• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Minimalac" Borca! (FOTO)

Autor mondo.ba

Borac je minimalno savladao tuzlansku Slobodu u pretposljednjem meču 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pogotkom Petra Kunića - 1:0 (1:0).

 Premijer liga BiH (10. kolo): Borac - Sloboda 1:0 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac je zabilježio petu pobjedu ove sezone za peto mjesto na prvenstvenoj tabeli!

Banjalučani su već na samom početku utakmice stekli prednost pogotkom Petra Kunića poslije centaršuta Gorana Galešića i taj rezultat je ostao do samog kraja susreta na Gradskom stadionu.

Crveno-plavi su preko Galešića iz slobodnog udarca mogli u prvom dijelu da riješe pitanje pobjednika, međutim, golman Tuzlaka Azir Muminović je odlično odbranio, a Kunićev pogodak iz "odbijanca" je poništen zbog ofsajda.

To bi otprilike bilo sve iz prvih 45 minuta s obzirom da se igra odvijala uglavnom između dva kaznena prostora, a izabranici Slavka Petrovića nisu bili posebno opasni po gol Nemanje Trkulje.

Ni u drugom dijelu, nije viđena posebno dobra utakmica, mada je tim Zorana "Kize" Milinkovića mogao u 61. minutu da poveća prednost.

Pogriješio je gostujući čuvar mreže Muminović i predao loptu Galešiću, ali je napadač Borca šutirao direktno u golmana Slobode.

Domaćin se potom potpuno povukao i čuvao "minimalac", a Sloboda napadala i stvorila nekoliko šansi preko Ismara Hairalahovića i Harisa Mehmedagića, ali se istakao Trkulja i sačuvao tri boda banjalučkom timu.

Time je opravdao povjerenje Milinkovića, koji ga je u startnih 11 gurnuo umjesto dosad standardnog prvog čuvara mreže Asmira Avdukića.

BORAC: Trkulja, Galešić, Ojdanić, Kunić, Radulović, Dujaković, Karić, Danilović, Janičić, Guberac, Zekanović.

SLOBODA: Muminović, Đorđilović, Todorović, Krpić, Ordagić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Ćulum, Hairilahović, Ignjatović.

PREMIJER LIGA BIH - 10.KOLO:

Sarajevo - Krupa 2:3 (0:1)
/Sarić 66, Ahmetović 80 - Ljubenović 27, Marjanović 82, Aleksić 84/

Borac - Sloboda 1:0 (1:0)
/Kunić 4/

U ponedjeljak:
Mladost - Čelik (16:00 - Dragan Petrović, Banjaluka)

Igrano u subotu:

Vitez - GOŠK 0:3 (0:2)
/Ramić 13, 63, Bošnjak 21 pen/

Široki Brijeg - Radnik 1:0 (0:0)
/Menalo 49/

Željezničar - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Bilbija 41/


TABELA: Zrinjski 27, Željezničar 19, Široki Brijeg 19, Krupa 18, Borac 16, Sarajevo 14, Mladost (-1) 14, GOŠK 12, Radnik 10, Sloboda 9, Čelik (-1) 7, Vitez 4.

NAJAVA

S imperativom pobjede Banjalučani su dočekali Tuzlake, koji su u dobroj seriji otkako je tim preuzeo trener Slavko Petrović.

Zato je strateg crveno-plavih u najavi utakmice naglasio da se "mora pokazati reakcija" poslije neugodnog poraza od Krupe u banjalučkom derbiju u prethodnom kolu.

Borac: Trkulja, Galešić, Ojdanić, Kunić, Radulović, Dujaković, Karić, Danilović, Janičić, Guberac, Zekanović.

Sloboda: Muminović, Đorđilović, Todorović, Krpić, Ordagić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Ćulum, Hairilahović, Ignjatović.

TOK UTAKMICE

1' - Počeo je meč na Gradskom stadionu u Banjaluci nakon što je sudija Irfan Peljto iz Sarajeva dao znak.

4' - GOOOL! Borac vodi! Poslije prekida, mrežu ekipe sa "Tušnja" pogodio je Petar Kunić! 

10' - Banjalučani žestoko napadaju, a priliku da povisi prednost imao je i Goran Galešić, ali je ipak linijski sudija pokazao da se fudbaler crveno-plavih nalazio u nedozvoljenoj poziciji. 

20' - Ekipa sa "Tušnja" se malo oslobila ppčetnog pritiska Banjalučana, ali nisu zasad stvorili nijednu šansu pred golom Nemanje Trkulje, koji je od početka dobio šansu umjesto dosad standardnog golmana Asmira Avdukića. 

30' -Relativno mirniji period igre na Gradskom stadionu, uglavnom se borba vodi na sredini terena. 

31' - Odličan udarac iz slobodnjaka Gorana Galešića, ali je odbranio golman Slobode Azir Muminović, a odbijenu loptu je u gol ubacio Kunić. Međutim, linijski sudija je podigao zastavicu i ostalo je 1:0.

36 - U posljednjih nekoliko minuta Amer Ordagić je napravio dosta problema domaćinu, oboren je u kaznenom prostoru ali je sudija Irfan Peljto samo pokazao da se igra nastavi.

45' - Ništa posebno se nije događalo na terenu u Banjaluci.

- poluvrijeme - 

46' - Nastavljen je meč na Gradskom stadionu.

53' - Borac uglavnom čuva rezultat, a Sloboda kontroliše igru iako nema nekih posebnih šansi ispred Trkulje i Muminovića.

61' - Stopostotna šansa za Borac! Pogriješio je golman Muminović i predao loptu Galešiću, ali je napadač Banjalučana šutirao direktno u čuvara mreže tuzlanskog tima! 

68' - Najbolja prilika za Slobodu na utakmici. Odlično je reagovao Trkulja poslije udarca Ismara Hairlahovića.

71' - Nova šansa za goste iz Tuzle. Ovog puta neprecizan je bio Haris Mehmedagić.

80' - Još 10 minuta je ostalo do kraja. 

85' - Edis Smajić je imao nekoliko polušansi za Slobodu, ali je Trkulja ponovo spasio Borac.

- kraj - 

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Istok

Svaka čast treneru sto je pokazao šta je odlučnost i da vcrs uradi neke stvari kad se lomilo jer da nismo dobili išli bi u donji dio. Pokazao je da je trener i da ima u prošlosti rezultate koji nisu slučajno . Svaka čast i upravi sto ga ja podržala u svemu sto se osjetilo jer je Vico to i govorio. Aj borac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC