• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saul TRI puta probušio Donarumu, Španija u finalu!

Autor mondo.rs

"Azurini" su se držali i sa igračem manje, do 65. minuta kada je as Atletiko Madrida "nategao" levicu i postigao fantastičan gol za drugo vođstvo u Krakovu, koje je potom uveličao het-trikom.

U duelu dve najtrofejnije nacije u Evropi kada su turniri mladih fudbalera u pitanju, ovog puta bolja je bila – Španija!

"Azurini" nisu uspeli da se izbore za finale i meč za šestu titulu prvaka kontinenta ovog utorka uveče u Krakovu, malo "zahvaljujući" vezisti Intera Robertu Galjardinu koji je isključen pri vođstvu rivala od 1:0 u 58. minutu, malo više "zahvaljujući" neverovatnom Saulu Nigezu.

As Atletiko Madrida, koji je sa 22 godine već prošao "sito i rešeto" u evropskom fudbalu, tri puta je "bušio" najzvučnije golmansko ime ovog leta, Đanluiđija Donarumu i uz postignutih sedam golova na poslednjih pet nastupa za U21 "furiju" gotovo sam odveo ekipu na nedeljno gala finale sa Nemačkom.

Španija - Italija 3:1 (0:0).


Spain U21 3 - 1 Italy U21 All Goals in HDby GoalReplay

/Nemačka i Italija namestile utakmicu?/

Posle ravnopravnog prvog poluvremena tokom kojeg je golman selekcije koju vodi Albert Selades, Kepa Arizabalaga imao nešto više posla od tri godine mlađeg Donarume, Saul je divnu akciju fantastičnog Davida Sebaljosa pretvorio u vođstvo u 53. minutu.

Španija: Arizabalaga - Beljerin, Mere, Valjeho, Đoni - Sebaljos, Ljorente, Nigez - Delofeu, Ramirez, Asensio.

Italija: Donaruma - Kalabrija, Kaldara, Rugani, Bareka - Galjardini, Pelegrini, Benasi, Kijeza - Petanja, Bernardeski.

Već tada moglo je da se primeti da je Španija, koja je protiv Srbije u 3. kolu prve faze mogla da odmori skoro sve nosioce igre sa već obezbeđenim plasmanom u polufinalde, svežiji i mobilniji tim na terenu, a kada je Galjardini za sedam-osam minuta naivno i nepotrebno zaradio dva žuta kartona, delovalo je da će četa Luiđija Di Bjađa doživeti kolaps do kraja meča.

Ali, tako nije mislila "desetka", Federiko Bernardeski, strelac gola u spornoj utakmici poslednjeg kola prve faze u kojoj je Italiji bila potrebna samo i isključivo pobeda nad Nemačkom od 1:0, kako bi oba tima prošla dalje, što je i bio konačan rezultat.

Iako su Slovaci "ludeli" zbog toga, Bernardeski je golom u mreži aktuelnih finalista odveo Italiju u polufinale, pravo na Španiju, a onda - kada je na terenu imao samo devetoricu saigrača - uspeo da postigne još jedan gol i u 62. minutu poravna na 1:1.

Samo tri minuta kasnije, Nigez je ponovo "nategao" levicu, probušio Donarumu i, ispostavilo se, od tog udarca petostruki prvaci Evrope u "izlaznom" godištu nisu se oporavili.

U preostalih pola sata, računajući i nadoknadu vremena, Italija više nije uspela da ugrozi gol "furije", uprkos izmenama koje je pravio Di Bjađo.

Igralo se na polovini terena golmana Donarume, koji je i treći put kapitulirao posle udarca Nigeza, ovog puta u 74. minutu, tako da ćemo u nedelju uveče na Arena sport 1 televiziji gledati Španiju i Nemačku u borbi za trofej koji je pre dve godine osvojila Švedska.

Slovenački arbitar Slavko Vinčić nije imao težak posao.

Ukoliko bi Španija nadigrala Nemačku, od narednog ponedeljka bila bi poravnata na večnoj listi UEFA U21 evropskih prvenstava sa - Italijom.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC