• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Očajan Partizan prosuo još dva boda!

Autor mondo.rs

Napredak s igračem manje osvojio bod protiv Partizana u odloženom meču šestog kola Superlige Srbije. Gosti igrali bez isključenog Boranijaševića od 28. minuta. Tavamba promašio SVE! Šampion bod osvojio u šestom minutu nadoknade vremena.

 Očajan Partizan prosuo još dva boda! Izvor: MN PRESS

Jedan dobar skok Aleksa Vukanovića, dobijen vazdušni duel sa Nemanjom R. Miletićem, beg Envera Alivodića i sigurna realizacija dugogodišnje želje crno-belih bilo je sve što su igrači Napretka napravili u napadu na utakmici protiv Partizana, a da je vredno divljenja.

Ali, dovoljno za bod!

Samo nekoliko sekundi delilo je Napredak do pobede protiv prvaka. Ipak, "parni valjak" je posle puno uloženog truda u šestom minutu sudijske nadokande uspeo da izjednači.

Partizan - Napredak 1:1 (0:1), u odloženoj utakmici šestog kola Superlige Srbije.

Sve ostalo što su Kruševljani uradili može da se svede na totalnu defanzivu, retko prelaženje na polovinu domaćina i mnogo odugovlačenja i izležavanja na terenu stadiona u Humskoj.

Partizan
Izvor: YouTube


Međutim, gostima se mora odati priznanje, jer su odoleli šampionu države iako su skoro 70 minuta igrali s igračem manje. Zbog velike gluposti u 28. minutu isključen je Nikola Boranijašević. Prvo je odugovlačio kod izvođenja auta, a kada mu je sudija Nikola Anđelovski pokazao žuti karton, onda je demonstrativno bacio loptu i dobio drugi, isključujući.

Napredak ima i za čim da žali, a još je i oštećen u poslednjem minutu, jer je pogodak Evrtona bio iz ofsajda!

 Partizan je u većem delu utakmice bio očajan. U prvom poluvremu više nego u drugom, sa svega tri konkretna pokušaja da postigne gol. Zoran Tošić je jedini pogodio okivir gola iz "slobodnjaka", ali je Nikola Petrović bio na mestu. Udarci Leandrea Tavambe išli su pored i preko gola.

Kamerunca ništa nije htelo u sredu uveče.

Delio je loše lopte, a mnogobrojne prilike u kojima se našao, od kojih su neke bile idealne, lako je propuštao. Sjajne šanse imao je u 55. i 64. minutu. Prvo je promašio loptu glavom iako je bio sam, a onda je loptu, koja mu se vratila, šutno preko gola.

Loše je postavio glavu i desetak minuta kasnije, kada mu je Petar Đuričković servirao stopostotnu priliku.

Dobri su bili i šutevi Marka Jevtovića, Saše Ilića i golmana Vladimira Stojkovića (priključio se napadu u završnici), međutim i njih je Petrović krotio posle lepih parada. Partizan je imao sijaset kornera, daleko, daleko više loptu u posebu, ali samo jednu realizaciju.

Upravo posle poslednjeg udarca iz ugla skočili su Tavamba i Stojković, Everton je bio na "drugoj stativi", lopta je došla do njega i on ju je smetio u mrežu. Ali, usporeni snimak je pokazao da se Brazilac nalazio u ofsajdu.

gol
Izvor: YouTube


Napredak je iz jednog šuta prema Vladimiru Stojkoviću prekinuo seriju od tri uzastopna poraza. Lepa uvertira za sutrašnju promociju Milorada Kosanovića u novog šefa stručnog štaba.

Miroslava Đukića bi mnogo više od osvojenog boda trebalo da brine pad forme, kao i povreda lista Zorana Tošića, odnosno zadnje lože Nemanje G. Miletića.

Partizan sada ima pet bodova manje od Crvene zvezde i dva od Vojvodine, od koje ima i utakmicu manje.

U 11. kolu Partizan za vikend ide na Banjicu, gde ga čeka Rad, dok u Kruševac dolazi Mačva.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić (Od 46. Ilić) - Everton, Jevtović (Od 60 Jevtović) - Tošić, Tavamba, Janković - Ožegović.

NAPREDAK: Ni. Petrović - Boranijašević, Simonović, Miladinović, Urošević - Ne. Petrović, Vulić - Alivodić, Markovski (Od 75. Mitrović), Milisavljević - Vukanović (Od 61. Kasalica).

Izvor: MN PRESS


IZ MINUTA...


KRAJ!

GOOOL!

90+6' Strelac je Everton!

90+4' Vladimir Stojković je imao priliku za Partizan! Golman crno-belih se priključio napadu, šutirao posle jedne odbijene lopte, ali je njegov kolega bio uspešan. Ožegović je u nastavku postigao gol, međutim bio je u ofsajdu.

90+3' Petrović brani udarac Solomona.

89' Ožegović je pogodio stativu. Petrović je taman toliko skrenuo loptu i sačuvao mrežu.

71' Saša Ilić je šutirao sa dvadesetak metara, ali je Petrović novom paradom sasio gol. Partizan je izveo devet kornera, Napredak nijedan. Evo i desetog...

64' Tavamba NE MOŽE da da gol. Još jedna idealna prilika za njega. I ponovo je bio očajan. Želeo je da se pokloni, ali nije lepo porcenio idealna cenatršut Đurićkovića. 

60' Jevtović izlazi, ulazo Solomon. Sve karte Đukić baca u napad.

60' Vrlo lep šut Jevtovića, ali Nikola Petrović dobro reaguje. Oštar udarac po zemlji...

55' Tavamba nije u ritmu! Dve velike prilike je imao Kamerunaca, prvo je promašio loptu glavom, a zatim, kada mu se ona vratila, očajno šutnuo. Nije imao nikoga ispred sebe i bio je na samo nekoliko metara od gola. 

50' PEH ZA PEHOM ZA PARTIZAN! Zoran Tošić je zbog povrede izašao, a umesto njega igra Petar Đuričković.

46' Beka Nemanju Miletića zamenio je Saša Ilić. Đukićeva namera je da s ovom izmenom poveže redove crno-belih. Marko Janković imaće defanzivne zadatke uz levu aut liniju.

Završeno je prvo poluvreme. Partizan je jalovo napadao, a Napredak je jednom prešao cenar i poveo. Slab prvi deo u Humskoj.

GOOOL!

43' ENVER ALIVODIĆ! Vukanović je vrlo lepo prebacio loptu do Alivodića, spojio ga s golom, a iskunsi fudbaler nije propustio priliku koja mu se ukazala. Stojković je istrčao, zakačio loptu, ali nije uspeo da odbrani. Ovo je bio peti gol Alivodića u sezoni. 

Partizan
Izvor: YouTube


37' Opet Tavamba. Sada je bio u boljoj poziciji, ali opet nije pogodio okvir gola.

36' "Siromašno" prvo poluvreme u Humskoj. Leandre Tavama je šutirao sa 16-17 metara pored gola i to je nešto najbolje što smo videli od obe ekipe, za sada.

28' Boranijašević je isključen. Neverovatna glupost igrača Napretka, koja se zaista retko viđa. Prvo je neobjašnjivo odugovlačio s izvođenjem auta, a kada mu je sudija Anđelovski opravdano pokazao žuti katon, Boranijašević je demonstrativno bacio loptu. I drugi karton je bio opravdan... GLUPOST! 

Nikola Boranijašević je isključen je 28. minutu utakmice protiv Partizana. Opravdano mu je sudija Novica Anđelovski pokazao oba žuta kartona.
Izvor: YouTube


16' Nikola Petrović izbacuje loptu u korner posle "slobodnjaka" koji je izveo Zoran Tošić. Bio je to prvi udarac u okvir gola Napretka. Nema obih pravih prilika.

5' Nema prilika. Partizan napada, kontroliše dešavanja na terenu. Napredak, očigledno je, fokusiran je na odbranu gola i kontre, ako ih bude bilo.

- Utakmica je počela. Sastav Partizana je identičan onom što je počeo utakmicu u Bernu protiv Jang Bojsa.

- Da se u Superligi primenjuje pravilo La Lige o poseti i kaznama, Partizan bi bankrotirao. Publike gotovo da i nema. Večeras nema finala Evropskog prvenstva, doduše ima kiše i hladnog vremena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC