• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miroslav Đukić: Poslaćemo poruku mira

Autor mondo.rs

"Fudbal nikad ne razdvaja, nego zbližava", kazao je Miroslav Đukić na poslednjoj konferenciji za medije uoči susreta Skenderbega i Partizana.

 Miroslav Đukić Skenderbeg Partizan Poslaćemo poruku mira, fudbal nikad ne razdvaja nego zbližava Izvor: MN PRESS

Pred odlazak na večernji trening, Miroslav Đukić je održao još jednu redovnu konferenciju za medije koja je prvenstveno bila namenjena albanskim novinarima, pošto je prethodno već govorio za srpske medije uoči leta u Tiranu.

"Očekuje nas dobar meč protiv agresivne i tvrde ekipe kakva je Skenderbeg. Reč je o timu koji igra ofanzivan fudbal. Svesni smo da ove utakmice dosta odlučuju, nadamo se dobrom meču i dobrom rezultatu", poručio je prvo strateg crno-belih.

Miroslav Đukić je kazao da veoma dobro poznaje ekipu Skenderbega, sa kojom Partizan igra u okviru 3. kola Lige Evrope u četvrtak od 21.05, i da su on i njegov stručni štab napravili dobru analizu, pre nego što su se novinari uglavnom fokusirali na priču o navijačima, atmosferi u Elbasanu, odnosno dubljoj pozadine priče meča srpskog i albanskog kluba.

"Super smo tretirani ovde, nema nikakvih problema, a mi se ne plašimo nikakvog ambijenta. Ovde smo došli da igramo fudbal, 11 na 11 je na terenu, oni će rešavati sudbinu meča. Navikli smo da igramo u teškim ambijentima, jer smo profesionalci".

On se osvrnuo i na preporuku UEFA koja se tiče neodlaska navijača na gostovanja, te je istakao da se nada da će se u budućnosti takve stvari popraviti.

FLJAMURTARI

Albanski novinari prisetili su se i duela Partizana protiv Fljarmurtarija pre tačno trideset godina kada je ova ekipa eliminisala crno-bele. "Prošlo je mnogo vremena, ovi momci što će sutra igrati tu utakmicu nisu ni videli, tako da ona neće imati nikakvog uticaja na sutrašnju", prokomentarisao je Miroslav Đukić.

Kakvu ćete poruku poslati iz Elbasana, glasilo je jedno od pitanja...

"Poslaćemo poruku mira. Fudbal nikad ne razdvaja, nego zbližava. Poruka je da smo bili dobro tretirani, nadam se da ćemo biti sportski prihvaćeni, a da će pobednika odlučii fer-borba. Nadam se da ćemo shvatiti da nam je u regionu svima potreban mir. Da ne pravimo tenzije jer je fudbal ambasador koji ujedinjuje ljude", jasno je poručio Miroslav Đukić.

Kada je u pitanju sam meč, Miroslav Đukić je prokomentarisao da njegova ekipa uvek ide na pobedu, ali da će se zadovoljiti i remijem pošto "naspram sebe ima teškog rivala", dok se nije složio u oceni jednog novinara da je ekipa nije dobro počela Ligu Evrope.

"Nije tačno da nismo počeli dobro grupu, jer smo igrali nerešeno protiv Jang Bojsa koji je dobra ekipa na njihovom stadionu. A posle smo izgubili od favorita kakav je Dinamo. Nije to loš početak. Ove utakmice sa Skenderbegom će nam biti ključne po pitanju ambicija", kazao je odlučno trener "valjka".

STOJKOVIĆ: DA NE PIPNEM LOPTU 10 MEČEVA...

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


"Biće lep meč za publiku, nadam se da će biti fer utakmica i da će bolji pobediti", kazao je golman crno-belih na početku svog izlaganja u Albaniji.

On je fantastično branio u dosadašnjim duelima u Ligi Evrope, kao i u domaćem prvenstvu, a novinare je zanimalo da li bi konačno voleo da on ne bude taj koji je "igrač utakmice" i koga bi od svojih saigrača voleo da vidi sa tim statusom.

"Ne razmišljam u tom pravcu. Voleo bih da neko od ofanznih igrača postigne pogodak, a što se mene tiče voleo bih da ne pipnem loptu narednih 10 utakmica. Da uopšte ne moram da intervenišem", kazao je uz osmeh Stojković.

Ne tako davno bio je i na golu Srbije koja je sa Albancima igrala u Elbasanu...

"Koliko se sećam, bila je lepa atmosfera i dosta ljudi, a mi smo pobedili. Sve u svemu, lepo sećanje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC