• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradovi, stadioni, vreme: Sve o Orlovima u Rusiji!

Autor mondo.rs

Pogledajte i pročitajte kada će, gde i protiv koga reprezentacija Srbije igrati u Grupi E.

Sudeći prema prvim reakcijama, Srbija je sa obobravanjem primila vest iz Moskve o epilogu žreba.

Reprezentacija naše zemlje od 14. juna igraće u Grupi E Mundijala, a rivali će joj biti Brazil, Švajcarska i Kostarika.

Šta, gde i kada očekuje ekipu Mladena Krstajića?

Krenimo redom...


Samara - 17. jun (14.00): Kostarika - Srbija


Prvi rival našem timu biće reprezentacija iz Centralne Amerike, koja je pet puta učestvovala na Mundijalu i koja je u Brazilu 2014. bila hit turnira, jer je stigla do četvrtfinala.

Utakmica će biti odigrana u Samari, šestom najvećem gradu u Rusiji i administrativnom centru istoimene oblasti, smeštene u jugoistočnom delu evropske Rusije, na rekama Volga i Samara.

Nekad zatvoreni grad, Samara je sad veliki centar tog dela zemlje, a u centru pažnje bio je i pre deset godina, kada je ugostio samit Evropska unija - Rusija, u maju 2007. Klima je slična našoj, sa vrelim letima i hladnim zimama.

Život građana Samare (1,1 milion stanovnika) oduvek je usko vezan za čuvenu reku Volga, a za potrebe Mundijala dobili su i savremeni stadion, na kojem svoje utakmice igra FK Krila Sovjetov. Kapacitet je 44.918 gledalaca, a koštao je 320 miliona dolara.

Kalinjingrad - 22. jun (20.00): Srbija - Švajcarska


Drugi meč "orlovi" će igrati na stadionu "Kalinjingrad", u istoimenom gradu, protiv ekipe koja godinama skreće pažnju zbog talentovanog tima i velikog broja "stranaca", među kojima su najbrojniji Albanci.

Švajcarci će 11. put učestvovati na Mundijalu, najveći uspeh im je plasman u četvrtinale, u kojem su igrali tri puta. Njihov pohod na još jedan takav podvig podrazumevaće i dobar rezultat protiv Srbije, u utakmici koja će sigurno izazvati veliko interesovanje.

Kalinjingrad je smešten van ruske države, između Poljske u Litvanije, na Baltičkom moru. U njemu se nalazi stara pruska tvrđava, da seti na nekadašnje vitezove i naziv "Kenigsberg", koji je izbrisan i promenjen 1945. godine, kada je ovaj grad postao ruski.

Klima je na njemu konstantnija, a najveća prosečna temperatura dostiže 18,1 stepen. Leta nisu pretopla, a često su "prošarana" iznenadnim pljuskovima.

Srbija će protiv Švajcarske igrati na stadionu kapaciteta 35.212 sedišta, izgrađenom na Oktjabarski ("Oktobarskom") ostrvu upravo za potrebe Svetskog prvenstva. Tokom sezone na njemu utakmice igra Baltika.

Arhitekte su stadion dizajnirale po ugledu na Alijanc arenu.

Moskva, Otkritje arena - 27. jun (20.00): Srbija - Brazil

Poslednji meč, koji ćemo najviše iščekivati, Srbija će odigrati u Moskvi, glavnom gradu Rusije, protiv velikog Brazila.

"Orlovi" će utakmicu protiv petostrukog šampiona sveta igrati na stadionu Spartaka iz Moskve, na glamuroznoj i takođe novosagrađenog "Otkritje areni", na čijem je otvaranju nastupila Crvena zvezda.

Najbolji srpski fudbaleri suprotstaviće se Nejmaru i saigračima na zdanju kapaciteta 45.360 mesta, u čiju je izgradnju uloženo 430 miliona dolara! Na mestu ovog stadiona nekad je bio Tušino aerodrom, a Otkritje arena već je ugostila jedan veliki turnir - Kup konferederacija.

Biće to prava, scena dostojna spektakla kakav je meč protiv Brazila.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC