuzenom, Real Madrid, Barselona, Lester siti, Juventus, Bajern Minhen i Dortmund.

/golove pogledajte u delu 'iz minuta u minut'/

MONAKO: Subašić – Sidibe, Džemerson, Rađi (od 70. Ture), Mendi – Fabinjo, Bakajoko, Silva, Lemar – Žermen (od 90. Dirar) i Mbape (od 80. Mutinjo).

MANČESTER SITI: Kabaljero – Sanja, Stons, Kolarov, Kiliši (od 84. Ihenačo) – Fernandinjo, Silva, De Brujne – Sterling, Sane i Aguero.

Meč sudi Italijan Đanluka Roki.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! MONAKO IDE DALJE!

90+2' - Možda i poslednja šansa za Siti, slobodan udarac sa 30 metara... Ništa!

90' -
Žermen izlazi, Nabil Dirar je na terenu.

88' -
Vreba i vrema Monako kontru, a Siti uporno greši i igra nervozno.

80' -
Mutinjo menja Mbapea. Konačno je Žardim pojačao sredinu terena... Ihenačo na terenu umesto Klišija. Mora Gvardiola na sve ili ništa.

77' - GOOOOOOL! BAKAJOKO! 3:1!

Izgleda da nas čeka drama kao i u Mančesteru - Timue Bakajoko postiže gol glavom nakon centaršuta Tomasa Lemara "duboko" sa desne strane. Fabinjo je prethodno fauliran... Sjajno se snašao visoko vezista Monaka, Kabaljero je bio "kratak". Monako sad ima rezultat koji ih vodi dalje.



71' - GOOOL! LIROOJ SANE! 2:1!

"Visio" je gol u vazduhu, a pogodio je mladi Nemac Liroj Sane. Njemu je prethodio odličan udarac Rahima Sterlinga, dobra odbrana Subašića, ali se lopta ipak odbila najboljem igraču Sitija na današnjem meču. Zakucao ju je pod prečku!



70' -
Ture menja povređenog Rađija.

67' -
Šansa za šansom. Sad Liroj Sane pokušava, spoljni deo mreže. Žardim mora da menja.

65' - Ispada i ispada odbrana Monaka, brani Subašić!

Kakva sada prilika za Kuna Aguera... Liroj Sane je ponovo bio okružen dvojicom, poslao je loptu na desnu stranu prema Argentincu, imao je "jedan na jedan" sa Subašićem, ali hrvatski golman uspeva da sačuva mrežu. Majstorija!

62' - Evo šuta! Aguero, preko gola!

Liroj Sane je protutnjao po desnoj strani, poslao loptu na pet metara Serhiju Agueru, a on, kao da je bio iznenađen, zahvatio je loptu vrlo loše i prebacio je visooko preko gola.

57' - Najbolji napad Sitija do sada!

Strašan pas Kevina de Brujnea ka Sterlingu koji je razdvojio odbranu Monaka, a Englez kao da je previše čekao i čekao, na kraju je odložio za Aguera, a ovome je lopta pobegla sa noge. Opet bez šuta.

55' -
Krenuo je Siti nešto bolje u drugom poluvremenu, češće su pred golom Subašića, ili bolje rečeno na polovini Monaka, ali i dalje bez prave šanse.

46' -
Počinje drugo poluvreme, bez promena u sastavima dva tima.


45' - Kraj prvog poluvremena.

38' -
Monako se igra fudbala. Briljiraju vezni fudbaleri Monaka i "uništavaju" Fernandinja. Istina, Brazilac, odlukom Pepa Gvardiole, nema nikakvu podršku u vidu nekog defanzivnijeg fudbalera, a s obzirom na to da Siti do sada nema nijedan opasan napad, a ni šut ka Subašiću, može se reći da je Katalonac napravio veliku grešku kada je od starta izveo Silvu, De Brujnea, Sterlinga, Sanea i Aguera.

29' - GOOOOOOOL! FABINJO! 2:0!

Posle stihije - bura... Monako je za manje od pola sata nadoknadio prednost Mančester sitija iz prvog meča i već sada ima rezultat koji ih vodi dalje. "Kneževi" su sada iskombinovali po levoj strani, Lemar je odigrao loptu za Mendija, ovaj je sa "linije" poslao idealan pas na "kreč" odakle Fabinjo neometan pogađa.

Sterling je kasnio da isprati, Kolarov nije stigao da pokrije.



27' -
U ovim trenucima bez većih opasnosti, Siti i dalje daleko od gola Monaka, zanimljivo je da imaju veći posed lopte, ali kao da je "utihnuo" ludi tempo sa početka meča. Više se igra na sredini terena.

16' - Kakav njuh za gol ima Mbape, ali je ovoga puta bio preblizu golmanu.

Dobio je sjajan pas Fabinja, odmah šutirao, savladao Kabaljera, ali je gol poništen zbog ofsajda. Dobra odluka pomoćnog sudije koji je video da je Mbape utrčao sekund ranije.

10' -
Ne prestaju sa pritiskom domaći, serija slobodnih udaraca, sada nakon faula Bakarija Sanje nad Bernardom Silvom za šta je dobio žuti karton.

8' - MBAPEEEEEEE! SAD JE GOL! 1:0!

Kakav nalet Monaka na početku meča i to im se isplatio. Probao je centaršut da pošalje Mendi, lopta je bila izblokirana i vratila se Bernardu Silvi koji je vratio još "oštriju" na pet metara, a tamo kao mačka reaguje Kilijan Mbape i postiže gol. Kakav početak Monaka!


7' - MBAPEEEEEEE! NIŠTA!

Uh, koliko je samo opasan ovaj tinejdžer Monaka... Izgubljena lopta, šut, odbrana Kabaljera. 

1' - Meč je počeo!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC