• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banski dvor: 85 godina i novi koncept rada

Autori mondo.ba Autori Željko Svitlica

Banski dvor slavi 85 godina postojanja i tim povodom danas je najavljen bogat program obilježavanja jubileja.

 85 godina Banski dvor Banjaluka Izvor: Mondo/Željko Svitlica
Izvor: Mondo/Željko Svitlica

U narednim danima očekuje nas niz koncerata, izložbi i književnih promocija.

"Program je konceptualno sačinjen tako da se, uz regionalno etablirane izvođače, umjetnike, ansambale i pisce, publici predstave i naši istaknuti umjetnici i stvaraoci", rekao je Mladen Matović, direktor Kulturnog centra Banski dvor.

Program obilježavanja, koji predviđa realizaciju više od 20 reprezentativnih kulturnih sadržaja, zvanično počinje večeras u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel u 20.00 časova otvaranjem izložbe "COMPLICATE SIMPLEY" Slavimira Stojanovića.

''Putem dvije velike i dugo pripremane tematske izložbe posvećene banu Milosavljeviću i banu Lazareviću sačiniće se odgovarajuća istoriografska poveznica sa jubilejom", rekao je Matović.

Izdvajamo da će 27. novembra solistički koncert i promociju novog albuma imati čuveni gitarista Vlatko Stefanovski, a početkom decembra koncert će održati džez pijanista Vasil Hadžimanov. Umjetnik svjetskog glasa i jedan od najznačajnijih pijanista današnjice Kemal Gekić u Koncertnoj sali Banskog dvora gostovaće 21. decembra.

Istovremeno ova kulturna ustanova promoviše novi koncept rada koji podrazumijeva povratak nekadašnjoj praksi reprezentativnih kulturnih sadržaja u vlastitoj produkciji, a Matović je najavio drugačije ponašanje Banskog dvora prema javnosti i medijima.

''Ovo je istorijska pres konferencija jer Banski dvor dugo nije održao pres konferenciju i ovo će postati praksa za sve stvari koje će se dešavati u budućem periodu'', rekao je Matović novinarima.

Cijeli program pročitajte OVDE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop