• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Federer i Đoković su moji najgori izazovi"

Autor mondo.rs

Najbolji teniser svijeta sa Švajcarcem i Srbinom vodio je najveće bitke u karijeri, a tako će biti i ove sezone

Rafael Nadal čuva prvo mjesto ATP liste, uprkos povredi koja ga je omela da napravi dobar rezultat na Australijan Openu.

Iako se još nije vratio treninzima zbog problema sa mišićem noge, razmišlja o onome što ga čeka u nastavku sezone.

U KVINSU POSLIJE TRI GODINE

Rafael Nadal nije siguran na kojem će turniru prvo nastupiti nakon oporavka od povrede, ali je siguran da će se u junu spremati za Vimbldon na turniru u Kvinsu. Biće to njegov prvi nastup na turniru u Londonu poslije tri godine pauze. "Ove godine dolazim u Kvins. To će biti decenija nakon osvajanja titule na tom turniru, koja mi je ostala u posebnom sjećanju. Tri sedmice nakon toga trijumfovao sam i na Vimbldonu i to je bila stvarno nezaboravna godina", poručio je Nadal. Te 2008. godine ostvario je jedini trijumf na turniru u Londonu, kada je u finalu savladao Novaka Đokovića, a zatim je na Vimbldonu podigao pehar nadigravši Rodžera Federera.

Uprkos tome što i Novak Đoković ima probleme sa laktom, zbog čega je morao i na manju operaciju, i neizvjesno je kada će zaigrati, Španac ga vidi kao glavnog rivala u 2018. za mjesto broj jedan na svjetskoj rang listi, uz Rodžera Federera, koji je sjajno počeo godinu.

"Mislim da će Federer i Đoković biti moja dva 'najgora' izazova i u 2018. godini, kao što su mi bili najveći konkurenti kroz cijelu karijeru, kada smo vodili mnogo neizvjesnih i važnih bitaka", poručio je Španac.

Nadal trenutno bježi Federeru samo 155 bodova na ATP listi i Švajcarac ima šansu da ga smijeni na čelu vrlo brzo. To će umnogome zavisiti od rasporeda obojice.

Nadal planira da učestvuje na turniru u Akapulku, koji startuje 26. februara, dok bi Federer, ukoliko potvrdi nastup, trebalo da zaigra u Dubaiju, u istom terminu.

Trenutno, Nadalu je jedino važno da bude zdrav ove sezone.

"Samo mi je bitno zdravlje, jer bez njega sve je komplikovanije. Ne mislim tu samo na sportske povrede, već generalno", poručio je prvi reket svijeta, koji je zbog povrede predao četvrtfinalni meč Marinu Čiliću na Australijan Openu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC