• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prelep fudbal: Valensija punim gasom preko Sevilje

Klasičan "nokaut" u jednom od španskih "klasika" - peta uzastopna pobeda "slepih miševa" i treći uzastopni poraz gostiju u sedam dana.

Jedan od "klasika" La Lige odigran je ove subote uveče na bučnoj "Mestalji", na kojoj je gost doživeo klasičan "nokaut".

Partijom za prepričavanje, renoviran, utegnut i naoštren sastav novog trenera, Marselina Garsije Torala, nastavio je svoj sprint za vodećom Barselonom petim uzastopnim i novim ubedljivim trijumfom: Valensija - Sevilja 4:0 (1:0) u prvoj utakmici nakon što su "slepi miševi" postigli šest golova na "Benito Viljamarinu".

Drugim rečima, u sedam dana, Valensija je dva najveća andaluzijska kluba, Betis i Sevilju, pobedila ukupnim rezultatom 10:3.

Uspeha žedni navijači egzaltirano su pratili brze i proste akcije momaka u crno-belom, u čijim redovima je svako večeras radio ono što najbolje zna - počev od golmana Neta koji je u retkim prilikama kada su gosti uspevali da uđu u crvenu zonu delovao previše sigurno da bi ga Luis Murijel savladao, preko sigurnog veznog reda u kojem je dominirao preporođeni Žofri Kondogbija, pa do navale koja je Serhiju Riku smestila četiri lopte iza leđa.

Posle prvenca u dresu Valensije za premotavanje, buduća zvezda Pari Sen Žermena i portugalske reprezentacije Gončalo Guedeš ponovo je postigao vanserijski pogodak sa distance i načeo Sevilju, uzdrmanu uzastopnim porazima od Atletik Bilbaoa i Spartaka, umornu i od puta u Moskvu gde je primila pet golova.

Odmor je bio preko potreban momcima Eduarda Berica, koji je na "Pichuan" došao zahvaljujući dobrim rezultatima u Vigu, vodeći Seltu, ali su stvari postale samo još gore po goste kada je meč nastavljen.

Valensija: Neto - Montoja, Gabrijel, Muriljo, Gaja - Kondogbija, Pareho, Soler (od 89. Latore), Guedeš - Rodrigo (od 82. Pereira), Zaza (od 70. Mina).

Sevilja: Riko - Merkado, Kjer, Lanže (od 30. Korčija), Eskudero - Banega, Pizaro (od 76. Kron-Deli) - Navas, Vaskez, Nolito (od 68. Sarabija) - Murijel.

Još jedan igrač kojeg je Marselino uspeo da "digne" iz prosečnosti, Simone Zaza, postigao je osmi gol u sezoni u utakmici 9. kola, a sedmi iz isto toliko udaraca u okvir gola, za 2:0. Italijan ne šutira često, ali pogađa sa neverovatnom rutinom, mada treba istaći da ni prvi, ni drugi pogodak domaćih nije prošao bez trećeg člana navale, brazilskog asa Rodriga.

On je asistirao i Guedešu i Zazi, a onda dobio ovacije na otvorenoj sceni kada je trener odlučio da ga zajedno sa italijanskim centarforom izvede i odmori za naredna iskušenja. Momci koji su ušli, Santi Mina i Andreas Pereira, direktno su učestvovali kod trećeg gola Valensije u akciji u kojoj je Guedeš iz strelca ušao u ulogu pakera za lagan pogodak Mine, što nije bio poslednji udarac u lice grogiranog rivala ove večeri.

Epitet igrača utakmice, Guedeš je zaslužio drugim golom na susretu na pas Kondogbije u 92. minutu posle kojeg će Marselino na tablu u svojoj kancelariji dopisati još jedan impresivan rezultat u nizu koji je započet 19. septembra: 5:0, 2:3, 3:2, 3:6, 4:0…

Valensija u narednom kolu gostuje Alavesu, potom dočekuje Leganes, pa ide na noge Espanjolu, što je raspored koji možda upućuje na to da ćemo 26. novembra na "Mestalji" gledati direktan okršaj za prvo mesto: Valensija - Barselona, kao krajem 90-ih i u prvim godinama novog Milenijuma.

A, Sevilja?

U tom klubu svakaku nisu računali na dva velika gubitka tokom i na kraju sezone 2016/17, kada su jedan za drugim otišli sportski direktor Monći i trener Horhe Sampaoli, ali ova sedmodnevna kriza započeta na "San Mamesu" teško da može da govori u prilog tome da Berico možda i nije najbolji izbor jer je do 14. oktobra ovaj tim imao skor 6-3-1 u Primeri i Ligi šampiona...

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu posle mečeva odigranih ranije u subotu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC