• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajević: Ni riječ o novom selektoru BiH

Autor mondo.ba

Član Komisije za imenovanje selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Bajević nije želio da komentariše ništa o imenovanju nasljednika Mehmeda Baždarevića.

Ko će biti novi selektor "zmajeva" je trenutno najvažnije pitanje fudbalske javnosti u BiH.

Poslije posljednjeg Upravnog odbora FS BiH na kojem nije izabran Baždarevićev nasljednik, iz trke se povukao Meho Kodro, a uvršteni su i novi kandidati pored Amara Osima.

Riječ je o Robertu Prosinečkom, Dragomiru Okuki, Holanđaninu Klarensu Sedorfu, ali i kormilaru U-21 tima BiH Vinku Marinoviću.

"Znam koliko to interesuje javnost, ali shvatite me, ne mogu davati izjave po tom pitanju. Već sam ranije odbio da bilo šta komentarišem oko novog selektora", rekao je Bajević u izjavi za banjalučkli list "EuroBlic".

Nekadašnji fudbaler mostarskog Veleža zato je bez problema dao komentar za uspjehe Srbije i Hrvatske, koje će u petak biti na žrijebu za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

"Srbija i Hrvatska nisu slučajno otišle na Svjetsko prvenstvo. Takođe ovogodišnji uspjesi Partizana, koji je prezimio u Evropi i Crvene zvezde, koja je na putu da to učini, nisu slučajni. Naši prostori su uvijek imali talentovane fudbalere, a uz ispravnu klupsku politiku, te pogodak sa pojačanjima iz inostranstva, može se biti konkurentan na međunarodnoj sceni".

Prema njegovim riječima, što se tiče BiH, jasno je svima kakvi su problemi i zbog čega su klubovi daleko od većih evropskih rezultata.

"Godinama se ništa ne radi ili se radi malo toga. Potrebno je mnogo toga da bi se stvari promijenile nabolje", dodao je između ostalog legendarni "Princ sa Neretve".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC