• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAMMA MIA! Italija ne ide na Svjetsko prvenstvo!

Autor mondo.rs

Senzacija u Milanu!

Tek drugi put u svojoj istoriji, a prvi još od davne 1958. godine, fudbalska reprezentacija Italije neće igrati na Svjetskom prvenstvu.

"Azuri" će turnir u Rusiji narednog ljeta morati da gledaju kod kuće, pošto nisu uspjeli da savladaju Švedsku u dvije utakmice baraža.

Šveđani su uspjeli da pobijede na domaćem terenu 1:0, a zatim i da odole u Milanu - 0:0.

 Redale su se prilike pred golom Robina Olsena, ali je izostala završnica kojoj su se nadali četvorostruki svjetski prvaci...


Dalje će Švedska, koja se 12. put plasirala na Mundijal, ali prvi od 2006. godine. Najveći uspjesi ostvareni su 1950. i 1994, kada je osvojeno treće mjesto.

Kroz baraž, iz Evrope su se za sada na Mundijal 2018. plasirale Hrvatska, Švajcarska i Švedska, a u utorak će Republika Irska ili Danska (prva utakmica, u Kopenhagenu, završena je bez golova).

Iako je konačan ishod ono o čemu će se godinama, vjerovatno i decenijama pričati, Italijani su ovog ponedjeljka pružili odličnu partiju. Napadali su od prvog do poslednje minuta, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Upućena su čak 24 šuta, od kojih je šest išlo u okvir, ali uzalud... Nije pomoglo i to što je Đanluiđi Bufon tokom pet minuta nadoknade bio više pred golom rivala nego u svom kaznenom prosotru. Fantastični golman morao je da se pomiri sa da tim da u svojoj vjerovatno posljednjoj sezoni karijere neće učestvovati na najvećoj fudbalskoj smotri. Kakav tužan kraj jedne blistave karijere!

Šveđani su ti koji će se radovati, ali bi junak ovog trijumfa - Jakob Johanson - mogao da postane tragičar. Strijelac gola iz prve utakmice morao je u revanšu da napusti teren već u 19. minutu. Zbog povrede koljena na nosilima je iznesen sa terena, pa će slavlje biti obavijeno strepnjom i iščekivanjem ljekarskih analiza o dužini oporavka.

ITALIJA: Bufon - Barzalji, Bonuči, Kjelini - Kandreva (76. Bernardeski), Florenci, Žoržinjo, Parolo, Darmijan (63. El Šaravi) - Gabjandini (63. Beloti), Imobile.

ŠVEDSKA: Olsen - Lustig, Lindelef, Grankvist, Avgustinson - Klaeson (72. Roden), Larson, Johanson (19. Svenson), Forsberg - Toivonen (54. Telin), Berg.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Utakmica je produžena pet minuta!

- Još oko 20 minuta do kraja. Pritisak Italije ne prestaje, ali se sve češće i otvara prostor za kontre Šveđana. Vidjećemo da li će i kome prvo popustiti koncentracija.

- Poluvrijeme. Izuzetan tempo utakmice u Milanu, prilike se redaju, mnogo više pred golom Švedske, ali i dalje nema golova. Što gostima i odgovara...

- Čak tri nedosuđena penala u prvom poluvremenu! Dva za Švedsku i jedan za Italiju!

Andrea Barzalji je igrao rukom u svom kaznenom prostoru u 29. minutu, ali španski sudija Lahoz umjesto da pokaže na bijelu tačku, dao je žuti karton Emilu Forsbergu zbog prigovora.


Prije toga je i Mateo Darmijan na nedozvoljen način zaustavio loptu...

A, prije svega toga. Španac je mogao da pokaže na belu tačku i zbog faula nad Markom Parolom u kaznenom prostoru Švedske.



- Očekivano, Italija je mnogo ofanzivniji rival u prvih pola sata. Imali su domaći igrači nekoliko odličnih šansi, dok su gosti samo jednom zaprijetili.

- Šveđane je zadesio veliki peh u 19. minutu, kad je zbog povrede koljena na nosilima iznesen Jakob Johanson, strijelac jedinog gola u prvom meču.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC