• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac: Ne prepuštamo ništa slučaju

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

U Platonovoj ulici predstavljen "kvartet" pojačanja.

 Borac predstavio pojačanja Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Borac je danas predstavio četiri pojačanja od kojih se na "Gradskom stadionu" očekuje da donesu ekipi potreban kvalitet u ofanzivnom dijelu tima i plasman u Ligu za prvaka.

Šef sportskog sektora Igor Janković je poželio dobrodošlicu novim igračima i saopštio da je klub u pregovorima sa još nekolicinom igrača, ali nije želio da javnosti otkrije njihova imena.

"Mi u FK Borac ne prepuštamo ništa slučaju i želimo da u nastavak prvenstva uđemo što spremniji, a shodno tome smo doveli igrače koji će pojačati konkurenciju u samoj ekipi. Znamo da nam je u prethodnom periodu velika boljka bila realizacija i ovu četvoricu momaka smo prvenstveno doveli zbog njihovih ofanzivnih karakteristika. Ja se nadam da će oni donijeti jedan iskorak u našoj igri koji će nam donijeti ono što želimo, plasman u Ligu za prvaka", rekao je Igor Janković.

Pripreme Borca počinju 10. januara, a prvi dio će biti odrađen u Banjaluci, dok će drugi dio priprema biti realizovan Sloveniji od 22. januara do 3. februara.

Borac bi takođe mogla da pojačaju dva fudbalera iz Gane, ali realizaciju njihovih transfera koči papirologija.

Armin Mahović, koji pokriva krilne pozicije, prije dolaska u Borac nastupao je za Travnik, Goražde, Bredford Galaksi, sarajevski Olimpik...

"Dolazim u Borac, veliki klub, sigurno jedan od najvećih u državi. Prve impresije su pozitivne, klub ima velike ambicije i želi plasman u Ligu za prvaka. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati u jesenjem dijelu sezone", rekao je Mahović.

Mahir Karić, ofanzivni vezni fudbaler, u Borac dolazi iz Viteza, a još je nastupao za Olimpik iz Sarajeva.

"Ja bih se zahvalio na ukazanom povjerenju i došao sam da se borim za Ligu za prvaka. Na neki način želim da iskoristim klub za svoje što bolje partije, a samim tim doprinesem zajedničkim ciljevima", istakao je Mahir Karić.

Danijel Majkić koji primarno igra na poziciji zadnjeg veznog igrača u Premijer ligu BiH dolazi iz Sandviksena. U poprilično bogatoj inostranoj karijeri nastupao je za Baltiku, Krila Sovjetov u Rusiji, Šahtjor Karagandi u Kazakstanu, dok mu je posljednji klub u BiH bio banjalučki Željezničar.

"Veoma mi je drago što samo konačno tu, u svom gradu i klubu. Za mene se vezuje interesantna priča, ponekad čudna i meni samom, jer iza mene stoji dosta dobra karijera za naše uslove, a da nikad nisam bio član ovog kluba. Ipak, na današnji dan sam napokon i to doživio i jako sam srećan zbog toga. Nadam se da ću svojom iskustvom pomoći svlačionici i mlađim igračima", rekao je Danijel Majkić.

Stefan Dujaković koji igra na krilnim pozicijam u Borac se vraća iz Jedinstva iz Žeravice.

"Vratio sam se u svoj matični klub u kojem sam prošao sve mlađe kategorije. Želio bih da se zahvalim na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ga opravdati", rekao je Dujaković.

Danijel Majkić je potpisao ugovor na šest mjeseci, dok su Karić, Dujaković i Mahović potpisali jednogodišnje ugovore.

Generalna proba za Borac nakon završetka priprema će biti meč sa Metalegeom, a nastavak Premijer lige BiH je 17. februara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC