• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" raširili krila - počeli pripreme (VIDEO)

Fudbaleri Srbije počeli su danas u Staroj Pazovi pripreme za predstojeći Mundijal u Rusiji. U grupi sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

 "Orlovi" raširili krila - počeli pripreme (VIDEO) Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Došao je i taj dan - počela je "operacija Rusija". Osam godina smo čekali...

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Staroj Pazovi, odmah su zadužili opremu nacionalnog tima i uputili se na teren "Mišel Platini".

Svi su tu osim Branislava Ivanovića, koji ima neke privatne obaveze, ali uskoro će se priključiti. na pripreme je stigao i štoper Matija Nastasić čiji je nastup na Mundijalu, zbog povrede, još neizvestan.

Poštedu je dobio i napadač Njukasla na pozajmici u Fulamu Aleksandar Mitrović, koji je pre dva dana sa londonskim klubom izborio plasman u Premijer ligu. Mitrović je bio pozdravljen aplauzima okupljenih, a potom je ćaskao sa počasnim predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem, potpredsednicima Saveza Nenadom Bjekovićem i Savom Miloševićem i nekadašnjim selektorom Ilijom Petkovićem.

Zanimljivosti sa treninga:

- igrači su podeljeni u dve ekipe. Nikolu Milenkovića u jednom timu koriste na desnom beku. On je desno, štoper do njega Miloš Veljković, drugi štoper Duško Tošić, a leva strana Milan Rodić. Ispred su Andrija Živković (desno), Nemanja Maksimović i Adem Ljajić sredina, Filip Kostić levo. Aleksandar Prijović je špic.

- Luka Milivojević jedini nema marker i on je "džoker" za obe ekipe.

- Drugi tim je Antonio Rukavina desni bek, Marko Grujić desni štoper, Uroš Spajić levi, Aleksandar Kolarov levi bek. U vezi su Nemanja Radonjić levo, Sergej Milinković-Savić, Mijat Gaćinović u sredini, Dušan Tadić desno, Luka Jović špic.

- Nemanja Matić, Aleksandar Mitrović i Matija Nastasić sa strane prate trening (Nastasić trčkara).

Ekipu su pozdravili predsednik Saveza Slaviša Kokeza, počasni predsednik FSS Tomislav Karadžić, kao i ostali funkcioneri Saveza: Savo Milošević, Nenad Bjeković, Jovan Šurbatović.

Dan koji smo čekali osam godina - početak priprema reprezentacije za #fifaworldcup

Објава коју дели MONDO (@mondoportal) дана


Okupljanje "orlova" i početak priprema privukao je, očekivano, veliki broj novinarskih ekipa.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak



Reprezentacija Srbije pripremaće se za Mundijal u Staroj Pazovi do 2. juna kada odlazi u Austriji, gde će odigrati dve prijateljske utakmice. Rivali će biti Čile (4. juna u 20 časova) i Bolivija (9. juna u 18 časova), a oba meča biće odigrana na stadionu Šturma u Gracu. 

Svetsko prvenstvo počeće 14. juna, a Krstajićev tim će u grupnoj fazi igrati protiv Kostarike u Samari (17. jun), Švajcarske u Kalinjingradu (22. juna) i Brazila u Moskvi (27. juna). 

Poslednji rok za prijavljivanje konačnog spiska ističe 4. juna. Na njemu će pisati 23 imena, a Krstajić je rekao da će definitivno voditi u Rusiju tri golmana, tako da se već zna da će jedan od navedenih čuvara mreže biti "prekobrojan".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC