• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi kiks Junajteda, a moglo je i gore...

Autor mondo.rs

"Crveni đavoli" golom iz penala u 94. minutu izbegli poraz od Evertona na Old Trafordu. Lester i dalje stoprocentan bez Ranijerija, Barnli nastavio žetvu bodova na svom stadionu.

Mančester junajted ne zna za poraz u Premijer ligi na 20 mečeva posle oktobarskih 0:4 protiv Čelsija, ali Mančester junajted je u isto vreme sve dalje od Top 4 finiša i plasmana u Ligu šampiona.

U utakmici vanrednog 31. kola, tim Žozea Murinja nastavio je čudan trend nerešenih ishoda na Old Trafordu, odigravši 1:1 (0:1) sa dobro organizovanim Evertonom.

Gosti su poveli u 22. minutu, posle akcije dvojice štopera. Ešli Vilijams posle kornera je prosledio loptu ka Filu Jagielki, a ovaj se odlično snašao pored Markosa Roha i kroz noge Davida de Hee pronašao put do mreže - 0:1.

Junajted je nakon toga dva puta pogodio prečku (Erera, Pogba), Zlatanu Ibrahimoviću je poništen gol zbog diskutabilne ofsajd pozicije, da bi Šveđanin u 89. minutu sa peterca tukao glavom iznad prečke, posle čega se činilo da je poraz izvestan.

Međutim, Vilijams je rukom zaustavio šut Luka Šoa, zaradio isključenje i skrivio jedanaesterac, koji je Ibrahimović u poslednjem minutu sudijske nadoknade rutinski pretvorio u pogodak.

"Crvenim đavolima" u poslednjih šest prvenstvenih utakmica na Old Trafordu imaju jednu pobedu (nad Votfordom) i čak pet remija, i to protiv ekipa kao što su Vest Bromvič, Bornmut i Hal.

Ukupno 12 nerešenih ishoda iz 29 utakmica Premijer lige je najviše u istoriji Junajteda, koji će - to je sve izvesnije - povratak u Ligu šampiona morati da traži preko trijumfa u Ligi Evrope.

Lester, kome je pre nešto više od mesec dana ozbiljno pretilo ispadanje, sada je već bezbrižan u sredini tabele.

Otkaz Klaudiju Ranijeriju označio je početak serije pobeda koja je nastavljena u utorak protiv "davljenika" Sanderlenda - 2:0, golovima Slimanija i Vardija.

Prvak Engleske pod vođstvom Ranijerijevog bivšeg asistenta Krejga Šekspira ima svih pet pobeda u Premijer ligi i jednu u Ligi šampiona, gde će iduće nedelje igrati protiv Atletiko Madrida u četvrtfinalu.

Preporod "lisica" ogleda se i u 13 datih golova u poslednjih pet kola, nakon što su na 25 mečeva za bodove dali samo 24. Klaudio, izvini...

Jedan sjajan niz nastavio je i Barnli, pobedivši Stouk na svom Tarf Muru - 1:0.

Barnli je čak 32 od 35 bodova osvojio kao domaćin i takvoj formi će imati da zahvali za sve izvesniji opstanak u elitnom društvu. Skor 0-3-12 na gostovanjima jeste loš, ali ipak je jači utisak to što je prošlogodišnji šampion druge lige (Čempionšipa) kod kuće zabeležio 10 pobeda na 16 utakmica, četiri više od Mančester junajteda!

REZULTATI 31. KOLA:

Barnli - Stouk 1:0 (0:0)
/Bojd 58/

Lester - Sanderlend 2:0 (0:0)
/Slimani 69, Vardi 78/

Votford - Vest Bromvič Albion 2:0 (1:0)
/Nijang 13, Dini 49/

Mančester junajted - Everton 1:1 (0:1)
/Ibrahimović 90+4p - Jagielka 22/

u sredu:

Arsenal - Vest Hem 20.45
Hal - Midlsbro
Sautempton - Kristal Palas
Svonsi - Totenhem
Čelsi - Mančester siti 21.00
Liverpul - Bornmut

TABELA: Čelsi (-1) 69, Totenhem (-1) 62, Liverpul 59, Mančester s. (-1) 58, Mančester j. (-1) 54, Everton (+1) 51, Arsenal (-2) 51, VBA (+1) 44, Votford 37, Lester 36, Stouk (+1) 36, Barnli (+1) 35, Sautempton (-2) 34, Bornmut 34, Vest Hem 33, Kristal Palas (-1) 31, Svonsi 28, Hal 27, Midlsbro (-1) 23, Sanderlend 20.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC