• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gece na terenu nakon sedam mjeseci

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Trener Borusije Dortmund Peter Boš uvrstio je Marija Gecea u startnu postavu, uprkos činjenici da nije dovoljno fizički spreman, nakon što su doktori krajem januara ove godine otkrili da pati od metaboličkog poremećaja.

Njemački fudbaler Mario Gece (25) u današnjem susretu svoje Borusije Dortmund na gostovanju kod Volfsburga zaigrao je prvi put nakon sedam mjeseci.

Gecea je trener Peter Boš uvrstio u startnu postavu, uprkos činjenici da nije dovoljno fizički spreman, nakon što su doktori krajem januara ove godine otkrili da pati od metaboličkog poremećaja.

Gece je igrao u nekim pripremnim utakmicama Borusije, ali je propustio susret Superkupa Njemačke protiv Bajern Minhena, igran 5. avgusta, u kojem su Bavarci slavili 3:2.

Osman Dembele, koji želi preći u Barselonu, nije u sastavu s obzirom da je suspendovan od strane klupskog rukovodstva nakon što se nedavno nije pojavio na treningu.

Gece je profesionalnu karijeru počeo u Borusiji iz koje je 2013. godine prešao u Bajern, ali se prošlog ljeta vratio u Dortmund. Za "milionere" je odigrao 132 zvanične utakmice i postigao 33 gola.

U dresu reprezentacije Njemačke nastupio je 62 puta uz 17 pogodaka. S nacionalnim timom postao je svjetski šampion 2014. godine, a ostaće upamćen kao strijelac pobjedonosnog gola u finalu protiv Argentine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC