• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati se držali protiv Brazila, a onda NEJMAR!

Autor mondo.rs

Magija na terenu "Enfilda" i upozorenje Srbiji, ako je i bilo potrebno, od koga preti najveća opasnost.

Brazil i Hrvatska nisu igrali sjajan meč do 69. minuta kada je aplauze publike na "Enfildu" izmamio Nejmar koji je potvrdio da je povreda daleko iza njega.

Najbolji brazilski fudbaler, koji je ušao u nastavku za svoj prvi meč od februara, napravio je pravi "džumbus" u odbrani Hrvatske kada je izašao pred Vrsaljka, "izlomio ga", izbegao start Kovačića, a onda strahovitim udarcem "pocepao" mrežu Subašića.

Prethodno je Vilijan "razdvojio" sredinu terena i omogućio Filipeu Kutinju da produži loptu na levi bok sa koga će, ako je bilo potrebe najavljivati, pretiti najveća opasnost Brazilaca.

BRAZIL - HRVATSKA 2:0 (0:0)
/Nejmar 69, Firmino 90+3/


Osim tog detalja, može se reći da je Hrvatska, koja je na današnjem duelu Brazilcima "glumila" Srbiju, a oni njima Argentince, pružila odličan otpor i u pojedinim situacijama koristila očigledno najslabiju tačku ovog tima - desni bok.

Danilo je na današnjem meču dobio prednost u odnosu na Fagnera i Markinjosa, ali je zaista pitanje da li će biti starter u odsustvu Danija Alvesa koji je sam "držao" ovaj bok.

Pretili su Ante Rebić sa levog boka, odnosno Dejan Lovren posle kornera, ali je Brazil kontrolisao tempo čitavog meča i igrao onako kako njima odgovara. S velikim posedom, čvrstinom i velikim brojem dodavanja u poslednjoj trećini terena.

Izuzetno raspoložen bio je Vilijan, dok je u nastavku meča šansu umesto Gabrijela Žesusa dobio i Roberto Firmino kome je "Enfild" i domaći stadion.

Iskoristio je svoju šansu fantastični igrač Liverpula i u poslednjim minutima meča matirao Subašića za nerviranje čitave odbrane i selektora Dalića. Kazemiro je prebacio loptu preko Hrvata koji su neuspešno izveli ofsajd zamku, bio jači od Jedvaja, pa lobovao golmana "kockastkih".



Ko god bio u 11 kod Brazila, već sada je u pripremnim mečevima jasno da se radi o možda i prvom favoritu za osvajanje Svetskog prvenstva...

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Strinić - Rakitić, Badelj - Perišić, Modrić, Rebić - Kramarić.

Igrali su još: Ćaleta-Car, Kovačić, Brozović, Pjaca, Bradarić i Jedvaj.


BRAZIL: Alison - Danilo, Tijago Silva, Miranda, Marselo - Kazemiro, Fernandinjo, Paulinjo - Vilian, Kutinjo - Gabriel Žesus.

Igrali su još: Nejmar, Filipe Luis, Firmino, Markinjos, Fred i Tajson.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC