• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milko Bjelica: Zaslužili smo TOP 8!

Autor mondo.rs

"Propustili smo neke šanse, ali da nam je neko pre početka sezone ponudio da poslednja utakmica odlučuje – sigurno da bismo prihvatili", poručio je iskusni košarkaš Crvene zvezde mts Milko Bjelica posle pobede nad Uniksom.

 Milko Bjelica: Zaslužili smo TOP 8! Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde mts upisali su i 16. pobedu u Evroligi, ali bez obzira na novi trijumf - za plasman u narednu fazu takmičenja potrebno je da slave i na gostovanju Darušafaki.

U neobičnom meču protiv Uniksa, crveno-beli su ponovo odigrali dobru odbranu, a za razliku i od nekih prethodnih mečeva, i ofanzivni "arsenal" je funkcionisao, ako ne računamo bledu prvu četvrtinu. To se popravilo u nastavku za pobedu rezultatom 83:65.

Najefikasniji akter meča bio je Milko Bjelica koji je "izjednačio" svoj rekord sezone u Evroligi - 19 poena, koliko je imao i u porazu od Žalgirisa.

"Bilo je dosta padova u toku utakmice, ali smo na kraju pokazali da smo dobra ekipa i da je pad forme samo prolazan"
, bio je prvi komentar Milka Bjelice posle meča.

Iskusni košarkaš fokus stavlja na utorak i meč protiv Budućnosti u polufinalu ABA lige koji će odlučivati o finalisti ovog takmičenja. Zvezda je povela u seriji, ali je u međuvremenu poražena u Podgorici, pa odlučuje "majstorica".

"Pre svega treba da se preusmerimo na meč protiv Budućnosti, to nam je meč sezone, i svi znamo šta donosi poraz, a šta pobeda. Ne treba razmišljati o daljim utakmicama, glave su tu za Budućnost i probaćemo da ponovimo ovu partiju od večeras. Energije nam ne fali i ovi momci su karakterom, ali i fizički dovoljno jaki da mogu izdrže ovaj ritam", kazao je Bjelica.


Zvezdin (krilni) centar je u poslednjoj deonici, u naletu dobre energije, postigao i dve trojke.

"Znači mi sigurno na psihološkom smislu zbog samopouzdanja. Znam ja dobro svoj kvalitet i drago mi je što sam večeras to pokazao i pomogao ekipi, a nadam se da ću takav doprinos imati i protiv Budućnosti", naveo je on.

Na kraju je analizirao odličnu sezonu Crvene zvezde u Evroligi, koja bez obzira na učinak od 16 pobeda i 13 poraza još uvek nije obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja.

"Mislim da je 16 pobeda u ovakvom takmičenju ogroman uspeh. Pred početak smo prognozirali mnogo manje i mnogo lošiji plasman, ali smo pokazali visok nivo igre tokom čitave sezone, pobeđivali smo velike ekipe i mislim da smo zaslužili TOP8, i da smo na tom nivou, ali situacija je takva kakva je...", kazao je Bjelica i poručio:

"Propustili smo neke šanse, ali da nam je neko pre početka sezone ponudio da poslednja utakmica odlučuje – sigurno da bismo prihvatili".

Bjelica
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC