• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije to isti Žalgiris, ali ni Zvezda!

Autor mondo.rs

Litvanski velikan dolazi u Beograd sa pet uzastopnih pobeda u Evroligi. Crveno-beli pokušaće da prekinu taj niz.

 Crvena-zvezda-Zalgiris-Evroliga-2018-najava Izvor: MN PRESS
Crveno-beli spremni dočekuju prvu evroligašku utakmicu u 2018. godini.

U petak od 19 časova, na Zvezdin parket u "Pioniru" istrčaće košarkaši Žalgirisa, koji su stigli u Beograd posle pet uzastopnih pobeda u najjačem takmičenju (PAO, Fenerbahče, Bamberg, Valensija, Olimpijakos).

Ekipa Dušana Alimpijevića iskoristila je novogodišnje dane za oporavak od gostovanja Armaniju i između dva kola pobedila Olimpiju, načinom na koji trener crveno-belih nije bio najzadovoljniji.

"Dobro, ima više od 80 mečeva i nekad je i normalno da se dešavaju takve utakmice. Svima nam je žao, jer je publika došla u lepom broju da nas nagradi za urađeno i da priži podršku. Zato mi je žao i još više zato što smo dobro trenirali tokom praznika, ali piše se pobeda", zaključio je Zvezdin trener priču o toj utakmici.

Žalgiris je ono što sledi.

"Vlada dobro interesovanje i svesni smo da ne samo kod kuće, već gde god, pokazujemo da nemamo problem straha od pobede. Očekujem zaista dobru utakmicu i razlog više za to je Žalgiris, koji se dobro pozicionirao na tabeli, igra izvrsno i očekujem zaista dobru utakmicu".

Upitan za seriju od pet pobeda Žalgirisa i dobar Zvezdin momenat posle Armanija, Alimpijević kaže da je njegovom timu svaki uspeh u Evroligi veliki.

"Tako je velika i pobeda u Milanu i bilo koja druga. Tako će biti i sa ovom i svakom narednom koju bismo dobili".

Upitan da uporedi aktuelni trenutak oba tima sa početkom sezone i utakmicom na jednu loptu, trener Zvezde je istakao...

" U odnosu na prvi meč protiv Žalgirisa, razlikuju se obe ekipe. Oni su pokazali napredak u igri, timski i individualno. To nije Žalgiris iz prvog kola, a ni mi nismo Zvezda iz prvog kola. Ohrabruje to što smo tamo odigrali sjajnu utakmicu, u punoj dvorani pokazali da možemo da se nosimo i ne vidim zašto ne bismo mogli da odigramo hrabro..."

Kako zaustaviti Žalgiris? Alimpijević ističe nekoliko važnih elemenata tog zadatka.

"Pre svega, Kevin Pangos igra sa vrhunskim samopouzdanjem. On je jedan od trojice od kojih najviše zavisi njihova igra. Ima fantastičnu sezonu povremeno je i na poziciji 'dva' kad je sa Vasom Micićem u igri i vrlo dobro to koristi. Mislim da imamo kapacitet, uz naše odbrambene igrače, da to 'pokrijemo". Vasa Micić igra u jako dobroj formi takođe, celu sezonu pametno igra, racionalno i njih dvojica su pun pogodak. Beno Udrih je takođe stigao i pokazuje i njihovu ambiciju...".

O slovenačkom NBA veteranu, poslednjem pojačanju Žalgirisa, Alimpijević nije hteo da troši reči.

"Čovek dolazi iz NBA lige, a koliko je već tamo igrao... Kakve su tu potrebne reči? Udrih je odličan igrač, igrao je najjaču ligu na svetu i sigurno mu ne treba vreme za privikavanje. Verujem da će već sutra imati ulogu i pokazati zašto je tu".

Parovi 16. kola:

Panatinaikos - Efes 20.15
Unikaha - Valensija 20.45
Barselona - CSKA 21.00

u petak

Fenerbahče - Baskonija 18.45
Zvezda - Žalgiris 19.00
Olimpijakos - Armani 20.00
Bamberg - Himki 20.00
Real - Makabi 20.45

Tabela: CSKA 12-3, Olimpijakos 11-4, Panatinaikos 10-5, Žalgiris 10-5, Fenerbahče 9-6, Real 9-6, Makabi 8-7, Himki 8-7, Baskonija 7-8, Unikaha 7-8, Zvezda 6-9, Bamberg 6-9, Barselona 5-10, Valensija 4-11, Efes 4-11, Armani 4-11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC