• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobanu rekord karijere, Jokić za nadu!

Autor mondo.rs

Denver Nagetsi ostaju još uvek "živi" u borbi za plej-of nakon novog trijumfa protiv Nju Orleansa. Boban Marjanović KONAČNO dobio šansu da igra - i u potpunosti je iskoristio.

Zahvaljujući novoj odličnoj partiji Nikole Jokića - Denver se još bori za plej-of.

Srpski centar je protiv Pelikansa zabeležio 23 poena, uz odličan šut 9/13, 12 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene, ali i 7 izgubljenih lopti za svega 29 minuta na parketu.

"Pokušali smo da ga odmorimo i opet je odigrao sjajno. Na njega se oslanjamo i igramo kroz njega, mnogo tražimo od njega i on prihvata tu odgovornost. Čekamo od gospodina 'tripl-dabla' da se spremi za subotu i bude odličan i u tom meču", naveo je Majkl Maloun o Jokiću posle meča.

Nikola
Izvor: YouTube


Nagetsi su slavili 122:106, a naročito dobar utisak ostavio je mladi Džamal Marej sa 30 poena.

Kod Pelikansa je Entoni Dejvis imao ograničene minute i šutirao loše 11/27 za ukupno 25 ppena, dok Demarkus Kazins nije ni igrao zbog povrede.

Ova pobeda znači da Nagetsi nastavljaju trku za Portlandom koji i dalje beži dve pobede.

Tri meča do kraja tim iz Denvera se nada da će oni dobiti sve, a da njihov protivnik može samo do jedne pobede u mečevima protiv Jute, San Antonija i Pelikansa. Sa druge strane Jokićeva ekipa igra dva puta protiv Oklahome i jednom protiv Dalasa.


Sa druge strane – strašno veče imao je i Boban Marjanović.

Srpski gorostas je KONAČNO dobio šansu u Detroitu i maksimalno je iskoristio. On je u pobedi svog tima nad Hjustonom odigrao 28 minuta i za to vreme upisao 27 poena (12/18 za dva) što mu je rekord karijere, uz 12 skokova i 2 asistencije!

U najboljoj partiji od kada je došao u NBA ligu poslao je jasan signal treneru Stenu van Gandiju da na njega može mnogo više da se osloni, nego što je ovaj to do sada radio...

Zasenio je i partiju Džejmsa Hardena koji je za 38 minuta na parketu postigao 33 poena, imao 12 asistencija, ali i ostao kratak za jedan skok koji ga je delio od tripl-dabla.

Boban Marjanovic
Izvor: YouTube


U ostalim mečevima beležimo i poraz Kavalirsa od Hoksa (114:100) koji ih i dalje drži "na klimavoj prvoj poziciji" na tri utakmice do kraja sezone, pošto Boston zaostaje jedan trijumf za njima.

Lebron Džejms je igrao 41 minut, veliku minutažu su imali i ostlai glavni košarkaši, ali ni njegovih 27 poena nije pomoglo kako bi Kavsi zabeležili važan trijumf u borbi za prvo mesto na Istoku, pa se ta borba nastavlja i u narednim danima.

Nije bilo pozitivnih stvari za njih u ovom porazu, ali nije sve tako crno u porazu Okahome.

Tanderi su ubedljivo poraženi od Finiksa (120:99), ali je Rasel Vestbruk sa osam asistencija došao do "tripl-dabl" proseka za ovu sezonu, a sačekaćemo još nekoliko mečeva kako bismo znali tačne brojke. Uz loš šut (6/25) stigao je i do 23 poena i 6 skokova.

Imao je i 8 izgubljenih lopti...

REZULTATI:


Klivlend – Atlanta 100:114
Toronto – Majami 96:94
Hjuston – Detroit 109:114
Memfis – Njujork 101:88
Dalas – San Antonio 89:102
Denver – Nju Orleans 122:106
Juta – Minesota 120:113
Finiks – Oklahoma 120:99
LA Lejkers – Sakramento 98:94

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC