• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Stiže me umor, ali mogu još!

Autor mondo.ba

Nakon finala turnira u Vinston Sejlemu, najbolji bh. teniser u dobrom raspoloženju dočekuje US Open, uoči kojeg ima najbolji plasman u karijeri.

Damir Džumhur ispisao je istoriju bh. tenisa u američkom Vinston Sejlemu plasiravši se u prvo finale jednog ATP turnira.

Nažalost, Sarajlija nije uspio u meču za trofej da savlada 15. tenisera svijeta.

Roberto Bautista Ahut slavio je dva puta po 6:4, ali bez obzira na poraz, Džumhur je plasmanom u finale napredovao 13 pozicija na ATP listi, pa će od sutra biti 56. teniser svijeta, što je njegov najbolji renking u karijeri.

Cilj je, kako Džumhur kaže, plasman u TOP 50 do kraja sezone.

"Iako sam imao šansu da se pobjedom probijem među 50 najboljih tenisera svijeta, neke stvari jednostavno ne idu na silu. Idem korak po korak. Vjerujem u sebe i mislim da imam dovoljno vremena do kraja sezone da to ostvarim. Ali, i ako ostanem tu gdje sam sada, to je veliki uspjeh. Ipak, ne zadovoljavam se trenutnim plasmanom, nego želim još više da napredujem", poručio je prvi reket BiH.

Džumhur je tako na najbolji mogući način najavio posljednji Gren slem u sezoni - US Open.

"Moja forma se definitivno popravila na nekoliko posljednjih turnira. Velika je stvar što sam tri vezana turnira uspio da odigram na vrhunskom nivou. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu. Na US Open stižem sa velikom dozom samopouzdanja, ali i sa većim umorom nego ranije. Godinama unazad tempirao sam formu za US Open, a sada sam visok nivo dostigao nekoliko sedmica ranije. Imaću par dana za odmor i vjerujem da ću spremno dočekati posljednji Gren slem sezone", rekao je Džumhur.

Protivnik na startu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Država biće mu Pablo Kuevas.

"Protivnik jeste težak, ali Kuevas mnogo bolje igre pruža na zemlji. Nije u sjajnoj formi, tako da se nadam da ću iskoristiti njegovu nesigurnost i svoju dobru formu", optimistično je najavio US Open i duel sa 31. tenisom na ATP listi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC