• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napredak opet u nadoknadi šokirao Zvezdu!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda imala "čitav plen" pred ulazak u nadoknadu vremena, ali je Eskić iskoristio "crne minute" odbrane lidera Superlige.

 Napredak opet u nadoknadi šokirao Zvezdu! Izvor: MN PRESS

Crvenoj zvezdi baš ne leži Napredak!

Lider Superlige se "pod Bagdalom" okliznuo u oktobru i u sedmom minutu nadoknade doživeo jedini poraz u dosadašnjem delu prvenstva, a nadoknada vremena ponovo je bila kobna za fudbalere Vladana Milojevića...

Crvena zvezda je golom Nenada Krstičića iz 52. minuta uspela da slomi defanzivno orijentisane fudbalere Milorada Kosanovića, ali je Nikola Eskić doneo bod gostima.

Opustila se odbrana Crvene zvezde i prvo je Nemanja Petrović u 88. minutu pogodio stativu nakon prodora po levoj strani, da bi samo tri minuta kasnije, u nadoknadi vremena, Nikola Eskić iskoristio to što je ostao slobodan na pet metara da matira Milana Borjana.

"Ovo je copy-paste utakmica protiv Voždovca, isto u Novom Sadu... Nešto ne štima, radićemo, moramo da nađemo neko rešenje", kazao je Milojević posle meča.

Crvena zvezda i dalje ima veliku prednost u odnosu na Partizan, ali ovim kiksom razlika sada iznosi 12 bodova na tri kola do kraja "regularnog" dela Superlige.

CRVENA ZVEZDA - NAPREDAK 1:1 (0:0)

Zvezda - Napredak
Izvor: YouTube/AMVideo7


U uvodnim minutima meča videli smo ofanzivnu Crvenu zvezdu koja je presingom naterala rivala da greši i pretila je preko bokova: odlično su kombinovali Rodić i Radonjić po levoj, odnosno Stojković po desnoj gde nije imao naročito dobru podršku Milića zamenjenog u 58. minutu meča.

MILORAD KOSANOVIĆ

"Protiv Zvezde ako hoćeš rezultat moraš da igraš i moraš da ih vraćaš na polovinu kroz igru, a ne kroz napucavanje lopte. Prvih dvadeset minuta smo bili dosta slabi, nismo se prilagodili uslovima ovde, posle smo igrali sasvim solidni i izborili se za rezultat".

Uprkos posedu lopte, Zvezda nije stvorila veliki broj šansi i uglavnom se sve svodilo na pokušaje iz daljine i u dva navrata "na" Pešića, ali su Veškovac i Kostić te pokušaje dobro blokirali.

Ono što je prolazilo - zaustavljao je Nikola Petrović.

Napredak je čekao kontre i koristio brzinu Alekse Vukanovića koji je imao najbolju šansu za goste posle greške Borjana, mada se kanadski golman ispravio odličnom odbranom, da bi i u drugom poluvremenu jedno njegovo loše ispucavanje stvorilo šansu za "čarapane", ovoga puta za jak udarac pored gola.

U 52. minutu, nakon serije kornera za Zvezdu, lopta je stigla do Nenada Krstičića koji je šutirao snažno i kroz "šumu nogu" uspeo da savlada Petrovića. Bio je to drugi uzastopni gol za veznog fudbalera na "Mitiću".

Izvor: MN PRESS


Imao je još jednu šansu Krstičić da "ubije" meč, ali umesto radosti usledila je briga zbog povrede Savića koji se u 75. minutu uhvatio za butni mišić i zatražio izmenu.

Za sada nema informacija o ozbiljnosti povrede štopera koji je zaslužio i poziv Krstajića. Od njegovog izlaska iz igre - i odbrana Zvezde delovala je nesigurnije, pa je prvo stativa Petrovića podsetila Crvenu zvezdu na gol Voždovca pre nedelju dana, ali se nije završilo na tome...

Eskić je odlično reagovao na centaršut sa desne strane i spuštenu loptu glavom Boranijaševića, a nije ostalo dovoljno vremena da Zvezda ponovo dođe do vođstva.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić (od 76. Frimpong), Le Talek, Rodić - Račić (od 83. Jovičić), Krstičić, Milijaš, Milić (od 58. Adžić), Radonjić - Pešić.

NAPREDAK:Ni. Petrović - Boranijašević, Simonović, Veškovac, Ne. Petrović - Kostić, Eskić - Ndiaje (od 64. Markoski), Vulić (od 64. Zec), Vukanović - Nikolić (od 83. Rušević).

Meč je sudio Majo Vujović iz Novog Sada.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! 1:1!

90+1' - ESKIĆ! GOL! 1:1!

Petrović je vratio loptu u kazneni prostor, Boranijašević spustio na pet metara, a onda Eskić odlično reagovao i matirao Borjana. Još tri minuta nadoknade...

90' - Stativa Petrovića u 90. minutu! Žuti karton za Milijaša...

76' -
Prinudna izmena u Zvezdi, Vujadin Savić izlazi zbog povrede butnog mišića i menja ga Frimpong.

68' -
Dušan Veškovac ramenom kači Adžića u potiljak i dobija žuti karton.

66' -
Borjanu nije dan, druga poklon lopta za Napredak koju pokušava Eskić da iskoristi iz okreta, ali lopta odlazi metar pored desne stative gola koji čuva Kanađanin.

64' -
Zec i Markoski na terenu umesto Ndiajea i Vulića.

57' -
Krstičić ponovo šutira jako s ivice kaznenog, ovoga puta pored desne stative. Nemanju Milića menja Luka Adžić...


56' -
Uroš Račić u beležnici Vujovića, oštar start na sredini terena za žuti karton. Ndiaje dolazi do šuta glavom iz izgledne pozicije, ali hvata Borjan.

52' - KRSTIČIĆ! GOL! 1:0!

Serija kornera nije se završila udarcem glavom - nego nogom. Na odbijenu loptu, na ivici kaznenog prostora, natrčao je Nenad Krstičić i jakim udarcem "probio" gustu odbranu gostiju, a golman Nikola Petrović nije uspeo da zaustavi ovaj pokušaj.

To je drugi uzastopni gol za Krstičića na "Marakani" pošto prethodno čitave sezone nije uspevao da se upiše u strelce.

Krstičić 1:0
Izvor: YouTube/AMVideo7


47' -
Iz velike daljine opet šut testira Radonjić i ovog puta to ide pored gola.

Ni sekund nadoknade u prvom poluvremenu u kom smo gledali potpunu ofanzivu Crvene zvezde koja nije stvorila naročito izgledne šanse, i obično je pretila sa distance, jednom i preko Pešića. S druge strane Napredak je verovao u kontre i uspeo u dva navrata da testira Borjana.


38' - I Krstičić je oprobao udarac i naterao Petrovića na paradu!

36' -
Nikola Petrović siguran i posle prekida Milijaša, ali i nakon nove fantastične saradnje Rodića i Radonjića koju pokušava da završi Pešić "špicem". Golman Kruševljana opet stiže prvi do lopte..

30' -
Pao je tempo na meču...

20' -
Jak šut Milijaša iz slobodnog udarca, pa se potom Pešić žali na povredu zgloba noge, ali će izgleda sve biti u redu s njim...

18' - Vukanović!

Iznenada prilika za Napredak, koji jedva da je prešao pola do sada, nakon greške Borjana čiju je loptu nekako stigao Le Talek i spasio je da ne izađe van terena, ali ju je predao pravo u noge igračima gostiju koji su u tri poteza stigli do šanse za gol, ali je Borjan dobro izašao i skratio ugao Vukanoviću.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


11' - Pešić!

Velika greška Eskića koji je "častio" Zvezdu i dodao loptu Milijašu, kapiten Zvezde ju je "gurnuo" u prostor za Pešića koji uspeva da šutira, ali Kostić mu ulazi u šut i blokira ga.

9' -
Još jedan dobar napad po boku, sada preko Rodića, ali ispuštenu loptu golmana Nikole Petrovića ne uspeva da iskontroliše Račić i kači je rukom.

6' -
Zvezda je rešila da što pre postigne pogodak i potpuno je pritisnula Napredak, pa sada beležimo dobar šut Radonjića. Oslobodio se čuvara na desnoj strani, povukao loptu ka sredni i šutirao snažno, ali ne i precizno.

3' - Ozbiljna ofanziva Zvezde na početku meča!

Prvo sa leve strane centrira Radonjić, a onda sa desne Stojković. Ispred Pešića u oba slučaja odlični Dušan Veškovac.

1' - Meč je počeo.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

SJAJNI NAPREDAK OTKINO DVA BODA ZVJEZDI TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO PARTIZAN ŠAMPION

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC