• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Ahmetović probudio Sarajevo

Autor mondo.ba

Golovima Krste Velkoskog, prvog strijelca lige Mersudina Ahmetovića (dva pogotka) i Marka Mihojevića, tim sa "Koševa" ubjedljivo slavio na teškom gostovanju u Bijeljini protiv Radnika. Čelik konačno pobijedio, slavio i šampion.

 Radnik Sarajevo 1:4, Čelik GOŠK 2:0 Premijer liga BiH 9. kolo Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su ubjedljiv trijumf u Bijeljini, gdje su domaći Radnik porazili 4:1 u okviru devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

RADNIK - SARAJEVO 1:4 (0:1)

Već na početku utakmice tim Husrefa Musemića nametnulo je svoj ritam igre i takav pristup urodio je plodom već u 14. minutu.

Slaviša Radović igrao je rukom u svom šesnaestercu nakon kornera sa desne strane, arbitar Tomislav Čuić iz Tomislavgrada pokazao je na "bijelu tačku", sa koje je precizan bio Krste Velkoski i tako donio prednost "bordo" timu.

Veliku šansu za izjednačenje Bijeljinci su imali u 33. minutu, kada je Dino Beširević iz slobodnog udarca pogodio prečku. Ostalo je 0:1.

Već na početku drugog poluvremena Sarajlije su riješile pitanje pobjednika. Strijelac prvog gola Velkoski u brzom kontranapadu uposlio je Mersudina Ahmetovića, koji pogađa za 0.2.

ČELIK

Zenički Čelik upisao je tek drugi trijumf u sezoni. Zeničani su pred svojim navijačima savladali GOŠK iz Gabele 2:0, golovima Aldina Šišića i Žermana Kuadija još u prvom poluvremenu.

Petnaestak minuta kasnije - potpuni slom Bijeljinaca. Ponovo je Ahmetović strijelac, za više nego ubjedljivih 0:3. Bio je to šesti pogodak ubojitog golgetera, koji se sada na čelu liste strijelaca izjednačio sa Nemanjom Bilbijom.

Kapiten Sarajeva Marko Mihojević desetak minuta prije kraja meča povisio je na 0:4, da bi konačnih 1:4 postavio "rezervista" Aleksandar Glišić u posljednjim trenucima susreta..

RADNIK: Ružić, Blaić (61. Glišić), Radović, Franić (46. Vasić), Beširević, Srećković, Mekić (67. Arnautović), Peco, Hodžurda, Đurić, Okić. Trener: Mladen Žižović.

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić (60. Hebibović), Stanojević, Sarić, Ahmetović (81. Hadžić), Rahmanović (67. Adukor), Velkoski, Ivetić, Mihojević, Bekić, Kadušić. Trener: Husref Musemić.

Pogledajte golove...


Radnik - Sarajevo 0:1by goloviliga


Radnik B. - Sarajevo 0:2 Ahmetovićby goloviliga


Radnik B. - Sarajevo 0:3by goloviliga


Radnik B. - Sarajevo 0:4 Mihojevićby goloviliga

Sarajevo se, sa nova tri boda, ali i utakmicu više, probilo na treću poziciju sa 14 bodova, koliko ima i Mladost, koja je danas poražena u Mostaru.

Aktuelnišampion BiH slavio je 2:0 na stadionu "Pod Bijelim brijegom", a oba gola protiv ekipe iz Doboj-Kaknja postigao je Miloš Filipović.

Prvi, sa 11 metara u 45 minutu, kada je Nemanja Bilbija iznudio je jedanaesterac, prilikom kojeg je zbog protesta isključen trener gostiju Edis Mulalić, a onda i drugi u 65. minutu, za konačnih 2:0.

Sulejman Krpić donio je trijumf Slobodi protiv Željezničara u posljednjem današnjem meču. Sarajevski "plavi" susret su završili sa desetoricom, jer je u finišu Danijel Graovac zaradio isključenje.

PREMIJER LIGA BIH - 9. KOLO:

Radnik - Sarajevo 1:4 (0:1)
/Glišić 90+2 - Velkoski 14 pen, Ahmetović 54, 70, Mihojević 79/

Čelik - GOŠK 2:0 (2:0)
/Šišić 26, Kuadio 43/

Zrinjski - Mladost 2:0 (1:0)
/Filipović 45 pen, 65/

Sloboda - Željezničar 1:0 (1:0)
/Krpić 38/

U nedjelju:

Krupa - Borac (15:30)
Široki Brijeg - Vitez (16:00)

TABELA: Zrinjski 24, Željezničar 19, Sarajevo 14, Mladost 14, Široki Brijeg 13, Borac 13, Krupa 12, Radnik 10, Široki Brijeg 10, Sloboda 9, GOŠK 9, Čelik 7, Vitez 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC