• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela sjednica IO FS BiH: Kodro ili Osim?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

S obzirom da je selektoru Mehmedu Baždareviću s posljednjom kvalifikacionom utakmicom za Mundijal protiv Estonije u Talinnu istekao ugovor rukovodstvo Saveza odlučilo je potražiti njegovu zamjenu.

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH (FS BiH), na kojoj bi ”A” reprezentacija trebala dobiti novog selektora, počela je u četvrtak u podne u Trening centru N/FS BiH u Zenici.

Članovi ”fudbalske vlade” BiH nalaze se pred donošenjem veoma važne odluke, jer je bh. tim nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, pomalo neočekivano propustio priliku da zaigra na EURO 2016, na kojem su po prvi put nastupile 24 reprezentacije, a zatim i na Mundijalu koji će se sljedećeg ljeta održati u Rusiji.

S obzirom da je selektoru Mehmedu Baždareviću s posljednjom kvalifikacionom utakmicom za SP protiv Estonije u Talinnu istekao ugovor rukovodstvo Saveza odlučilo je potražiti njegovu zamjenu. Istina, niko u startu nije odbacio mogućnost da i Baždarević dobije novu šansu, ali to je malo vjerovatno, jer s njim u periodu od posljednje sjednice IO 19. oktobra do danas niko nije obavio razgovor. Tada je IO formirao Stručnu komisiju u kojoj su Ivica Osim, Sead Kajtaz, Duško Bajević i Zvjezdan Misimović i zadužio je da odabere kandidate za novog selektora i s njima obavi razgovore.

Zvanično komisija je razgovarala sa Amarom Osim i Mehom Kodrom, pa bi logično bilo da će danas IO-u predložiti jednog od ove dvojice trenera za selektora bh. nacionalnog tima. No, tokom “predizborne kampanje“ spominjala su se i mnoga druga imena, a najviše Robert Prosinečki i Slavoljub Muslin. Ipak, obojica su se javno zahvalili na tome što su među mogućim kandidatima, ali i istakli da u ovom trenutku nisu zainteresovani za preuzimanje reprezentacije BiH.

Dakle, ako se nešto drastično ne promijeni tokom današnje sjednice Izvršnog odbora FS BiH Osim ili Kodro trebali bi biti imenovani za selektora. Prema nezvaničnim informacijama, u blagoj prednosti uoči sjednice bio je Kodro, koji je već sjedio na klupi BiH 2008. godine, ali je veoma brzo smijenjen zbog spora s tadašnjim rukovodstvom Saveza.

Nekada proslavljeni bh. fudbaler, koji je na vrhuncu karijere igrao za Barselonu, trenutno je trener švajcarskog drugoligaša Serveta. Tokom trenerske karijere radio je i u Real Sosijedadu, a vodio je još Fudbalski klub Sarajevo.

Osim je najveće trenerske uspjehe ostvario sa Željezničarom s kojim je osvojio pet titula šampiona BiH, četiri Kupa i jedan Superkup. Radio je još u japanskom Džef junajtedu i katarskom Al Haraitijatu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC