• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona odnijela titulu iz Madrida!

Autor mondo.rs

Rutinska i ubjedljiva pobjeda Katalonaca na stadionu Reala, za čak 14 bodova prednosti na tabeli!

Barselona vlada Španijom!

Golovima Luisa Suareza,Lionela Mesija iz penala i Aleiša Vidala, Katalonci su u subotu popodne, u neuobičajenom terminu "El Klasika", verovatno stavili tačku na šampionsku trku u Primeri. U satnici podređenoj azijskom tržištu, cijeli svijet je mogao da vidi da je Barselona trenutno bolja od Reala.

REAL - BARSELONA 0:3 (0:0)

Zinedin Zidan je iznenadio Katalonce visokim presingom, "odsjekavši" im organizaciju igre u većem dijelu prvog poluvremena. Ta inicijativa donijela je šampionu Evrope nekoliko prilika, koje nisu iskoristili Ronaldo, jer je promašio cijelu loptu i Karim Benzema, jer je glavom pogodio stativu, u jedinoj situaciji u kojoj kraj njega nije bio Đerar Pike.

Ekipe su potom otišle na odmor, u kojem je Barselona dogovorila brzu i snažnu ofanzivu, koja se odmah i dogodila i isplatila. Katalonci su ekspresno riješili derbi (a vjerovatno i prvenstvo), za samo 20 minuta.

Serhio Buskets mirno je oduzeo loptu rivalima u 54. minutu, pokrenuo miran napad, koji je Ivan Rakitić nastavio kraj pasivnog Matea Kovačića, a Serđi Roberto i Luis Suarez su potezima "iz prve" postavili 0:1. Urugvajac je pratio akciju na levoj strani i golgeterski bio na pravom mjestu, u pravo vrijeme.

Gol je bacio Real u nokdaun, a Barselona je iskoristila tu situaciju da brzo odluči pobjednika.

Kejlor Navas je skidao zicere, Luis Suarez je pogodio stativu, a Realovi defanzivci su i rukama branili gol. Dani Karvahal je zbog golmanske reakcije u 63. minutu dobio direktan crveni karton, a loptu je na kreč postavio Lionel Mesi i rutinski postavio 0:2.

Zidan je potom komandovao potpunu ofanzivu, njegovi igrači su pokušavali iz svih uglova, ali je Mark Andre Ter Štegen svaki put bio dobro postavljen da spreči promjenu rezultata. Uz svoj odličan nastup, imao je i perfektnu pomoć saigrača, na čelu sa komandantom odbrane Pikeom, ali i Mesijem, koji se u završnici takođe vraćao u odbranu da pomogne i da dodatno "pogura" ekipu ka istorijskoj, trećoj uzastopnoj pobjedi Barselone na "Santjago Bernabeuu".

Konačan rezultat postavio je Aleiš Vidal, duboko u nadoknadi vremena, poslije lijepog prodora Lionela Mesija, za potpunu pobjedu "Blaugrane".

Bolno popodne za šampiona Španije, Evrope i svijeta i vedar, sunčan dan za Barselonu, koja će od danas imati 15 bodova više od Reala, uz odigranu utakmicu manje.

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, Barselona je pobijedila Real 3:0! -


93' ZA KRAJ - TREĆI GOL BARSE!

Aleiš Vidal stavio je tačku na ovu utakmicu golom u trećem minutu nadoknade, udarcem sa ivice kaznenog prostora poslije lijepog prodora Mesija. Argentinac je "izvukao", utisak je, loptu iz auta, prošao Marsela i dodao loptu do preciznog saigrača.

90' Dok navijači polako napuštaju stadion, trener Barselone Ernesto Valverde sprema još jednu izmenu, a Andre Gomeš propušta još jednu šansu gostiju da dodatno povećaju prednost.

83' Ponovo odlična šansa za Real i ponovo nema gola. Ronaldo je asistirao Ramosu, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i ispravno alarmirao ofsajd. U međuvremenu, još jedna izmena u Barseloni. Paulinjo izlazi iz igre, a ulazi Andre Gomeš.

82' Real ulaže svu energiju da postigne gol. Serhio Ramos sada je šutirao snažno iz peterca i pogodio dobro postavljenog Ter Štegena. Marselo dobija žuti karton zbog prigovora...

80' Velika prilika i za Semeda. Rezervista Barselone obišao je Varana, a Navas je ponovo spasio gol u situaciji "jedan na jedan".

79' Bejl ponovo preti, Ter Štegen ispušta loptu, ali stiže do nje pre Marsela.

78' Ter Štegen skida zicer Bejlu! Velšanin je probao iz prve, na dodavanje sa desne strane, ali je Nemac bio na mestu i rukometno reagovao.



78' Najozbiljniji napad Reala u poluvremenu. Asensio je protrčao po levoj strani, ali nije uspeo da proigra Ronalda...

76' Andres Inijesta izlazi iz igre i istupa mesto Semedu, uz zvižduke nervozne publike i aplauze malobrojnih navijača Barselone na tribinama.

72' Zidan nastavlja da menja. Izašli su Kazemiro i Kovačić, a ušli Marko Asensio i Geret Bejl. Francuz pojačava ofanzivu, ali da li njegov tim može bar da zakuva derbi?

70' Real je u nokdaunu, a Barselona ide po još golova! Kejlor Navas je sada "skinuo" i najbolju šansu Lionelu Mesiju. Utisak je da je pobednik uveliko odlučen.

69' Barselona je na pragu istorijskog podviga. Ako danas sačuva ovu mirnu prednost, prvi put će "vezati" tri pobede na Bernabeuu.

66' Benzema izlazi uz zvižduke, a šansu dobija Naćo. Zidan sprema još promena

64' BARSA VODI 2:0! DA LI JE ODLUČENO PRVENSTVO?!

Lionel Mesi šalje loptu u desni ugao. Navas apsolutno nije imao šansu da odbrani.



63' PENAL ZA BARSELONU!

Nižu se napadi Katalonaca, Navas skida zicere, Suarez pogađa i stativu, a Karvahal poput svog golmana brani rukom i dobija opravdano crveni karton.

59' Serhio Ramos udara rukom Suareza i dobija žuti karton. Urugvajac se u svom stilu previja od bolova, ali zaista jeste dobio šamar.

58' Još jedna ogromna šansa za Barselonu! I opoet Suarez! Mesi ga je proigrao u pravom trenutku, a Urugvajac je udarcem u padu promašio za pola metra.

57' Tenzija raste... Suarez je odgurnuo Kazemira ramenom u borbi za loptu, Brazilac je uzvratio udarcem nogom. Zakuvava se...

54' BARSELONA VODI, MAT U TRI POTEZA!



Suaret je završio perfektnu akciju, koju je pokrenuo Buskets, dodavši loptu do Rakitića, a on je pretrčao skoro polovinu terena, dodao je do Serđija Roberta, koji je iz prve asistirao Suarezu na drugoj strani šesnaesterca.

Čini se da je Mateo Kovačić morao da faulira Rakitića na polovini terena, a ne da mu se jednostavno skloni sa puta.

53' Suarez je dočekao prvu relativno dobru priliku, pokušao udarcem iz prve sa desetak metara, ali je potrebno mnogo preciznije da bi se savladao Kejlor Navas.

50' Za razliku od prvog dela, sada Barselona ima i loptu i inicijativu. Praktično se od početka igra na polovini Reala, u uobičajenoj kontroli igre gostiju.



48' Kros uvodi Navasa u problem, ali se golman Reala ipak snalazi i kako-tako izbija loptu bar tridesetak metara od gola. Barsa odmah kreće u novi napad, ali je čuvar mreže domaćih miran pred Suarezom.

47' Na početku drugog dela - još jedan pokušaj Ronalda. Ovog puta, sa velike daljine i neprecizno.

- Zanimljiv podatak o prvih 45 minuta. Vezista Reala Mateo Kovačić bio je jedini igrač na terenu sa sto odsto uspešnih dodavanja - 24/24.

- poluvreme -

46' Ipak loš šut Argentinca. Kraj prvog dela utakmice.



45' Marselo nespretno faulira Mesija na oko 25 metara od gola Reala, Argentinac pada, a Sančez Martinez opravdao dosuđuje prekršaj. Slobodan udarac izvešće upravo Mesi...

42' STATIVA! Pike je možda i prvi put napustio šesnaesterac, lopta je letela sa desne strane, pala na glavu Benzeme, a on je šalje u okvir gola. Koliko samo Pike znači za odbranu Barse...



40' Intenzivno, na obe strane. Mesi je pred golom Reala ponovo pronašao Paulinja, ali njegov šut ponovo brani Kejlor Navas. Na drugom delu terena, dugo traje napad Madriđana, ali Barselona uspeva da se odbrani. Za sad je 2:2 u šutevima na gol.

34' Ronaldo sada asistira Benzemi, koji šutira okružen čuvarima, ali ga Pike i Vermalen sprečavaju. Francuz je čak i poslednji zahvatio loptu, pa nije ni korner. Ipak, Real je ponovo preuzeo kontrolu i ima inicijativu.

31' Utakmica se otvorila! Sada preti Ronaldo, koji je prvi put prošao Serđija Roberta, gađao suprotan ugao sa leve strane, ali je golman Barse Ter Štegen bio na mestu i skrenuo loptu u korner.

30' Nova najbolja prilika! Ovog puta - za Barselonu!

Kao u deliću sekunde, Paulinjo se ubacio pred gol Reala iz drugog plana, Mesi ga je perfektno pronašao, a golman Reala Kejlor Navas je bio spreman i loptu je posle šuta Brazilca izbio u korner. Odlično igra vezista Katalonaca, trenutno najefikasniji igrač sredine terena u La Ligi.

25' Real stihijski napada, ali Barselonina odbrana funkcioniše tačno kao sat na početku utakmice.



22' Ronaldo ponovo utrčava u šesnaesterac, čeka, čeka i biva izblokiran. Serđi Roberto je bio na mestu i mirno je obuzdao šut Portugalca.

20' Lionel Mesi je tiho ušao u utakmicu. Tek povremeno dobija loptu i nema ga prečesto "u igri".

16' Prvi konkretni napad Barselone. Kombinovali su Mesi i Paulinjo, ali lopta nije došla do Suareza. Nedugo potom štoper Barse Vermalen prvi dobija žuti karton u "El Klasiku", zbog oštrog starta na Luki Modriću.

11' Najbolja šansa dosad! Ronaldo je dobio povratnu loptu Krosa, ali je promašio ceo fudbal! Ostavili su ga samog defanzivci Barse desetak metara od gola, ali Portugalac to nije iskoristio.



8' Sudija Sančez Martinez usvaja znak pomoćnika i dosuđuje ofsajd Luisa Suareza. Usporeni snimak pomalo dovodi u pitanje tačnost te odluke. Igra se brzo nastavlja.

5' Realov presing stvara velike probleme gostima, koji se za sada muče da je prenesu na polovinu domaćih.



2' Visok presing Reala i gol Ronalda! Ipak, poništen je opravdano, zbog ofsajda. Varan je glavom preusmerio loptu ka Portugalcu, koji je bio iza leđa odbrane.

1' Utakmica je počela!

- Kapiten Reala Serhio Ramos podigao je pre utakmice trofej klupskog šampiona sveta. Svečana atmosfera na "Bernbeuu".

Startne postave:

REAL: Navas - Karvahal, Varan, Ramos, Marselo - Kasemiro - Modrić, Kovačić, Kros - Ronaldo, Benzema

BARSA: Ter Štegen - Serđi Roberto, Pike, Vermalen, Alba - Rakitić, Buskets - Paulinjo, Inijesta - Mesi, Suarez

Real Madrid - Barselona!

"Santjago Bernabeu" biće pozornica najvećeg derbija na svetu, koji će početi u neuobičajenom terminu od 13 časova i moći ćete da ga pratite u tekstualnom prenosu na MONDU.

Kristijano Ronaldo je spreman, kao i Barselona, koja dolazi u glavni grad Španije sa velikom prednošću od 11 bodova i utakmicom više, koju je odigrao dok je Real prošlog vikenda osvajao titulu klupskog šampiona sveta.

Ostanite uz nas, dočekajte i ispratite utakmicu koja je uvek praznik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC