• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fudbalski Oskar" za Miralema Pjanića

Autor mondo.ba

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić izabran je u idealan tim prošle sezone u Seriji A, a najbolji igrač Italije u prošloj godini bio je njegov saigrač iz Juventusa Đanluiđi Bufon.

U Italiji je u ponedjeljak kasno uveče organizovana dodjela nagrada najboljim fudbalerima, koju tradiconalno organizuje tamošnje udruženje igrača, među kojim se našao i vezista Juvea i selekcije BiH Miralem Pjanić.

"Fudbalskog Oskara" Italije je osim Pjanića i igrača godine Bufona, dobilo još pet fudbalera "Stare dame" - Aleks Sandro, Gonzalo Iguain i Paolo Dibala, ali i tadašnji članovi bjankonera Dani Alveš i Leonardo Bonući, koji su u međuvremenu napustili torinski klub i pojačali Pari sen Žermen odnosno Milan.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je strateg Napolija Mauricio Sari, a timom godine proglašen je šampion Juventus.

Idealnih 11 u prošloj sezoni Serije A

Golman: Đanluiđi Bufon (Juventus),

Odbrana: Dani Alveš (ex-Juventus, PSŽ), Leonardo Bonući (ex-Juventus, Milan, Kalidu Kulibali (Napoli), Aleks Sandro (Juventus),

Vezni red: Miralem Pjanić (Juventus), Merek Hamšik (Napoli), Rađa Naingolan (Roma),

Napad: Dris Mertens (Napoli), Gonzalo Iguain (Juventus), Paulo Dibala (Juventus).

Pjanić je na ceremoniji dodjele nagrada italijanskim medijima govorio o predstojećem derbiju u Napulju, koji će zbog povrede propustiti napadač Juvea Gonzalo Iguain, nekadašnji član Napolija.

"S obzirom da neće biti Iguaina, učinićemo sve da osvojimo tri boda zbog njega. Biće to meč dva odlična tima koji se bore za titulu šampiona. Jako poštujemo Napoli zbog sve što je učinio do sada. U petak će biti lijepa fudbalska noć u kojoj ćemo biti jako motivisani. Malo zaostajemo bodovno, ali nadamo se trijumfu. Želimo da pobijedimo iako smo svjesni da će biti jako teško slaviti na 'San Paolu'. Ali, naš prvenstveni cilj je 'skudeto' i želimo da ga odbranimo", izjavio je Pjanić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC