• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJSTOR: Federer "uzeo" 20. grend slem!

Autor mondo.rs

Rodžer Federer ponovo šampion Australijan opena, šesti put u karijeri... Ovo je čak 20. grend slem trofej švajcarskom veteranu koji će ove godine proslaviti 37. rođendan. Neverovatno!

Neverovatni Švajcarac opet na tronu, u suzama!

Rodžer Federer osvojio je svoj 20. grend slem trofej u karijeri, šesti na Australijan openu, pošto je u ovogodišnjem finalu bio bolji od Marina Čilića na "Rod Lejver areni" 3:2 (6:5, 5:7, 6:3, 3:6, 6:1)!

U čudnim uslovima, zbog vrućine je neočekivano zatvoren krov, gledali smo veliku borbu dva asa koja je trajala nešto duže od tri sata i koja je bila "prošarana" usponima i padovima.

Federer je na putu ka svom novom "popravljanju" rekorda u grend slem trofejima u čak 30. finalu koje je igrao, a izjednačio se i sa Novakom Đokovićem i Rojom Emersonom po broju osvojenih titula u Melburnu - sa po šest.


Što se tiče samog meča, Marin Čilić je očajno ušao u duel i za svega 26 minuta ispustio set, da bi se potom "podigao iz pepela" i u velikoj borbi koja je trajala sat vremena slavio je u taj-brejku.

Federer je drugo vođstvo napravio u takođe kratkom trećem setu, da bi se Čilić u četvrtom vratio, ponovo kada su ga "svi prežalili", pošto je odgovorio na "Fedeksov" brejk sa svoja dva i nakon preokreta je dobio set za finalni set.

Ipak, tu je izgubio svu snagu i Rodžer Federer je bez većih problema slavio u odlučujećem setu i tako je odbranio Australijan open.

Švajcarac ipak nije uspeo da turnir završi savršenim skorom pošto do finala nije izgubio nijedan set, s tim da nije imao ni tako snažne rivale. Počelo je pobedom nad Aljažom Bedenom, potom je bio bolji od Žan-Lenarda Štrufa, Rišara Gasketa, Martona Fušoviča, pa Tomaša Berdiha u četvrtfinalu, da bi mu meč za finalnu borbu predoa Hjeon Čung iz Južne Koreje usled problema sa žuljevima (6:1, 5:2 u trenutku predaje).

Uprkos pobedi, Federer ostaje drugoplasirani na ATP listi iza Nadala, dok odlični Marin Čilić stiže do skoka na treću poziciju.


PETI SET:

Ovo je bilo lako, Federer za pola sata do trofeja!

ČETVRTI SET:

Ne da se Čilić!

Počeo je četvrti set lakim brejkom za Federera, ali potom je poslednje atome snage našao Hrvat i uspeo da napravi veliki preokret. Izjednačio je u šestom gemu četvrtog seta, potom odmah potom odbranio brejk-šansu Federera, a onda nakon velike borbe i poveo 5:3!

Uzeo je lopticu za servis i slavio bez izgubljenog poena...

Kome teže pada peti set? Teško je proceniti u ovom trenutku.

TREĆI SET:

Federer ne posustaje!

Gledali smo "lake" uvodne gemove, a onda veliki pad Marina Čilića koji se "nije pojavio" u šestom gemu kada je Švajcarac vezao tri uzastopna poena na protivnikov servis, a onda iskoristio drugu ukazanu brejk-šansu.

Bez ikakve prilike da odgovori ostao je Čilić do kraja seta, a Federer bez greške potvrđuje drugi set na svom kontu za 29 minuta.


6:3!

DRUGI SET:

Veliko iznenađenje, posebno nakon onakvog prvog seta!

Čilić je polako pružao sve veći i veći otpor, a onda nakon sat vremena borbe uspeo da "prelomi" Federera u taj-brejku i da postane prvi koji je na ovom turniru uzeo set Švajcarcu koji tako ostaje bez svojevrsnog rekorda...

Imali su obojica šanse za brejk, čak je Čilić imao i set-loptu u desetom gemu, ali je morao da se zadovolji taj-brejkom u kom je prvi popustio, ali se radovao.

7:5 u drugom setu!

PRVI SET:

Strah ili nešto drugo, ali Čilić nije delovao kao "on" na početku meča!

Federer je za svega 13 minuta (!!!) uspeo da napravi dva brejka i uz dva osvojena gema na svoj servis, opet veoma sigurni, poveo je 4:0. Mučio se riternom Hrvat, ali uspeo da osvoji dva naredna gema na svoj servis i da tako malo popravi utisak nakon užasnog ulaska u meč. Federer je do kraja bio siguran, a zanimljivo je to da je Čilić imao viner više u tako lošem setu.

Trajalo je svega 26 minuta - 6:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC