• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je Tenis iz Tenesija i izbacio je Tima!

Autor mondo.rs

Mada, ime je dobio po dedi koji nije igrao ni tenis, niti je bio iz Tenesija. Uglavnom - nova senzacija na Australijan openu!

Zove se Tenis, rođen je u Tenesiju, ali je nesvakidašnje ime dobio po dedi koji nije ni igrao tenis, ni živio u Tenesiju.

Pored toga, napravio je još jedno iznenađenje u svom prvom nastupu ikada na gren slemu i poslije Žeremija Šardija, (9) Stena Vavrinke i Maksimilijana Marterera, stigao do – četvrtfinala!

Američka senzacija Tenis Sandgren, 97. teniser sveta, izbacio je sa Australijan opena i (5) Dominika Tima, koji se u prvoj nedelji "vraćao iz svlačionice", ali koji danas nije mogao da savlada 26-godišnjaka sa skorom 2-6 na ATP turu prije iznenadnog pojavljivanja u Melburnu.

Kada je već došao, riješio je da tu i ostane: Tim - Sandgren 2:6, 6:4, 6:7 (4:7), 7:6 (9:7), 3:6! Meč je trajao tri sata i 57 minuta.

Amerikanac je prvu meč loptu imao u taj-brejku četvrtog seta, kada se "budući Broj 1" - kako često zovu Tima - izvukao odličnim servisima i hrabrim forhendima, ali je promjenljivu formu s kojom je došao na prvi gren slem sezone, konačno, "platio" u majstorici sa teniserom kojeg prije toga nije imao gdje da sretne.



Ovaj krupni udarač fohendom sada će sačekati ishod meča (14) Novak Đoković - Hjeon Čung kako bi saznao kome će sljedećem pokušati da zagorča život na "Ozi openu", koji će austrijski teniser pamtiti po povratku sa 0:2 u meču sa američkim teniserom Denisom Kudlom u 2. kolu, ali ne i povratku sa 1:2 u duelu sa njegovim sunarodnikom.

Sandgren je postao tek drugi teniser u posljednjih 20 godina koji je kao debitant stigao do četvrtfinala prvog gren slem turnira u sezoni.

A, Tim? On tek mora da pronađe način da se izbori sa "etiketom" koja mu je zalijepljena nedugo po ulasku u svijet profesionalaca - da je buduća velika zvijezda, da je potencijal za prvo mjesto, da je predvodnik novog talasa koji će "preplaviti" članove "velike četvorke", itd.

Kada je Melburn u pitanju, Tim je od debija 2014. na ovamo ispadao redom u drugom, prvom, trećem, četvrtom i četvrtom kolu, koje mu je i dalje "plafon" na Vimbldonu i US Openu. Najviše uspjeha 24-godišnji teniser iz Viner Nojštata bilježio je na Rolan Garosu gdje je u prethodne dvije sezone igrao polufinala.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC