• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak naveo favorite za titulu u Melburnu

Autor mondo.rs

Šestostruki šampion nije imao problem da navede igrače za koje misli da imaju najveće šanse da osvoje Australijan open.

Novaku Đokoviću prijalo je što su ga novinari, uprkos pauzi zbog opasne povrede lakta (zbog koje je promenio tehniku servisa), uvrstili u krug favorita za osvajanje Australijan opena, ali je skromno naglasio da su Rodžer Federer i Rafael Nadal u ovom trenutku ispred ostalih.

Računajući i njega.

Čovek koji je pobednički pehar podizao šest puta u Melburnu dodao je i Nika Kirjosa među tri favorita za tron koji će od narednog ponedeljka braniti Federer.

"Zaista cenim to i zahvalan sam, ali i počastvovan, što me ljudi i dalje smatraju za jednog od favorita", rekao je Đoković novinarima u Melburnu.

"Ali, ovog puta moraću tu ulogu da prepustim drugima. Pored Rodžera, koji je imao fantastičnu godinu i Nadala... ne vidim kako ja mogu da budem favorit", dodao je i ponudio obrazloženje.

"Nisam igrao šest meseci. Imao sam velike rezultate ovde, ali ću ih ovog puta shvatiti na nešto skromniji način i sačekati da vidim kako će se odvijati moji mečevi".



Temperamentni australijski teniser, Kirjos, odavno je nagovestio da ima potencijal za gren slem titule, ali je na tom putu često imao i nepobedivog rivala - samog sebe.

Đoković smatra da je 22-godišnji server prikazao izvanrednu formu u Brizbejnu, gde je osvojio titulu, koja ga svrstava u najuži krug favorita za jedan od četiri "mejdžora".

"Ta dvojica momaka (Federer i Nadal, prim. aut), ako uzmemo u obzir kakvu su sezonu imali i da su igrali finale ovde pre godinu dana, moraju da budu i oni od kojih će početi priča o favoritima. Ali, i dalje mislim da je otvoreno...", rekao je Đoković.

"Nik je u sjajnoj formi. On je ljubimac domaće publike. Australijanci su uvek uživali veliku podršku ovde", podsetio je šampion iz 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016. godine.

"Sve je moguće. Ovo je gren slem", ocenio je na kraju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC