• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se i FSBiH: Savez neće biti nijem i slijep

Autor mondo.ba

Fudbalski savez BiH izdao saopštenje povodom dešavanja na revanš utakmici finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Sarajeva.

 Saopštenje Fudbalskog saveza BIH povodom dešavanja na meču finala Kupa BiH Široki Brijeg Sarajevo Izvor: MONDO

Finale fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine, odigrano sinoć na stadionu "Pecara" u Širokom Brijegu, dospjelo je u centar pažnje bh. javnosti, ali i cijelog regiona.

Na nesreću svih, ne zbog partije koju su pružili fudbaleri Širokog Brijega i Sarajeva, nego zbog onoga što se dešavalo na tribinama.

Povodom nemilih scena u Širokom Brijegu, saopštenjem se oglasio i Fudbalski savez BiH, koji je najoštrije osudio ponašanje dijela navijača domaćina.

Saopštenje objavljeno na zvaničnoj stranici Saveza prenosimo u cjelini:

"Finale Kupa svake države je svečani čin. Izgleda da to jedino nije slučaj u našoj zemlji, što potvrđuju događaji tokom i nakon revanš meča finala Kupa, odigranog sinoć u Širokom Brijegu, između ekipa Širokog Brijega i Sarajeva.

Veliko finale, koje je trebalo da bude istinski praznik fudbala, pretvoreno je u potpunu suprotnost, u sprovod civilizacijskih tekovina u najgorem obliku. Eskapada ničim izazvanog vulgarnog nacionalističkog vrijeđanja, rasizma i huliganizma, te ponižavajući odnos prema državnoj himni, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ne može i neće biti nijem i slijep na parole 'Za dom spremni', 'Ubij baliju' i sve ostale oblike ponašanja koji nemaju ništa zajedničko sa sportom. Nažalost, korektno ponašanje aktera na terenu i uzoran prijem gostujuće ekipe i zvanica prije utakmice od strane rukovodstva Širokog Brijega ostali su potpuno u sjeni nesportskog, neprimjerenog i frustrirajućeg ponašanja domaćin navijača.

Nadležni organi Saveza će provesti propisani postupak i poduzeti sve potrebne radnje u domenu svoje nadležnosti, slijedeći egazaktan primjer koji su disciplinski organi FIFA proveli za slične situacije i događaje neprilične sportskom događaju i žestoko odgovoriti propisanim mjerama.

FS BiH će nastaviti odlučnu borbu za izgradnje ljepšeg, boljeg i zdravijeg ambijenta za sva buduća fudbalska dešavanja. Pa tako i za naredna finala Kupa BiH. Jer Bosna i Hercegovina je ipak država svih nas!", navodi se u saopštenju bh. kuće fudbala.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Da se ne lazemo. Ovo je realna slika danasnje BiH. Posteniji su ovi sto otvoreno kazu nego cutolozi a 3 puta gore misle

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC